To podstawa żeby cokolwiek zrobić
Zapraszam do dzielenia się swoimi przemyśleniami.
Maciej Lewandowski - 13-03-2018, 21:32
Temat postu:
Myślę że wątek konferencyjny jest bardziej ciekawy niż targowy, chcoć najprawdopodobniej to właśnie wystawcy komercyjni pozwalają żeby spiąć budżet imprezy- moje podejżenie a nie wiedza.
Wystawcy - sprzęt + wyjazdy + szkolenia - co tu dużo pisać - to byc musi, lepiej lub gorzej jest to robione na WiW czy też PP, ale tym Yavoxa nie przyciągniemy
Konferencje - myślę że to jest element który albo winduje imprezę pod sufit albo robi z niej przeciętnika. Nigdy nie byłem na Baltictechu - nie wiem jak tam to wygląda. Byłem natomiast na FW w 2015 roku, co było OK:
- nieformalna atmosfera
- prelegenci łatwo osiągalni "w kuluarach " - można dopytać, pogadać, itd
- różne akweny, różne pomysły na nukowania, różne doświadczenia
co było słabe:
- mocno skompresowany rozkład jazdy - nie mozna zbaczyc wszystkiego na co miałoby sie ochotę
- miejsce imprezy - uniwersytet / politechnika (nie pamiętam jedo czy drugie) - fajne miejsce , ale nie na zawodową imprezę tego typu. Było ciasno.
Nie byłem na kolejnych edycjach FW, ale mam wrażenie że organizatoży ferstiwalu przede wzystkim probują własną działalnośc eksplracyjną, nie mniej jednak imponującą.
Tomek Płociński - 14-03-2018, 12:33
Temat postu:
Oczekiwania są zapewne mocno indywidualne
Ja np. pojechałem tylko PP w celu spotkania z kilkoma osobami i zobaczenia centrów z miejsc do których chciałbym się wybrać w przyszłości
Dla mnie to trochę smutne, że środowisko się podzieliło i są wystawy dwa razy, nie jestem w stanie ogarnąć dwóch takich imprez w tak krótkim czasie
Na prelekcje nie poszedłem wcale, bo jak można jednocześnie zwiedzać stoiska, rozmawiać z ludźmi i słuchać prelekcji ??
Moje zainteresowanie zakupem sprzętu było ograniczone ale nie spotkałem tego co chciałem, a jak juz cos było to w necie mozna kupić taniej niż na targach
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz