seradam napisał/a: |
Pytanie nr 1 czy nie lepiej byłoby zmienić również organizację? Jakie są różnice w systemach szkolenia i jakie korzyści ? |
A różnica w wiarygodności plastików? Przychodzi dwóch kolesi z różnymi plastikami o teoretycznie takim samym stopniu umiejętności i co dalej? Wydaje mi się , że są bardziej wiarygodne certyfikaty i bardziej lajtowe... |
A różnica w wiarygodności plastików? Przychodzi dwóch kolesi z różnymi plastikami o teoretycznie takim samym stopniu umiejętności i co dalej? Wydaje mi się , że są bardziej wiarygodne certyfikaty i bardziej lajtowe... |
styx napisał/a: |
różnice w "spojrzeniu" wynikają z tego kto patrzy. |
Alien napisał/a: |
Nieee ... zrobic kurs u dobrego instruktora (federacji nieistotnej)
|
szymon_gda napisał/a: |
tam przy głebokim nurkowaniu, nie powiem, czuje sie lekko 'otępiały |
czy dla takiej osoby jest to zbędny wydatek czy inwestycja się zwróci? |
ElBacio napisał/a: | ||
Wydałem mnóstwo pieniędzy na nurkowanie, włącznie z najróżniejszymi kursami rekreacyjnymi, technicznymi, kursami instruktorskimi na wiele poziomów... I wiesz co? Jeszcze _żadna_ z tych inwestycji mi się nie zwróciła. Każdy kolejny wydatek to tylko zachęta do dalszego wydawania pieniędzy. I świetnie. Nurkowanie to hobby. Każde hobby kosztuje i realizujmy je najbezpieczniej jak potrafimy. Nitrox to bardzo potrzebny kurs i przydatny. Ale nie zmienia to faktu, że w nurkowaniu nic się nie zwraca. Bądź świadomy, że masz OWD i słusznie myślisz o Nitroksie, a już rozważasz nurkowania na poziomie AOWD, a nawet głębsze... To wszystko są wydatki. Jeszcze nie wiesz ile wydatków przed Tobą El Bacio |
Ale własnie dlatego pytam, który z plastików w portfelu jest przydatny na początku drogi, a który wymyślono w PADI przede wszystkim po to, by nabijać kasę szkołom nurkowym. |
busi napisał/a: |
W związku z kosztami tego sportu na początku najważniejszy jest chyba plastik pod tytułem VISA PLATINIUM albo bardziej ekskluzywna |
Nieprawda że nic sie w nurkowaniu nie zwraca. Czasem cos sie zwraca, inna rzecz że po wielu latach . Na przyklad: Wypożyczam sprzęt, więc kolejne zakupione rzeczy przeze mnie zwracają mi się , po latach |
ElBacio napisał/a: |
Nieświadomość istoty rzeczy nie mąci jasności poglądów |