Forum Dive Trek Group

Wypożyczenie sprzętu - Twin 2X12 przygarnę!

Maciej Lewandowski - 17-04-2014, 09:19
Temat postu: Twin 2X12 przygarnę!
Cześć
Piszę w nietypowej sprawie, ale kto nie ryzykuje…

Wymieniam pełna konfigurację sprzętową i trochę się zatkałem finansowo. Szukam możliwości nurkowania z tym samym egzemplarzem wypożyczonego twina przez dłuższy czas, powiedzmy 6 kolejnych miesięcy. Mógłbym oczywiście za każdym razem brać z wypożyczalni, ale nigdy nie wiadomo na co się trafi, twin twinowy nie równy, każdorazowe doważanie, trymowanie itd .

Pomyślałem że być może gdzieś w jakiejś piwnicy lub na strychu leży nienurkowany zestaw. Chętnie bym skorzystał gdyby ktoś zechciał użyczyć. W zamian za to oddaję zestaw po:
- Pełnym serwisie butli, zaworów i manifoldu
- Inspekcja ze zdjęciami wnętrza
- Jeżeli potrzebna legalizacja to ją zrobię.
- Dodatkowo myślę o jakimś fajnym upominku Wink

Jeżeli myślisz o sprzedaży twina 2X12, długie lekkie butle ciśnienie robocze 200bar, a rozważysz jakiś dobry system odroczonej płatności, chętnie przegadam.

Pozdrowienia

Maciej
Adam Jaworski - 17-04-2014, 09:25
Temat postu: Re: Twin 2X12 przygarnę!
Maciej Lewandowski napisał/a:
W zamian za to oddaję zestaw po:
- Pełnym serwisie butli, zaworów i manifoldu
- Inspekcja ze zdjęciami wnętrza
- Jeżeli potrzebna legalizacja to ją zrobię.
- Dodatkowo myślę o jakimś fajnym upominku Wink

Nie prościej wziąć kredyt? Jeżeli chcesz kupić twina, to co masz wydać i tak wydasz, natomiast koszt odsetek w skali powiedzmy roku będzie i tak znacznie niższy niż finansowa wartość Twojego "w zamian" Smile
Maciej Lewandowski - 17-04-2014, 10:57
Temat postu: Re: Twin 2X12 przygarnę!
Adam Jaworski napisał/a:

Nie prościej wziąć kredyt? Jeżeli chcesz kupić twina, to co masz wydać i tak wydasz, natomiast koszt odsetek w skali powiedzmy roku będzie i tak znacznie niższy niż finansowa wartość Twojego "w zamian" Smile

Adam, pewnie że jest to jedna z opcji. Nawet kusząca, jednak jakoś organicznie nie lubie się zadłużać . Hipoteka + samochód to życiowa konieczność niestety...

Czasami bywa tak, że samo rozpoczęcie rozmowy jest ważniejsze niż precyzyjny plan prezentowany drugiej stronie. Wyniki bywają zaskakujące. Trochę na to liczę Wink
Adam Jaworski - 17-04-2014, 11:19
Temat postu:
Maciek, tak ja śledzę temat, to sporo twinów obecnie krąży do sprzedaży na forach i FB - może komuś się nie uda i będzie Ci chciał puścić coś w zamian za przeserwisowanie albo w niskim abonamencie Smile Powodzenia.
Maciej Lewandowski - 17-04-2014, 11:51
Temat postu:
Tak właśnie kombinowałem, zobaczymy co się uda. A jak nie to będziemy wiedzieć że tak to nie działa Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz