Cytat: |
teraz wyciąganie kasy bez uzasadnienia |
Piotr Głoskowski napisał/a: |
W sumie to obydwie strony chciały trochę przycwaniakować.
Jedni dostać kasę za darmo, drudzy ponurkować w markowej bazie za darmo. |
W sumie to obydwie strony chciały trochę przycwaniakować.
Jedni dostać kasę za darmo, drudzy ponurkować w markowej bazie za darmo. |
Adam Frajtak napisał/a: |
A co do metody "odwetu" to faktycznie słabo ja bym ryj obił i auto spalił |
Bartek Sajkowski napisał/a: | ||
Ryj obił ok, tylko po co palić swoje auto? |
Nigdy nie byłem orłem z historii i nie raz tak się zastanawiałem jak to się działo że sąsiedzi potrafili wleźć z buciorami jak do siebie i brać co im się podoba tylko dlatego że ktoś tam na górze podpisał dekret - ustanowił nowe prawo i wysiedlił Żydów, obszarników, Niemców, Ślązaków.... Teraz już wiem. Teraz już rozumiem przecież to darmowe.
kindofblue napisał/a: |
a teraz za darmo inni cwaniacy pływać chcą. |
Mirek Kierepka na FB napisał/a: |
Witam, pragnę odnieść się do rewelacji kolegi który podaje prawdę wygodną dla siebie. Teren bazy jest objęty procesem likwidacji .Niemniej jednak do 24.06 za obiekt jak i jego bezpieczeństwo odpowiada Orka Group.W dniu jutrzejszym UM w Jaworznie odniesie się także do tego tematu i wyda stosowną informację (podana koledze informacja przez urzędnika była spontaniczna i z nikim nie uzgodniona). Na terenie bazy mogą przebywać tylko osoby za zgodą Orka Group i nikt inny nie jest upoważniony do wydawania jakichkolwiek zgód czy pozwoleń. Stosowna tablica zawisła dzisiaj na szlabanie. Natomiast koledzy zachowywali się arogancko i bezczelnie co słyszały osoby przebywające na bazie i wcale nie byli tym zachowaniem kolegów zachwyceni. Taką arogancją i bezczelnością sami wystawiliście sobie opinię. Oświadczam,że obsługa Orki nie miała nic wspólnego z spuszczonym powietrzem z kół . Oczywiście ma kolega rację, że można piknikować wraz z rodzinami ale poza terenem bazy. A sprawa wiat kolegi nie dotyczy więc nie musi ten problem spędzać koledze sen z powiek (a tak na marginesie proszę nie dezinformować środowiska nurków gdyż wszystkie wiaty na terenie bazy są własnością Orka Group. Osobiście cieszę się bardzo, że już nie długo będziemy zmuszeni obsługiwać tak "sympatycznych" gości. Bez specjalnej sympatii Mirek Kierepka |
Nigdy nie byłem orłem z historii i nie raz tak się zastanawiałem jak to się działo że sąsiedzi potrafili wleźć z buciorami jak do siebie i brać co im się podoba tylko dlatego że ktoś tam na górze podpisał dekret - ustanowił nowe prawo i wysiedlił Żydów, obszarników, Niemców, Ślązaków.... Teraz już wiem. Teraz już rozumiem przecież to darmowe.
Mirek Kierepka napisał/a: |
(podana koledze informacja przez urzędnika była spontaniczna i z nikim nie uzgodniona) |
Mirek Kierepka napisał/a: |
W dniu jutrzejszym UM w Jaworznie odniesie się także do tego tematu i wyda stosowną informację |
Tomek Płociński napisał/a: |
Zachowanie "odwetowe" opisane przez Marka, który w zgodzie z przepisami i prawem zanurkował sobie w publicznym akwenie jest karygodne i nie przystoi środowisku nurkowemu, |
piotrkw napisał/a: |
Ja sam piszesz w zgodzie z przepisami , więc dlaczego karygodne ??? |
Jeżeli dzierżawca przestał być dzierżawcą dlaczego dalej ma pobierać opłaty ??? |
(podana koledze informacja przez urzędnika była spontaniczna i z nikim nie uzgodniona) |
Na pewno Mirkowi przysługuje prawo do ogarnięcia terenu, zabrania swoich rzeczy itp. do tego czasu myślę, że ma prawo zamykać teren i nie wpuszczać na niego osób, które mogą mu przeszkadzać w tych pracach. Dlatego jeśli prawdą jest to co pisze Mirek że Marek z kolegami przyjechali i chcieli "wtargnąć" na "ogrodzony" teren krzycząc, że umowa dzierżawy się skończyła, |
Adam chyba Cię emocje poniosły. Porównanie zakończenia umowy dzierżawy z wysiedleniem mniejszości narodowych ??? !!!!! Chłopie rozumiem, że możesz odczuwać jakiś sentyment do Mirka ale bez przesady !!!! |
Marek Łącki napisał/a: |
Jak bym był mściwy jak Ci co spuścili mi powietrze z kół to można by zainteresować tą sprawą Wydział Handlu i Gospodarki oraz Urząd Skarbowy,ale ja nie z tych............
Pozdrawiam Marek |
A dla jasności powietrze spuścili oburzeni chamskim zachowaniem nurkowie.
|
Adam Jaworski napisał/a: | ||
Wiesz, czy się tylko domyślasz? Bo jak wiesz na 100%, to może warto napisać, że wiesz - po co ma Kierepka zbierać cięgi za kogoś innego? |
Zupełnie nie, wywalenie kogoś kto przez lata pracował na dzierżawionej ziemi nie różni się od wywalenia dekretem dzierżawcy nimieckiego z Gottenberga/Boguszowa czy polskiego spod Jaworzna. Dekret jest dekret zresztą identycznie wydany w oparciu o prawo silniejszego. |
Zupełnie nie, wywalenie kogoś kto przez lata pracował na dzierżawionej ziemi nie różni się od wywalenia dekretem dzierżawcy nimieckiego z Gottenberga/Boguszowa czy polskiego spod Jaworzna. Dekret jest dekret zresztą identycznie wydany w oparciu o prawo silniejszego.
Po co dorabiasz jakieś teorie o mniejszościach? Po co taka manipulacja na bezczela? Ani Polacy nie byli mniejszością za Bugiem ani Niemcy nad Odrą - BYLI ZDECYDOWANĄ WIĘKSZOŚCIĄ WRĘCZ MONOLITEM. |
Zupełnie nie, wywalenie kogoś kto przez lata pracował na dzierżawionej ziemi nie różni się od wywalenia dekretem dzierżawcy nimieckiego z Gottenberga/Boguszowa czy polskiego spod Jaworzna. Dekret jest dekret zresztą identycznie wydany w oparciu o prawo silniejszego.
Po co dorabiasz jakieś teorie o mniejszościach? Po co taka manipulacja na bezczela? Ani Polacy nie byli mniejszością za Bugiem ani Niemcy nad Odrą - BYLI ZDECYDOWANĄ WIĘKSZOŚCIĄ WRĘCZ MONOLITEM. |
Adam, Twoje porównanie jest IMHO mocno nie trafione i jako takie jest manipulacją, bo uderzasz w narodowościowe tony w sprawie, która jest klarowna |
Adam Frajtak napisał/a: | ||
Zupełnie nie, wywalenie kogoś kto przez lata pracował na dzierżawionej ziemi nie różni się od wywalenia dekretem dzierżawcy nimieckiego z Gottenberga/Boguszowa czy polskiego spod Jaworzna. Dekret jest dekret zresztą identycznie wydany w oparciu o prawo silniejszego. Po co dorabiasz jakieś teorie o mniejszościach? Po co taka manipulacja na bezczela? Ani Polacy nie byli mniejszością za Bugiem ani Niemcy nad Odrą - BYLI ZDECYDOWANĄ WIĘKSZOŚCIĄ WRĘCZ MONOLITEM. Fakt pozostaje faktem, jeszcze trup nie ostygł a już mu grzebią po kieszeniach. Wstyd!!! A dla jasności powietrze spuścili oburzeni chamskim zachowaniem nurkowie. I żeby było jasne, nie mam żadnego sentymentu do Mirka Kierepki i nic mnie to nie obchodzi że zmienia się właściciel Koparki już dawno nie są dla mnie atrakcyjnym miejscem. |
gienas napisał/a: |
Nie znam Cię ale to Ty manipulujesz... |
Ja piszę o pojedynczym człowieku i utracie jego miejsca i warsztatu pracy na mocy dokumentu. |
ps. Jakby coś się stało w trakcie tego tańszego nurkowania to jak myślisz do kogo kolega Marek pobiegłby po pomoc? Z czyjego sprzętu by korzystał? Czy zwróciłby ewentualne koszty czy wtedy krzyczałby że obsługa była taka sobie i ŻE MU SIĘ NALEŻY ZA DARMO!!! |
piotrkw napisał/a: | ||
Jeżeli masz na myśli wygaśnięcie umowy dzierżawy ( o której dzierżawca doskonale wiedział ) to można to nazwać , że na mocy dokumentu . Jest to natomiast trochę" inny" dokument jak wywłaszczenie czy zawłaszczenie do których nawiązywałeś . Okres przejściowy jest najczęściej niestabilny prawnie i każdy stara się go interpretować na swoją korzyść |
gienas napisał/a: |
Ale rozumiem Cię, obaj mamy Śląsk w lokalizacji i również broniłbym swego... |
Adam chyba nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem więc powtórzę.Nie korzystaliśmy z wiat i pomostów więc za co mam płacić. |
Jadąc na Hermanice wykrzykujesz ja chcę zapłacić za nurkowanie kto chce pieniądze.Nie mów też że tam nie nurkujesz bo tam nie ma żadnej bazy i nikt Ci nie pomoże. Pozdrawiam Marek |
Moim zdaniem nie byłoby żadnego problemu gdyby Panie powiedziała "korzystacie infrastruktury centrum opłata 30zł.Nie korzystacie proszę przejść na trawkę i nie byłoby problemu."Czy nie uważasz że byłoby to zgodnie i kulturalnie.To wyglądało jak pokazują w telewizji tych parkingowych którzy pobierają nie prawnie opłaty za przypilnowanie auta.Bo jak nie to ci "koledzy nurkowie spuszczą powietrze albo obiją pysk"
Pozdrawiam Marek |
Ja piszę o pojedynczym człowieku i utracie jego miejsca i warsztatu pracy na mocy dokumentu. |
A dla jasności powietrze spuścili oburzeni chamskim zachowaniem nurkowie. |
Monika napisał/a: |
Właściciel (gmina) powiedział sprawdzam! zrobił licytację i okazało się, że może zarobić więcej. Orka mogła to "więcej" zapłacić. |
Na pisemną prośbę Mirka. |
A jezeli płaci to znaczy ze kasa sie należy. |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
Adam, uważasz, że Marek kradł? |
Adam Frajtak napisał/a: | ||
Nie, uważam ze wlazł na "krzywy ryj"/.../ |
Nie przeskakujmy na wywłaszczanie |
Jarek Andrzejewski napisał/a: | ||||
to jedna z interpretacji, możliwe, że nie bezpodstawna. Ale nazywanie tego "szabrem" chyba jest zbyt daleko idące?... i. |
Jarek czy ty aby nie siedzisz przed monitorem z kubełkiem popcornu? |
Ja kończę dyskusję w tym temacie.
Pozdrawiam Marek |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
A Marek chyba w cywilizowany sposób postąpił: przed skorzystaniem z terenu upewnił się u właściciela, jaki jest status nieruchomości. |
Michał Bińkowski napisał/a: |
Natomiast na marginesie rozważań prawnych; nikt z was nie zna treści umowy pomiędzy Orką a gminą, ani ustaleń co do opuszczenia terenu |
Michał Bińkowski napisał/a: |
zazwyczaj jest tak, że podmiot do ustalonego dnia zdania terenu cały czas jest jego zarządcą, ponosi odpowiedzialność za to co się tam dzieje i np. może pobierać opłaty; |
Jarku,
Mylnie zakładasz, że Policja zna się na prawie cywilnym i na wezwanie telefoniczne służy do jego egzekucji. |
Paweł Boruta napisał/a: |
/.../tragedię człowieka, który poświęcił 15 lat życie i wór pieniędzy na budowę i działanie bazy nurkowej, /.../ |
Jarek Andrzejewski napisał/a: | ||
ooo, masz ciekawe informacje. Baza nie przynosiła dochodu? Ja sądziłem, że to po prostu był biznes? |
A ja tak jak Marek spróbuje być dociekliwym i sprawdzę jaki konkretnie interes mieli funkcjonariusze którzy odstąpili od ukarania kierowcy który jak sam przyznaje nie jechał na teren bazy nurkowej tylko na trawkę obok i wjechał pod zakaz wjazdu. |
Daria Boruta napisał/a: | ||||
Flaki się przewracają od tego rozpatrywania WSZYSTKIEGO a kategoriach biznesu |
I to jest tragedia tego kraju. Gdzie osoba prowadząca firmę i to na domiar złego dochodowa to wróg publiczny nr 1 a ten co krzyczy dawać mi tu za darmo!!! Mi sie należy!!! To bohater. |
Adam, z ciekawości: czytałeś Ayn Rand? |
Gdzie osoba prowadząca firmę i to na domiar złego dochodowa to wróg publiczny nr 1 a ten co krzyczy dawać mi tu za darmo!!! |
Jarek Andrzejewski napisał/a: | ||
Tak ale najbardziej cenie Naomi Klein a jej No Logo to dla mnie biblia. Oriana Fallaci to mój autorytet w obszarze wartości cywilizacji judeochrześcijańskiej. Aleksander Dugin jest niezłym źródłem przemyśleń na temat słowiańskiej tożsamości a Georg Friedman założyciel Stratforu pozwala zrównoważyć skrajne opinie wcześniej wspomnianych |
Jak w tym drugim znaczeniu to mi wychodzi, że Adam to Ty jednak stary lewak jesteś . |
Polecam nury z całą rodziną bez opłat na trawce.Nareszcie można zrobić sobie piknik rodziny.Do tej pory osoby nie nurkujące też płaciły nie korzystając z wiat i pomostów.
|
Szanowni nurkowie !
K.I.G. Konsorcjum Inwestycji Gospodarczych Sp. z o.o. ma przyjemność poinformować, iż z dniem 25.06.2014 stanie się pełnoprawnym dzierżawcą terenu bazy nurkowej przy ul. Płetwonurków w Jaworznie . Firma nasza od 2010 r . związana jest ze sferą sportu i rekreacji , jak i z szeroko rozumianą kulturą fizyczną . Plany i koncepcje stworzenia multicentrum sportowego dojrzewały w nas od ponad 15 lat . Obserwując na co dzień przytłaczający wpływ cywilizacji na zdrowie i kondycje społeczeństwa , stwierdziliśmy , że sport i rekreacja to wyzwanie jak i bardzo interesująca sfera działalności – w tym i gospodarczej . W 2010 staliśmy się właścicielem Krytej Pływalni w Jaworznie o wymiarach olimpijskich . Podtrzymanie działalności prowadzonej w tym obiekcie , jak i podnoszenie jakości i poziomu usług są dla nas priorytetem . Roczny okres funkcjonowania basenu oraz zadowolenie naszych klientów pozwoliło nam podjąć kolejną odważną decyzję - zakupu terenu boiska „Górnik „ celem rozwinięcia Kompleksu Sportowego Via Sport . Przedstawiony w procedurze przetargowej , plan zagospodarowania terenu sumiennie realizujemy . Jak doskonale Państwo widzą , szeroko rozumiana tematyka sportowa jest nam bliska . Postanowiliśmy zatem wziąć udział w przetargu na zakup kamieniołomu przy ul. Płetwonurków . Teren ten doskonale wpisuje się w charakter naszej działalności i w sposób znaczny umożliwia poszerzenie naszej oferty aktywizowania społeczeństwa . Pragniemy poinformować , że działalność bazy zostanie podtrzymana i w perspektywie czasu rozwinięta . W połowie Września 2014 przedstawimy Państwu pełny plan zagospodarowania terenu . Chcemy na terenie ”koparek” stworzyć nowoczesną , prestiżową bazę nurkową, która będzie w stanie sprostać oczekiwaniom każdego nurka - już w tej chwili wspiera nas wiedzą i swoim doświadczeniem , grono pasjonatów i szkoleniowców tego pięknego sportu . Drodzy nurkowie ! Wierząc , że dialog jest fundamentem sukcesu ,pragniemy otworzyć szeroką dyskusję dotyczącą Waszych pomysłów i oczekiwań związanych z Jaworznicką bazą nurkową . Jesteśmy przekonani , iż otwarcie się na społeczność nurkową i wsłuchiwanie się w jej głos , pozwoli nam wspólnie uczynić to piękne miejsce , prestiżowym w opinii każdego nurka . Zachęcamy do wyrażania opinii , ciekawych uwag i spostrzeżeń ,do szerokiego dzielenia się swoimi obserwacjami z wielu akwenów , które to mogą się okazać cenne przy tworzeniu planów rozbudowy bazy nurkowej w Jaworznie . Z nadzieją na owocną współpracę : Zarząd K.I.G. Konsorcjum Inwestycji Gospodarczych Sp. z o.o. |
Grzegorz Strzelec napisał/a: |
z wody wyciągane są atrakcje - wczoraj (wtorek) do góry na irodynach poszedł antek i był holowany w stronę szlabanu |
Mirek Kierepka - Orka 24 czerwca 2014 w 23:12 Zaloguj się, aby móc odpowiedzieć Szanowni Dyskutanci, Ja też Was bardzo kocham. Sulej na wszystko wam pozwoli ,psa i baby nie będzie, wszystko będzie super a ja WAS mam w d….e. Baza przywrócona do formy zastanej. Myślę, że więcej się nie spotkamy i z tego Cieszę się najbardziej, a szczególnie tych kłamców i oszczerców co zamiast podzękować za 15 letnie promowanie tego prowincjonalnego grajdoła rzucają same kłamstwa i kalumnie. Jest to mól pierwszy i ostatni post w tej sprawie i więcej z półmuzgami pisał nie będę. Pozdrawiam drogie kundelki – konsajcie dalej. Bez szacunku |