Forum Dive Trek Group

Wyjazdy nurkowe - 22-31.05.09 Nurkowania tmx 45-80m

Wojtek A. Filip - 19-12-2008, 12:57
Temat postu: 22-31.05.09 Nurkowania tmx 45-80m
Jadą tylko ci, którzy mają przedłużacze Wink.

Monika
Tomek
Wojtek
Adam Frajtak - 19-12-2008, 18:27
Temat postu:
chętni mogą się dopisywać czy tylko się chwalisz wyjazdem ? Smile
Wojtek A. Filip - 19-12-2008, 18:59
Temat postu:
Nie chwalę się - pokazuję zajętość terminu Smile.
Wyjazd jest prywatny w ustalonym zespole - jeżeli masz kogoś do drugiego team'u - to pewnie nikt nie będzie miał nic przeciwko.

aaa... a przedłużacza masz?
Adam Frajtak - 19-12-2008, 19:23
Temat postu:
Wojtek napisał/a:
aaa... a przedłużacza masz?
Ja się nie lansuję TAAKIMI!!! ilościami szpeju mi wystarcza małe auteczko Mr. Green
TomS - 19-12-2008, 19:36
Temat postu:
Porządek i unifikacja sprzętu przede wszystkim.
Elegancko na fotach - od twina po furę identyko.
A jak furia nawali to wiadomo skąd brać części zapasowe Wink
DIR wyłazi z wody. W tym tempie ewolucji zaraz płetwy poodpadają...
KrzyHo - 20-12-2008, 14:41
Temat postu:
Wow! Ciekawa propozycja. Jako posiadacz przedłużacza/wieloryba mógłbym chyba wystartować w kastyngu Smile

Pzdr
KrzyHo
Wojtek A. Filip - 21-12-2008, 10:04
Temat postu:
KrzyHo napisał/a:
Jako posiadacz przedłużacza/wieloryba...

...uzyskałeś wstępną kwalifikację Wink.

Mam tylko nadzieję, że do tego czasu Tomek nie sprzeda gdzieś swojego...
martin - 21-12-2008, 11:06
Temat postu:
Krotkie pytanie niewtajemniczonych: co to takiego przedluzacz?
Bartek Cyperling - 21-12-2008, 13:10
Temat postu:
jak sama nazwa wskazuje - cos bez czego "ego" wlasciciela robi sie mniejsze (krotsze?)
Wojtek A. Filip - 21-12-2008, 14:14
Temat postu:
martin napisał/a:
co to takiego przedluzacz?

hm... trudne pytanie Wink (w kontekście tego co napisał Bartek Rolling Eyes ) - ego z mojego punktu widzenia nie koniecznie musi być obarczone długością, celowałbym raczej w swego rodzaju pojemność/elastyczność 8).
...i całkiem proste jeżeli spojrzeć na to technicznie Smile (C5 kombi)

Z przedłużaczami to oczywiście żart, choć świetnie się nurkowo sprawdzają - Martin, jeżeli będziesz w okolicy, a znasz jakieś ciekawe miejsca to hercliświlkomen.
Istnieje prawdopodobieństwo, że będziemy wszyscy mieli skutery na tym wyjeździe - jeżeli możesz coś śmigłonapędnego załatwić w większej ilości- daj znać.

Tak czy inaczej wstępny plan jest taki, że nurkujemy w zespole (zespołach?) na standardowych gazach od 18/45 począwszy.
Power997 - 21-12-2008, 19:08
Temat postu:
Śmigła nie mam, zamiast przedłużacza mam terenową taczke, górna granica głębokości to mój limit ale się piszę wstępnie Smile
TomM - 21-12-2008, 21:56
Temat postu:
Wojtek napisał/a:
w zespole (zespołach?) na standardowych gazach

Hm! Powiedzmy elegancko: kompatybilnych. 18/45 jestem w stanie przeżyć, ale 10/80 nie przeżyję - i to nie finansowo, ale mentalnie. Ja bym tu widział 14/50 lub 12/60. Zreszta na planowanie nurkowań chyba jeszcze czas. Ja to widzę tak: Powstała całkiem prywatna koncepcja wyjazdu na zespołowe nurkowania treningowo-rekreacyjne w łatwym przewidywalnym i bezpiecznym w miarę akwenie. Każdy z projektodawców ma coś do przetrenowania/przetestowania, wstepnie są też w planie nurkowania trzystejdżowe, idealnie jeśli wyjdą na skuterach (specyfika niektórych miejsc nurkowych). Trudno zreszą zakładać w przyszłości jakąś poważniejszą akcję nurkową bez przeprowadzenie akcji treningowych.
Ja myślę, że jeśli stworzą się zespoły z wolą przeprowadzenia własnych nurkowań w tym samym terminie i tym samym akwenie, to walory towarzyskie wyjazdu znacznie się zwiekszą.
Niemniej raczej "nie widzę" nurkowan grupowych. Tym samym akcja "castingowa" która wydaję sie trwać jest chyba troche nieporozumieniem. Ewentualnie jest do rozważenia ktoś ze skuterem do zespołu na nurkowania w okolice 80 m, ale jako partner równoprawny. (Schwarzebruecke z wejścia Offen)

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz