Witaj.
Nie łamie, ale warto go umieścić we właściwym dziale czyi "oddam bezpłatnie" lub "sprzedam" .
Napisz proszę, bo nie do końca wynika to z Twojego posta. Swoją drogą super propozycja .
Pozdrawiam,
Wojtek
mongoloid - 15-03-2009, 12:42
Temat postu:
Oddam bezpłatnie, a dokładniej prześlę na maila zainteresowanym. Wszystkie pozycje są w formacie PDF lub txt. Jedna widnieje jako zeskanowane strony książki. Wystarczy wysłać mi maila i napisać, którym tytułem jest się zainteresowanym. Prześlę w załączniku.
Pozdrawiam.
Doszła mi jeszcze książka "Organizacja i przebieg nurkowań w jaskiniach". Po rosyjsku, wymaga przeglądarki DjVu Viewer. Instalkę przeglądarki też mogę wysłać, jeśli znajdą się chętni.
Oraz "Podręcznik płetwonurka". Wydawnictwo Ministerstwa Obrony ZSRR, 1977 r. Po rosyjsku.
Wojtek A. Filip - 16-03-2009, 13:00
Temat postu:
no to pozostaje w zasadzie "tylko" kwestia języka...
Wojtek
mongoloid - 16-03-2009, 13:53
Temat postu:
Te książki są trudne, bo nie wystarczy znać rosyjskiego jako języka, którego uczą na filologii. Tam nikt nie uczy technicznych pojęć. Ja mam problem bo nie znam angielskiego na tyle by swobodnie czytać takie pozycje, a o nurkowaniu najwięcej jest w "english language" właśnie.
Rosyjski znam, chociaż nie tak jakbym chciał, więc pozostają mi pozycje w tym właśnie języku. Nie przeczytałem sam oczywiście wszystkich, ale jeśli kogoś interesują to proszę bardzo.
Jak będę miał coś więcej to zaktualizuję wątek.
Aktualnie czekam na tabele deco US NAVY, które miał mi znajomy przesłać, ale się chyba nie doczekam.
kulas - 16-03-2009, 14:07
Temat postu:
"NSS-CDS Student Workbook" jak by ktos mial po angielsku w PDF to bym chetnie poczytal. Jesienia wybieram sie na Floryde i tak ja bede musial kupic w drukowanym formacie.
kulas - 16-03-2009, 15:55
Temat postu:
Link znaleziony na The Deco Stop z US Navy Diving Manual versja 6 z 15 Kwietnia 2008 w jezyku angielskim.
mongoloid - 16-03-2009, 18:51
Temat postu:
Kolejna pozycja to "Fitness for divers" Cameron L. Martz, po angielsku.
Z moich obserwacji wynika, że wielu nurkom by się przydało.
mongoloid - 15-12-2009, 19:37
Temat postu:
Kolejna pozycja:
"Sharm-El-Sheikh Diving Guide" [ENG] .jpg
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz