Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - Jak zakleić dziurę w napełnionym basenie ?

Mirek Kruczek - 18-07-2014, 07:05
Temat postu: Jak zakleić dziurę w napełnionym basenie ?
Jak w tytule . Ma może ktoś jakiś sposób !? ,może ktoś wie o jakichś specjalnych łatkach ? które można zastosować w napełnionym basenie ? . Z góry dziękuje !.
WW - 18-07-2014, 09:03
Temat postu:
Takowe są w zestawach naprawczych tratw ratunkowych. Umożliwiają zaklejenie dziury nawet pod woda.
Skontaktuj się z wytwórca, z tego co wiem, jest taki w Polsce.[/i]
ziemia - 18-07-2014, 19:53
Temat postu:
Zobacz na Allegro zestawy naprawcze TEAR Aid. Można tym skleic wiele rzeczy, tylko musisz dobrac rodzaj folii.
Lechu67 - 20-07-2014, 20:23
Temat postu:
Domyślam się, że skoro "pod wodą" to dziurka jest mała. Ja w rozporowym zakleiłem zwykłym silikonem, żeby nie wylewać wody (13 m3). W dziurkę od zewnątrz wkładasz dobrze zaostrzoną wykałaczkę, żeby namierzyć dziurkę od wewnątrz. Silokon na palec i przykładasz do miejsca wypychając wykałaczkę. Z zewnątrz też smarujesz miejsce silikonem. Jeśli pojawiają się kropelki wody to kilka razy uciskasz lub dokładasz silikonu. Zakleiłem tak 3 dziury (ostatnią wczoraj). Pierwsze ze 2 lata temu, miałem poprawić łatką ,ale silikon trzyma do dziś.
Mirek Kruczek - 21-07-2014, 07:37
Temat postu:
Wczoraj spróbowałem sposobu z sylikonem ,dziś rano patrzę , jest OK! no małe poprawki i będzie bardzo OK ! Dziękuje wszystkim za rady Pozdrawiam .
Maciej Lewandowski - 22-07-2014, 09:34
Temat postu:
Silver tape może uczynić cuda!
Mirek Kruczek - 22-07-2014, 19:03
Temat postu:
Sprawdził się sylikon ! tylko należy go pod wodą wycisnąć i nie rozmazywać np. palcem , tylko wyciśnięty pozostawić !! 3 dziury zasylikonowane i jest Ok 2 dzień ! Dzięki za pomoc !
Lechu67 - 22-07-2014, 20:40
Temat postu:
Dodam jeszcze, że silikon powinien być świeży i dobrej firmy. Za pierwszym razem użyłem tzw szklarskiego czy jakoś tak (trzyma już 3 sezon). Teraz kupiłem w tubce (małe opakowanie) ale jest gorszy - słabiej się czepia.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz