Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - SANTI, Agir, Salvo - trzy w jednym

Wojtek A. Filip - 12-08-2008, 16:08
Temat postu: SANTI, Agir, Salvo - trzy w jednym
Hej
Poniżej treść listu od Tomka Stachury - właściciela SANTI:

Cytat:
Witam wszystkich

Milo mi poinformowac wszystkich ,ze wraz z Firma Salvo oraz Agir postanowilismy powolac do zycia grupe SASdiving

Grupa ta, zajmowala się będzie wspolna promocja produktow firm SANTI, AGIR oraz SALVO na rynkach Europejskich

Wobec tego z dniem 01 wrzesnia 2008 jako firma Santi zyskujemy status przedstawiciela firm Salvo oraz Agir na rynku Polska, Niemcy , Benelux oraz Austria

W ciagu nastepnych dni przeslemy do wszystkich naszych dilerow cennik wyrobow SASdiving , oraz pare szczgolow nt udogodnien we wspolpracy

Z dniem 01 wrzesienia likwidujemy nasz sklep internetowy i jednoczesnie konczymy sprzedaz detaliczna naszych wyrobow

Od tego dnia produkty Santi oraz calej grupy SASdiving będą dostepne tylko po przez naszych dilerow

Niebawem nastepne szczegoly -)

Pozdrawiam

Tomek Stachura

Beeker - 12-08-2008, 21:00
Temat postu:
Wojtek napisał/a:
z dniem 01 wrzesnia 2008 jako firma Santi zyskujemy status przedstawiciela firm Salvo oraz Agir

Wojtek napisał/a:
likwidujemy nasz sklep internetowy i jednoczesnie konczymy sprzedaz detaliczna naszych wyrobow

hmm ...
to kto tu na kogo kupił wyłączność?
Tomek Płociński - 12-08-2008, 22:24
Temat postu:
I jaki wplyw bedzie mial ten zabieg na ceny?
WolfEeel - 13-08-2008, 03:41
Temat postu:
Cytat:
I jaki wplyw bedzie mial ten zabieg na ceny?

do gory panie do gory ! Smile

zreszta widac to po cenach u dystrybutora na Ameryke Polnocna www.santiusa.com
Wojtek A. Filip - 13-08-2008, 10:30
Temat postu:
O podwyżce w SANTI mówiło się już dosyć długo - to czy tak będzie, zależeć będzie pewnie od dealerów (skoro to oni mają być końcowym, a zarazem jedynym kontaktem na linii producent-klient).

Z tego co mi wiadomo nastąpi rozbicie cen na poszczególne usługi (skafander z rozmiarówki klasycznej, szyty na miarę, przyszycie kaczuszki itp).

Osobiście interesuje mnie inna sprawa: w Polsce powstaje serwis Salvo mający obsługiwać docelowo całą Europę - zastanawiam się czy uda się utrzymać jego znaną z US. jakość...?
Sebastian Budek - 13-08-2008, 13:00
Temat postu:
...no cóż, dla mnie jedną z zalet Santi była właśnie możliwość osobistego, bezpośredniego kontaktu. Rozmuniem rozwój i ukierunkowanie na potrzeby innych rynków ale trochę szkoda.
Sebastian
kulas - 13-08-2008, 14:05
Temat postu:
WolfEeel napisał/a:
zreszta widac to po cenach u dystrybutora na Ameryke Polnocna www.santiusa.com

Zastanawialem sie jakies rok temu czy niekupic Santi niebylo zadnego dilera w Kanadzie wiec wybralem Bare Trilam HD Tech Dry owiele tanszy u nas z porownaniem z Santi US a na przymiarke i poprawki do Polski troche daleko Smile (z kieszeniami i szelkami zmiescilem sie w $ 1500 po podatku)

Ciekawe ile ich sprzedali w US bo ceny troche wysokie jak na malo znana tutaj firme na tym kontynencie.
WolfEeel - 13-08-2008, 15:07
Temat postu:
kulas napisał/a:
Zastanawialem sie jakies rok temu czy niekupic Santi niebylo zadnego dilera w Kanadzie wiec wybralem Bare Trilam HD Tech Dry owiele tanszy u nas z porownaniem z Santi US a na przymiarke i poprawki do Polski troche daleko Smile (z kieszeniami i szelkami zmiescilem sie w $ 1500 po podatku)

Ciekawe ile ich sprzedali w US bo ceny troche wysokie jak na malo znana tutaj firme na tym kontynencie.

Z Santi zamawialem ocieplacz w zeszlym roku, ale.....

Wtedy jeszcze kontaktowalem sie bezposrednio z firma, glownym atutem SANTI bylo to ze ocieplaczy byl szyty na miare za rozszdna cene. Jezeli mial bym placic w tej chwili cene jaka wola sobie SantiUSA, to wybral bym DUI, DC albo cos innego.

O cenie skafandrow lepiej nie wspominac. Za podobna kase kupisz DUI
kulas - 13-08-2008, 16:08
Temat postu:
Cytat:

Dlatego mozna im zyczyc powodzenia w sprzedazy skafandrow w Ameryce Polnocnej.
Produkt napewno jest bardzo dobry ale konkurencja ogromna.

Ocieplacz przedstawiciel Bare dozucil mi zadarmo Hi Loft Polarwear Extreme Very Happy
ale to bylo podczas demo day i warunek byl ze kupie w ten dzien skafander.
kapusta - 16-08-2008, 15:36
Temat postu:
WolfEeel napisał/a:

ale Santi jest suchy, a DUI - Dry Until Immersion...

bardzo kocham mojego Duia, ale sucho to w nim się zrobiło od czasu, kiedy wysłałam go do przeserwisowania do Santi (serwis Duia jakoś sobie z przeciekaniem nie poradził)

pozdrawiam,
kapusta
WolfEeel - 17-08-2008, 02:23
Temat postu:
kapusta napisał/a:

bardzo kocham mojego Duia, ale sucho to w nim się zrobiło od czasu, kiedy wysłałam go do przeserwisowania do Santi (serwis Duia jakoś sobie z przeciekaniem nie poradził)

pozdrawiam,
kapusta

?? Widzac mialas pecha. Moj jest suchy i zaden z moich zanjomych nurkujacy w DUI nie ma tez problemow. Za tio o cieknacych wyrobach firmy SANTi bylo dos juz sporo napisane na FN, ale moze sie cos zmenilo na leprze.
arturb - 17-08-2008, 09:03
Temat postu:
WolfEeel napisał/a:
?? Widzac mialas pecha. Moj jest suchy i zaden z moich zanjomych nurkujacy w DUI nie ma tez problemow. Za tio o cieknacych wyrobach firmy SANTi bylo dos juz sporo napisane na FN, ale moze sie cos zmenilo na leprze.

ja muszę pochwalić firmę santi, od miesiąca jestem posiadaczem espace oraz ocieplacza i muszę przyznać, że wszystko jest super.nic nie cieknie, żadnych zabaw typu garnek czy butelka (manszety idealnie leżą), kaptur bomba. zamówienie zrealizowane przed czasem.
pozdr
Artur
kapusta - 17-08-2008, 10:20
Temat postu:
WolfEeel napisał/a:
kapusta napisał/a:

pozdrawiam,
kapusta

no popatrz, to mamy zupełnie inne doświadczenia - ja nie znam nikogo, komu Dui by nie ciekł (choć oczywiście nie twierdzą, że znam wszystkich użytkowników Duia), a nasi florydzcy znajomi przerzucili się z Dui na Santi z dużą ulgą; Duie musieli wymieniać po dwa razy rocznie, bo niefajnie nurkuje się w sicie
Bogen - 17-08-2008, 18:12
Temat postu:
kapusta napisał/a:
no popatrz, to mamy zupełnie inne doświadczenia

Każdy ma własne doświadczenia. SANTI nie jest doskonałe. Zaliczało i nadal zalicza "wpadki".
Mniejsze lub większe jak każda firma.
Każdy z nas indywidualnie podejmuje decyzje o wyborze danego SS- zwłaszcza jak producentem jest dobry znajomy...
Adam Frajtak - 17-08-2008, 18:30
Temat postu:
kapusta napisał/a:

no popatrz, to mamy zupełnie inne doświadczenia - ja nie znam nikogo, komu Dui by nie ciekł (choć oczywiście nie twierdzą, że znam wszystkich użytkowników Duia),

dokładnie policzyłem i znam 7 osób które mają DUI pewnie to mniej niż Ty znasz Ale nikomu z nich nic nie cieknie żeby nie było że wszystkie te skafanderki są nówkami czy cóś to akurat dziś poszwendaliśmy się z kolegą po zalanej (ciasnej) kopalni na DŚ jego suchaczyk ma coś z 10 lat i nic.. czary jakieś ?

ps. w sumie to ja pechowiec jestem i moja opinia jest niemiarodajna bo mi automaty nie zmarazaja kolowrotki rąk mi nie wciągają i suchacze nigdy mi nie ciekną ani te z Bare ani Eques a nawet nie znam osobiscie nikogo komu przeciekalby Santi. A nawet worek H nie chcial mi sie zmechacic Sad
kapusta - 17-08-2008, 22:43
Temat postu:
Bogen napisał/a:

Każdy ma własne doświadczenia. SANTI nie jest doskonałe.
Każdy z nas indywidualnie podejmuje decyzje o wyborze danego SS- zwłaszcza jak producentem jest dobry znajomy...

nie twierdzę, żę Santi jest doskonałe, ani że Dui jest beznadziejny - po prostu znam znacznie więcej osób, które mają / miały problemy z Duiem niż z Santim

jak czytam Wasze odpowiedzi, to mam wrażenie, że podejrzewacie mnie o jakieś nachalne promowanie Santi, więc może jeszcze raz podkreślę to, co napisałam na samym początku - ja pływam w Dui i strasznie go lubię; lubiłam go nawet wtedy, kiedy jeszcze ciekł, tj. przed serwisem w Santi, a teraz go lubię jeszcze bardziej :- )

do zaangażowania się w tę dyskusję skłaniła mnie nie sympatia do Tomka Stachury, ale tekst "za taką cenę to można Dui kupić", który sugeruje, że Santi i Dui to dwa różne segmenty jakościowe (na niekorzyść Santi) - a tak po prostu nie jest

li i jedynie

pozdrawiam,
ik
WolfEeel - 17-08-2008, 23:49
Temat postu:
kapusta napisał/a:
do zaangażowania się w tę dyskusję skłaniła mnie nie sympatia do Tomka Stachury, ale tekst "za taką cenę to można Dui kupić", który sugeruje, że Santi i Dui to dwa różne segmenty jakościowe (na niekorzyść Santi) - a tak po prostu nie jest

Gwoli sprostowania....

Stwierdzenie "za taka cene mozna DUI kupic" jest jak najbardziej stosowne gdyz jest to firma uwazana na tym rynku za lidera (slusznie czy nie, to juz inna dyskusja)

W tym samym watku masz porownalna rozpietosc cen. Za Bare-a dasz $1,600 za DUI $2,600, miedzy jednym a drugim zmiesci sie cenowo jeszcze USIA, Whites, Diving Concepts, DiveRite, Pinnacle, Viking etc. Sa to firmy ktore od wielu wielu lat sa znane w Stanach i Kanadzie. Wiec jezeli skafander SANTI, firmy ktora jest na tym rynku praktycznie nieznana ,kosztuje tyle samo co firm ktore maja wyrobina pozycje od 30+ lat jest to dosc ciekawe. Do tego serwis DUI czy DC jest w "kalafiorni", Bare i Whites w Vancouver, czyli praktycznie na miejscu.

Czas pokarze czy SANTI odniesie tu sukces czy nie. Mam nadzieje ze tak.

Acha, nigdzie nie napisalem ze SANTI to badziew, sam mam ich ocieplacz i nie nazekam. Wiec lepiej jeszcze raz przeczytaj co skonilo mnie od zakupow w SANTI.. Obecne zmainy w firmie to 180 stopni od tego co do tej pory bylo ich glownym atutem w stosunku do innych producentow.

I to by bylo tyle.
Marek Cacaj - 18-08-2008, 08:04
Temat postu:
Ja mam tylko nadzieje że serwis Santi w Polsce bedzie dalej taki dobry, zazwyczaj firmy gdy się rozrastają, łączą zaczynaja zapominac o kliencie. Powstają jakieś dziwne infolinie 0800 gdzie trzeba wisiec godz na słuchawce i odsłuchiwac nagranych komunikatów.
Adam Frajtak - 18-08-2008, 13:38
Temat postu:
Łysy napisał/a:
Ja mam tylko nadzieje że serwis Santi w Polsce bedzie dalej taki dobry, zazwyczaj firmy gdy się rozrastają, łączą zaczynaja zapominac o kliencie. Powstają jakieś dziwne infolinie 0800

Zawodowo zajmuję się budowaniem dystrybucji produktów i rozwijaniem sprzedaży i w kontekście tych doświadczeń nie dramatyzowałbym. Często jest tak jak napisałeś ale najczęściej korzyści osiągają zarówno producent jak i konsument i co bardzo ważne ( żeby nie napisać najważniejsze) produkt. Sam zrób test i zaobserwuj przez kilka kolejnych wyjazdów ( pod warunkiem że to nie będzie Dir Fundamentals prowadzony przez Wojtka Smile ) jakich firm szpej jest najczęściej używany przez nurków? (używany czytaj kupowany) Zapewne okaże się że "wszędzie" widać Mares, Scubapro, Cressi, Technisub, Aqualung, Scubatech. Jednym z elementów dla których tak jest jest właśnie sposób dystrybucji. Może to być zaskakujące ale najwięcej szpeju kupują początkujący nurkowie którzy decyzję o zakupię podejmują przy półce w sklepie nurkowym w oparciu o opinię sprzedawcy (często jednocześnie ich instruktora) Wbrew temu co może nam się wydawać niewielu nurków odwiedza fora nurkowe.
Jeżeli 3in1 się powiedzie co mniej więcej stanowi 50:51 szans to jest szansa że na rynek trafi więcej lepszych produktów, producenci zajmą się tym na czym się znają najlepiej a w przyszłości dzięki wzrostowi sprzedaży zainwestują w coraz nowsze technologie oraz będzie ich stać na utrzymanie jakości obsługi na obecnym poziomie.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz