Robert Witek napisał/a: |
Przez te 6 lat oprócz fantastycznej zabawy i zwiedzania świata: szkoliłem się, kompletowałem sprzęt, nabywałem doświadczenia, znowu się szkoliłem, trenowałem, ćwiczyłem trym, pływalność, i znowu szkolenia itd. itd.
Wypracowałem warsztat, który pozwala mi na zaplanowanie i zrealizowanie dość wymagających nurkowań (oczywiście moje umiejętności mogą, powinny i pewnie zostaną poprawione). Nie to jednak jest moim dylematem. Pewnego dnia, będąc pod wodą dotarło do mnie pytanie "co dalej?". |
Przeszukałem internet za czymś co mieści się w pojęciu "długoterminowy projekt, do realizacji którego niezbędne są umiejętności nurkowe " i niczego takiego nie znalazłem. |
Piotr Głoskowski napisał/a: |
Ale uprzedzam to niekoniecznie miniony żar znów roznieci |
• kocham nurkowanie, |
Wojtek A. Filip napisał/a: | ||
Robert, napisz co się za tym kryje? Czy szeroko rozumiana ochrona środowiska wodnego wchodzi w zakres Twoich zainteresowań? |
Wojtek A. Filip napisał/a: |
Robert Witek napisał/a:
• kocham nurkowanie, |
Wojtek A. Filip napisał/a: |
Robert, napisz co się za tym kryje?
Czy szeroko rozumiana ochrona środowiska wodnego wchodzi w zakres Twoich zainteresowań? |
Tak |
Norbert Koziar napisał/a: |
...mieszkamy w domu, który ma prawie 300 lat, ściany grube na metr, za oknem cisza i nic, tylko kratery i kozy... |
martin napisał/a: | ||
Podpowiedz gdzie jest tak fajnie, moze byc na PW. |
Bartek Sajkowski napisał/a: |
i pójść w nurkowanie saturowane |
bpiotrek napisał/a: |
To co kiedyś wymyśliłem:
* kierunek społeczno-dydaktyczny - nauczanie nurkowania niepełnosprawnych (np. HSE), dzieci z trudnych rodzin czy jako forma resocjalizacji * kierunek przyrodniczy - włączenie się w projekty badające środowisko (np. Project Baseline) lub związane z ochroną środowiska (np. Ghost Fishing) * kierunek historyczny - poszukiwanie, dokumentacja, badanie wraków i innych podwodnych zabytków, są zarówno grupy na Bałtyku robiące wypłynięcia na "nowe pozycje" jak i projekty badawcze na Morzu Śródziemnym. Niekoniecznie na pół roku i niekoniecznie w grupie zacnych profesorów Bywają grupy półprofesjonalne bawiące się w takie tematy na wysokim poziomie na wyjazdach na 1-2 tygodnie. * kierunek artystyczny - video lub fotografia pod wodą |