Jarek Andrzejewski napisał/a: |
a dlaczego nie? Ludzie kupują serwery za grube tysiące i używają darmowych linuksów (ok, wiem, wsparcie już nie darmowe, jeśli ktoś sobie życzy) |
Adam Frajtak napisał/a: |
Wystarczy zamienić tych zarośniętych w golfach stroniących od szamponu na takich w garniturach którzy na konfiguracji normalnego softu by Microsoft znają się tak samo dobrze jak na nowościach w Sephorze. Sprawdziłem w praktyce to działa i biznes od razu idzie lepiej |
Adam Jaworski napisał/a: |
Informatyk musi być porąbany na punkcie softu i hardware'u, a nie własnego odbicia w lustereczku. |
Monika napisał/a: |
A to jest zawsze rozłączne? |
Informatyk musi być porąbany na punkcie softu i hardware'u, a nie własnego odbicia w lustereczku. |
trudno było znaleźć kogoś w czymś innym, niż rzeczonym golfie, tudzież flanelowej koszuli w kratę wciśniętej w jeansowe spodnie.
|
w dalszym ciągu nieufnie podchodzę do specjalistów z IT, którzy poziomem zadbania konkurować mogą z aktorami czy mężami celebrytek z fotografii w żurnalach |
piotrkw napisał/a: |
byle znali wagę i znaczenie słów - czas, termin, umowa , kary umowne |
piotrkw napisał/a: |
Dla mnie nie ma problemu , byle znali wagę i znaczenie słów - czas, termin, umowa , kary umowne |
Marcin Tracz napisał/a: |
Z wykształcenia jestem inż. informatyki. W życiu tego nie poznacie na nurkowisku |
Cytat: |
Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. |
Sławek Hałka napisał/a: |
... i czasem zaglądam do Sephory |
IT twierdzi że są a management twierdzi że nie ma. |
Bartek Sajkowski napisał/a: |
To tak jakby księgowa musiała być starsz mało zadbaną kobietą...
A tymczasem może ona być super laską dbającą o siebie posiadającą taką samą robotę jak informatyk |
Cytat: |
że i dla tych sweterkowych i garniturowych jest miejsce.
|
waterman napisał/a: |
Wiec nie ma kolego Adamie co klasyfikować ludzi po ubiorku ani po zapachu. |
Mozna to robić tylko po kulturze |
savoir-vivre i kultura idą w parze. |
Wtedy trzeba wziąć chłopaków w rurkach z żelem na włosach po prostu estetów krótko potem zaczynają się przewalać tabuny dziwnych ludzi z SAPA aż nagle pewnego dnia zostaje uruchomiony BiAj http://www.sap.com/poland/pc/analytics/business-intelligence.html
I ci sami "głupi" managerowie mają dane wiedzą co idzie źle nawet wiedzą jak to zmienić i wtedy zaczyna się nowy rozdział przynajmniej jeżeli chodzi o jasność w biznesie od strony danych |
Tomek Płociński napisał/a: |
SAP to porażka |
ak więc koszula flanelowa/ golf broda taliba i silny naturalny zapach spod pachy - MOŻE a NAWET MUSI BYĆ ELEMENTEM OCENY w przestrzeni publicznej. Co więcej nie przestrzeganie dress code może być oficjalną przyczyną dyskwalifikacji pracownika daltego miSZcz informatyki we flanelowej koszuli z włosami "na wysoki naturalny połysk" na spotkanku z członkiem zarządu klienta klasyfikuje miSZcza informatyki jako przeznaczonego do dalszego rozwoju poza strukturami organizacji Mr. Green |
Sławek Hałka napisał/a: |
Taki miSZcz siedzi w głębokiej piwnicy korpo IT i tam smaruje kod. Bo do tego jest przeznaczony i tam nikt go nie zdyskwalifikuje. Wprost przeciwnie, korpo będzie mu donosić żarcie i hodować. Dopóki będzie wystarczająco pomysłowy i wydajny. |
aleXandra napisał/a: |
W ogóle nie doceniacie potencjału tej grupy zawodowej... Na przykład tu taki pan informatyk: stereotypowo w okularach, z kilkudniowym zarostem, ale za to bez flanelowej koszuli Razz
|
aleXandra napisał/a: |
Dla koleżanek nurkujących i nie tylko, więcej fotek tu Razz : |
A koszule flanelową też masz ? Mr. Green |
Tomek Płociński napisał/a: |
Jako zwykły nurek prosze abyście przestali pierniczyć o takich bzdurach na ogólnym Forum |
Adam mysle, że Tomek ma rację. Jak wcześniej pisałem brak dbałości o wygląd nie dotyczy tylko IT ale i tak zwanego top manadzmentu ZAcznij sprzątanie od wlasnego podwórka, |
Tomek przypisał mojej osobie coś co jest opinia znaną na całym świeci i nikt normalny z tym nie dyskutuje i nie przypisuje mi powstania takiej opinii 😃 |