Forum Dive Trek Group

Sprzedam - Suchy skafander norton Diver Vortex

Piotr Michałek - 12-05-2015, 11:55
Temat postu: Suchy skafander norton Diver Vortex
Sprzedam suchy skafander Norton Diver Vortex z trilaminatu.
Kupiłem jako używany w tamtym roku. W skafandrze nurkowałem ok. 20 razy, wcześniej skafander był już używany.

W ramach dostosowania skafandra do stanu normalnej używalności zrobiłem:
1. Wymieniłem kryzę szyjną na neoprenową.
2. Dodałem wklejane pierścienie pod rękawice (SiTech Quick Glove)
3. Generalny remont skafandra (doszczelnienie, wymiana części taśm na nowe, wymiana szelek)
Wszystkie naprawy były dokonane przed moim pierwszym nurkowaniem w OceanPro pod Wrocławiem
W chwili obecnej stałem się posiadaczem nowego skafandra w związku z tym decyzja o sprzedaży.

Dane skafandra:
Zamek metalowy na plecach - sprawny,
Rozmiar na ok. 176 - 186cm (ja mam 176cm i ok. 85kg - był może lekko za duży, ale w sposób nie przeszkadzający w normalnym nurkowaniu)
Buty - rozmiar na bucie 42. Ja mam własnie taką nogę, wchodziłem w buty w dwóch parach bardzo grubych narciarskich skarpet - nic nie obciskało.
Zintegrowana kieszeń na prawym udzie.

UWAGA!!! : skafander lekko popuszcza na wysokości nerek - to jest miejsce gdzie znajduje się w nim ściągacz - ten element jest do naprawy.

Po wyjściu z wody widać to po dwóch plamach na ocieplaczu - po nurku ok. 60 minut były średnicy ok. 20cm każda.

Do skafandra dokładam:
1. Kaptur (ten co na zdjęciach) - był to kiedyś oryginalny kaptur zintegrowany z tym skafandrem, został wycięty przez poprzedniego właściciela i w jego miejsce była wstawiona kryza szyjna lateksowa (zmieniłem na neopren)
2. Wężyk inflacyjny
3. Komplet oryginalnych pierścieni do suchych rękawic (wraz z rękawicami Showa 495, pierścieniami i oringami zapasowymi, oryginalnym woskiem i weżykami do wyrównymania ciśnienia w rękawicach
4. Oryginalną torbę do tego suchego (po rozłożeniu może służyć jako mata do ubierania).

Istnieje oczywiście możliwość testowego nurka przed ostatecznym zakupem. Zasady omówię z zainteresowaną kupnem osobą

Proponowana cena : 1 000 zł

Zdjęcia:

Z przodu:

z tyłu:

zaznaczone miejsca, gdzie podcieka:

Piotr
Piotr Michałek - 19-05-2015, 10:37
Temat postu:
No to zmiana ceny - ktoś da 900zł ?
Piotr Michałek - 18-02-2016, 10:32
Temat postu:
W związku z planami zmiany ocieplacza i narzekaniami żony na ciągłe potykanie się o torbę, nowa cena na mojego suchacza.
Cena aktualna: 700zł
Bartek Sajkowski - 18-02-2016, 11:04
Temat postu:
cześć,
czy w miejscach gdzie cieknie są przetarcia czy cieknie na szwach?
Czy zamek ma jakieś postrzępienia?
Piotr Michałek - 18-02-2016, 11:15
Temat postu:
Bartek Sajkowski napisał/a:
cześć,
czy w miejscach gdzie cieknie są przetarcia czy cieknie na szwach?
Czy zamek ma jakieś postrzępienia?

Bartek - cieknie na szwach - konkretnie na ściągaczu - z informacji z Ocean Pro należy dokonać "rozdzielenia" skafandra w miejscu ściągacza, po czym dać nowy ściągacz i ponownie "połączyć" - nie jest to jakaś wielka robota, ale aby nie ciekło należałoby ja wykonać.

Co do zamka, to pojawiają się postrzępienia - na razie sam zamek i jego okolice nie powodują jakichkolwiek przecieków
Bartek Sajkowski - 18-02-2016, 13:31
Temat postu:
gdzie możliwa jest przymiarka?
Piotr Michałek - 18-02-2016, 13:46
Temat postu:
Bartek Sajkowski napisał/a:
gdzie możliwa jest przymiarka?

Bartek, na pewno w Opolu, pewnie też ze względu na moje obowiązki służbowe w innych miejscach (na pewno w najbliższym czasie - 3.03 w Katowicach).
Znajomi z pracy będą w W-wie w najbliższy poniedziałek (22.02) - więc możemy pomyśleć nad jakimś rozwiązaniem Smile
Jak jesteś zainteresowany pisz na priv (najlepiej piotr4michalek(at)gmail(dot)com) - możemy się zdzwonić i obgadać.
Bartek Sajkowski - 18-02-2016, 13:58
Temat postu:
dobra, pomyślę i dam znać Smile
Bartek Sajkowski - 18-02-2016, 14:00
Temat postu:
jak możesz to zrób kilka zdjęć suwaka Smile
Piotr Michałek - 18-02-2016, 14:08
Temat postu:
OK, postaram się dziś coś pstryknąć
Piotr Michałek - 22-02-2016, 09:16
Temat postu:
Zdjęcia zamka suchego:

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz