Forum Dive Trek Group

Kupię - SMB Halcyon

Forest Gump - 08-02-2009, 21:55
Temat postu: SMB Halcyon
Kupie dwie duze bojki ( zolta i pomaranczowa ), nowe lub uzywane w dobrym stanie, nadmuchiwanie za pomoca ust i weza do skafandra.

Pozdrawiam
Marcin
Adam Frajtak - 08-02-2009, 23:44
Temat postu:
Halcyon nie produkuję żółtych bojek, zgodnie z doktryną nie ma bojek nieawaryjnych
Wojtek A. Filip - 08-02-2009, 23:53
Temat postu:
Cytat:
zgodnie z doktryną nie ma bojek nieawaryjnych

Od pewnego czasu H stał się firmą docenianą nie tylko przez nurków GUE. Jest to producent sprzętu, więc produkuje to, na co jest zapotrzebowanie...

Adam Frajtak - 09-02-2009, 00:16
Temat postu:
Wojtek napisał/a:

Od pewnego czasu H stał się firmą docenianą nie tylko przez nurków GUE. Jest to producent sprzętu, więc produkuje to, na co jest zapotrzebowanie...
No to teraz czas na jackety i na fajki zakończone obrotowym kółeczkiem żeby fajka nie zahaczała o strop Mr. Green
Forest Gump - 09-02-2009, 07:17
Temat postu:
Adam Frajtak napisał/a:

Adam, moglbys rozwinac to zdanie? Nie bardzo wiem o co chodzi.

Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
Marcin
Tomek Tatar - 09-02-2009, 10:06
Temat postu:
Forest Gump napisał/a:
Adam Frajtak napisał/a:

Ja mogę. Żółta bojka tradycyjnie oznacza sytuację awaryjną, a czerwona tylko sygnalizuje położenie zespołu, ale bez wszczynania alarmu. Tymczasem w "doktrynie" DIR bez sytuacji alarmowej nie strzela się bojki, więc każda bojka oznacza sytuację alarmową. W związku z tym nie ma potrzeby rozróżniania bojek kolorami. Zespół DIR nie zabiera też bojki czerwonej i żółtej (tylko podstawową i ew. zapasową - obie czerwone).

Serdecznie pozdrawiam.
Adam Frajtak - 09-02-2009, 10:58
Temat postu:
Forest Gump napisał/a:

Pozdrawiam
Marcin

Dokładnie tak jak napisał Tomek. Datkowo mogę napisać  że użycie bojki jest "awarią" w sensie odejścia od planu nurkowego ponieważ użycie bojki nie powinno być jego elementem. Bojkę używamy "z powodu" na przykład prądu, utraty kontaktu z opustówką,

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz