zbigniewb19 napisał/a: |
a co myślisz o kontynuacji tego tematu realcjami dwdlugosza z kolejnych etapów jego kursowej przygody?
Wiesiek - Dwdlugosz - zgodzisz się w jakiś sensownych odcinkach czasowych relacjonowac swój kurs owd na forum ? |
busi napisał/a: | ||
Poważne wyzwanie dla instruktora Być recenzowanym na takim forum .... ostra jazda |
chyba, że Wojtek pęknie z zazdrości i go zmoderuje. |
Wojtek napisał/a: |
Z całą przyjemnością założę na forum dział "Instruktorzy godni polecenia" |
PadreKris napisał/a: |
Uważam ża jak najbardziej pożądane aby taki dział powstał |
grzegorz napisał/a: | ||
to bardzo złe ,zeby taki dział powstał na forum którego włąscicielem jest osoba sama czerpiąca dochody ze szkolenia(nic Wojtek do Ciebie) |
grzegorz napisał/a: |
to bardzo złe ,zeby taki dział powstał na forum którego włąscicielem jest osoba sama czerpiąca dochody ze szkolenia(nic Wojtek do Ciebie) |
Forum zostało stworzone m.in. w celu propagowania bezpiecznego nurkowania - jaki lepszy sposób można znaleźć niż promowanie dobrych instruktorów?
|
skoro za chwilę będziesz miał kilkadziesiat róznych okresleń o różnych instruktorach w Polsce,nieweryfikowalnych. |
Plotek napisał/a: |
Wyłączył bym z tego natomiast, podawanie nazwisk instruktorów i szkół nurkowych bo chyba nie o ich ocenę chodzi tylko szeroko rozumianego przebiegu kursu OWD. |
.. za chwilę będziesz miał kilkadziesiat róznych okresleń o różnych instruktorach w Polsce,nieweryfikowalnych.ktos napisze o mnie,ze mu zrobiłem kurs do d.......y i nie należy u mnie ich robić ,ale należy u Wojtka. |
to jaki byłby cel takich opinii?skoro za chwilę będziesz miał kilkadziesiat róznych okresleń o różnych instruktorach w Polsce,nieweryfikowalnych.ktos napisze o mnie,ze mu zrobiłem kurs do d.......y i nie należy u mnie ich robić ,ale należy u Wojtka,który robi je swietnie,na to ja odpowiem (bo chyba mam prawo) dlaczego kolega tak na mnie ścierwo rzucił..........itd.Zrobisz jak chcesz,to twoje forum,ale wiedząc jakimi zaleznosciami karmi się internet i jego anonimowi użytkownicy,to chyba nie bedzie miarodajne.Do tego jeszce możemy dołozyć przewrazliwionych moderatorów,którzy stają ławą kierując się osobniczymi sympatiami. |
Cytat: |
to jaki byłby cel takich opinii? |
piotrkw napisał/a: |
mogą to być opinie o kursie , porównanie oczekiwań z tym co otrzymano na zajęciach, własne odczucia co do stopnia przyswojonych umiejętności.
Wyłączył bym z tego natomiast, podawanie nazwisk instruktorów i szkół nurkowych |
W kontekście proponowanego działu takie rozwiązanie mija się z celem. |
Jeżeli dział o instruktorach ( obiektywny) to może " Instruktorzy w ocenie kursantów" |
Monika napisał/a: |
Na wzrost obiektywizmu mamy szanse przy krotności wypowiedzi na temat tego samego instruktora. |
Czyli kilka ocen subiektywnych , da obiektywny obraz instruktora. Wink A o to chodzi. |
Nie manipuluj proszę moją wypowiedzią. |
Na wzrost obiektywizmu mamy szanse przy krotności wypowiedzi na temat tego samego instruktora.
|
masz chyba trochę spaczony pogląd o internetowych nurkowych forach dyskusyjnych |
Jeśli na tym forum jest choć kilka inteligentnych osób (a jestem pewien że są), to są one w stanie oddzielić ziarno od plew, a akurat na moderacje na tym forum nie ma co narzekać. |
Adam Frajtak napisał/a: |
moim skromnym lepiej przeczytać co o mnie czy o tobie ktoś napisze i mieć szanse ustosunkowania się oraz poprawy niż ktoś ma szeptać bzdury po cichu. |
Jeżeli tak, to spodziewasz się, że kursanci naraz zmienią zdanie i zaczną pisać na forum, że robisz robotę do niczego? Dlaczego mieliby tak robić? |
Jeżeli mimo wszystko w sieci pojawiają się negatywne opinie to starasz się je zweryfikować i wyciągnąć coś nad czym masz popracować żeby nie robić błędów - czyli jak na razie same pozytywy - czy może coś pominąłem? |
Na wzrost obiektywizmu mamy szanse przy krotności wypowiedzi na temat tego samego instruktora. |
Grzegorz, nie wątpię, że jesteś dobrym instruktorem. Tym bardziej nie rozumiem Ciebie.
Popatrz tutaj czy Ci sie to podoba, czy nie - nie zatrzymasz tego. |
Plotek napisał/a:
masz chyba trochę spaczony pogląd o internetowych nurkowych forach dyskusyjnych jako,ze uczestniczę w nich od chyba 2000 roku,to myslę,ze sobie wyrobiłem dosyć dobry pogląd ,i mógłbym ci słuzyć radą,zupełnie inną od twojego poglądu:) Plotek napisał/a: Jeśli na tym forum jest choć kilka inteligentnych osób (a jestem pewien że są), to są one w stanie oddzielić ziarno od plew, a akurat na moderacje na tym forum nie ma co narzekać. czyli jak rozumiem,sugerujesz moderowanie niezależnych opinii?super! |
judas napisał/a: | ||
wiesz moja zona jest lekarzem i przegladalismy jais czas temu te opinie rowniez o znajomych i jawi sie ogolny obraz ze lepszy jest taki lekarz co powie wszystko jest super, masz tu cala litanie lekow niz taki co powie zacznij dbac o siebie, biegac i zdrowo sie odzywiac i skoncz z ta lekomania |
KasiaK napisał/a: |
O to mi chodzi. Że będziemy/cie tu "klepać" non stop o tych samych ludziach, a jest wielu instruktorów, których studenci po zakończeniu kursu, mimo wielkiej euforii, zachwytu i "miłości" do swego guru, słowa nie napiszą, bo nawet nie będą wiedzieli, że jest tu takie miejsce do dodania własnej opinii. powstanie takiego wątku będzie po prostu poklepywaniem po plecach. i to ciągle tych samych pleców. |
powyżej podałam dwa przykłady z najbliższej okolicy i do tego o instruktorach, którzy udzielają się na tym forum mniej lub bardziej, ale są przecież tacy, którzy tu W OGÓLE nie zagladają (choćby wspomniani Curzydło i Paweł Poręba)... |
powstanie takiego wątku będzie po prostu poklepywaniem po plecach. i to ciągle tych samych pleców |
Ludziska poprostu nie mają pojęcie co to znaczy nyrkować świadomie |
Tomek Tatar napisał/a: |
Z całym szacunkiem i mam nadzieję, że kulturalnie, ale pozwolę sobie się nie zgodzić. Czy to znaczy, że inni nurkują nieświadomie? Co to znaczy? Bo może ja też nurkuję nieświadomie. |
Często przewijają sie na różnych forach te same nazwiska. Ale dla mnie nie są niczym więcej jak nazwiskami i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o możliwościach, umiejętnościach czy w końcu chęci przekazywania wiedzy przez te osoby. |
Często przewijają sie na różnych forach te same nazwiska. Ale dla mnie nie są niczym więcej jak nazwiskami i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o możliwościach, umiejętnościach czy w końcu chęci przekazywania wiedzy przez te osoby. |
Przemo_C napisał/a: |
W tradycyjny sposób więcej się dowiesz. |
Jakoś tak nie wypada w "mediach" jechać na kolegów |
wielokrotnie słyszałem w realu krytyczne uwagi nt. instruktorów |
Prawdy nie poznasz w internecie, wielokrotnie słyszałem w realu krytyczne uwagi nt. instruktorów mających w necie świetną prasę. Jakoś tak nie wypada w "mediach" jechać na kolegów. Lepiej już zadzwonić do kogoś kto robił kurs u danego instruktora i zapytać jak faktycznie było? W tradycyjny sposób więcej się dowiesz |
Czyli szczerze nie można wyrazić opinii??? Ale po cichu za plecami! Tak
Bądźmy szczerzy czasem może właśnie taka a nie inna informacja, opinia, uratuje komuś zdrowie, życie! |
Przemo a jakimi kryteriami kierujesz się wybierając jakiegokolwiek fachowca. ... |
Dodatkowo można umieszczać w swoich profilach dane instruktorów - to też zawsze zródło informacji do kogo można sie zwrócić o opinię |
PrzybylakMarcin napisał/a: | ||
Tak popieram w tym pomyśle Tomasza. |
styx napisał/a: |
można dodać taki indeks pod zdjęciem - wyszkolił X kursantów |
grzegorz napisał/a: | ||
czyli pierwszy lepszy instruktor z PADI górą! |
kozarynk napisał/a: |
z którym zrobili nawet pakiet pobytowy zawierający indywidualne szkolenia OWD w systemie PADI. Można zrobić też DAN i EFR. |
Polecam Akademię Nurkowania DeepBlue i instruktora Piotra Matejka. Kris |
Czy istnieją obiektywne, porównywalne kryteria oceny pracy instruktora? |
TomS napisał/a: |
Nie widzę możliwości powstania takich kryteriów, ponieważ jest kilka istotnych "zmiennych" w samym kursancie: |
Może jednak da się opisać dwa, trzy spójne kryteria, przypisać im wagi i na tej podstawie stworzyć ranking instruktorów? |
tomaszg napisał/a: | ||
ja bym nie tworzył żadnych kryteriów, skali ocen itp - zawsze sie znajdzie ktoś kto bedzie podważał obiektywizm tych kryteriów i tym samym zniechęcał do wyrażania swoich opinii o kursie. |
- czy przeprowadzony kurs był zgodny z programem szkolenia organizacji ? - czy zdobyte umiejętności są zgodne z wymaganiami programu szkolenia ? |
robertg napisał/a: | ||
Swietnie, tylko ilu kursantow zna dokladnie program szkolenia i potrafi ocenic wlasne umiejetnosci w odniesieniu do tego programu? A nawet jesli znaja to ocena wlasnych umiejetnosci juz bedzie bardzo subiektywna. |
robertg napisał/a: |
zbigniewb19 napisał/a: - czy przeprowadzony kurs był zgodny z programem szkolenia organizacji ? - czy zdobyte umiejętności są zgodne z wymaganiami programu szkolenia ? Swietnie, tylko ilu kursantow zna dokladnie program szkolenia i potrafi ocenic wlasne umiejetnosci w odniesieniu do tego programu? A nawet jesli znaja to ocena wlasnych umiejetnosci juz bedzie bardzo subiektywna. |
Fajnie się krytykuje. |
Power997 napisał/a: |
Moje 3 grosze. Doskonale rozumiem obawy dotyczące takiego działu. Bo możliwa wazelina, marketing, bo wypowiedzi nic nie wnoszące, bo bezsensowne opisy graniczące z reklamą tak jak ten powyżej "polecam bo są i prowadzą różne kursy z pakietem pobytowym", kwestia moderacji tego itd.
|
Power997 napisał/a: |
- czy potrafisz zawisnąć w toni na danej głębokości z maksymalną zmianą w granicach 1m?
- czy potrafisz utrzymać poziomą sylwetkę pod woda tzw. trym? - czy potrafisz podczas wynurzania zawisnąć na dowolnej głębokości? - czy potrafisz bez problemu zdjąć i założyć maskę pod wodą? - jakim stylem nauczyłem się pływać, wymień: - czy potrafię wykonać "helikopter" - czy potrafisz pływać do tyłu - czy potrafisz holować poszkodowanego w wodzie - czy potrafisz prowadzić resuscytację |
Polecam Akademię Nurkowania DeepBlue i instruktora Piotra Matejka. Mają siedzibę w Hotelu Senator w Dźwirzynie, z którym zrobili nawet pakiet pobytowy zawierający indywidualne szkolenia OWD w systemie PADI. Można zrobić też DAN i EFR.
Kris |
gre1 napisał/a: |
Ja mogę polecić Zdzisława Antczaka,i choć nie wiedziałem po kursie co to trym,helikopter,pływanie do tyłu,jestem zadowolony z kursów u niego, po prostu on pokazywał ćwiczenie ja je wykonywałem i może dlatego mi się podobało bo to takie łatwe |
atego815 napisał/a: |
Very Happy Już wszystko jasne. Faktycznie to "powyżej" tak odebrałem. Very Happy |
Fox. napisał/a: |
Cos takiego widzialem tylko w moich dawnych latach |