TomS napisał/a: |
płyta do twina rev.6.1.T
bazująca na takim samym rozmiarze i układzie szczelin jak singlowa, tyle że ma otwory do szpilek zamiast szczelin dla taśm |
Dzięki rysunkom Martina odblokował mi się mózg i oto nowsza, lepsza, poprawiona płytka górna: |
wodzu napisał/a: |
A czy możnaby zamówić taką płytę z otworami do szpilek i ze szczelinami na taśmy? |
wodzu napisał/a: |
Czemu na dole płyty jest po 4 szczeliny na taśmy? |
PrzybylakMarcin napisał/a: |
Zastanawia mnie do czego służą śrubki u Steava. Czy aby nie po to żeby przykręcić pasy naramienne? |
Studiując filmy doszedłem do wniosku, że ma dwie blaszki i między nimi taśmę jak kanapkę, |
Steve Bogaerts napisał/a: |
The Razor Harness is simplicity and elegance personified with only 2 continuous pieces of webbing and 1 closure point. |
W opisie elementów uprzęży jest "1 Delta Shoulder Plate (DSP) ", czyli 1 sztuka. |
Czyli są dwa kawałki taśmy: |
z 4ma otworkami do trytytek |
Cytat: |
Trytytka Twój wróg! |
[Górna i dolna do "Brzytwy"] |
Poproszę po polskiemu. |
Forest Gump napisał/a: |
Zbyt wiele mozliwosci troche utrudnia wybor |
martin napisał/a: | ||
Razor |
czy jest mozliwosc poprowadzenia jednego pasa od dolnej plytki ktory bedzie tworzyl wszystko oprocz pasa krocznego? |
Po co gornej plytce az 5szczelin w dolnej czesci? Nie wystarcza trzy?
|
Dlaczego ostatnia plytka i lacznik nie maja szczelin na pas biodrowy? |
2A. Boczne "D-ringi" (po lekkim podgięciu) pozwolą na montaż butli na modłę Armadillo |
Ricardo napisał/a: |
Lepiej założyć normalne D-ringi ze stoperami na taśmę przy płytce |
TomS napisał/a: | ||
Myślisz o taśmie biodrowej czy krótkiej, dodatkowej w poprzek pośladków? |
Martina projekt fajny, ale jego blaszka robi się zdecydowanie za duża. |
martin napisał/a: |
niz go potem pogrubasic |
Ricardo, a co myślisz o łączniku w celu zmiany sztywności taśm?
Czy taśma na plecach powinna być bardzo sztywna czy może nie ma to znaczenia i można po całości puścić miękką jak na pas kroczny przystało? |
Jak dla mnie jest to też zbyteczne, ja w płycie stosuję jeden rodzaj taśmy, w pasie krocznym taśma tak samo sztywna jak do uprzęży |
Zastanawiam sie tylko nad adapterem. Z czego on sie sklada? Myslisz ze gdybym wszyl dwa gumowe weze, to takie rozwiazanie sprawdziloby sie? |
No to wycięte, jeszcze ciepłe |
Jak już będzie nas wielu - sajdmonterów - to wrócę do rozmowy z Wojtkiem o specjalnym kąciku dla nas, tu na forum. Kącik będzie gdzieś z boczku, a nawet z obu |
jacekplacek napisał/a: |
To może jakieś spotkanko z wymianą doświadczeń itp? |
Brak dodatkowych okuć (D-ringów itp...) |
Tomek Tatar napisał/a: |
A co do okuć - ile ich zaplanować? |
Czy przypięcie górnym karabinkiem nie byłoby pewniejsze? Jakoś nie mam zaufania do tej gumy, zwłaszcza przy złożeniu butli do przodu. Nie wysmyknie się to z gumy? |
Dlaczego właściwie w sidemount butle zaczepia się tylko jednym dolnym karabinkiem |
TomM napisał/a: |
z tyłu karabinek, ale nie stejdżowy, tylko sajdmałntowy, mocowany na bardzo krótko do pasa na gumie |
jacekplacek napisał/a: |
Mam normalny, tłokowy na krótkim sznurku. Możesz dać fotkę, jak masz zrobione? |
Jeśli nie, to jaka siła utrzymuje butle negatywne powyżej punktu ich mocowania? |
Mam jeszcze dwa komplety płytek SM-1 + SM-2 Kto pierwszy ten lepszy |