Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - IrDa na MacBooka

Michał Iwicki - 08-06-2010, 10:19
Temat postu: IrDa na MacBooka
Witam,
Czy ktoś może się orientuje czy jest jakaś IrDa na Maca? Chce sobie profile zrzucać ale nie wiem czy jest taka możliwość na Macu. Uwatec ma J-Traka na Mac ale nie wiem czy można IRda zainstalować.
Dzięki.
Konrad Dubiel - 08-06-2010, 11:36
Temat postu:
Raczej kiepsko będzie Sad
Michał Iwicki - 08-06-2010, 11:54
Temat postu:
Konrad Dubiel napisał/a:
Raczej kiepsko będzie

To mnie zmartwiłeś kolego bo bardzo polubiłem mojego Maca salut
Jarek - 08-06-2010, 23:55
Temat postu:
Możesz zainstalować sobie paralellsa, jako drugi system windows i wtedy irda będzie działać. Nie jest to może najlepsze rozwiązanie ale działa.
Michał Iwicki - 09-06-2010, 08:13
Temat postu:
Jarek napisał/a:
Możesz zainstalować sobie paralellsa, jako drugi system windows i wtedy irda będzie działać. Nie jest to może najlepsze rozwiązanie ale działa.

No tak od kiedy Mac ma procesory Intela to jest to mozliwe ale nie wiem czy jest to warte....pomysle. salut
MADRAFi - 09-06-2010, 09:27
Temat postu:
moze czas zmienic komputer na tkai ktory obsluguje usb ?

mozesz tez probowac poszukac jakiejs udziwnionej przesciowki irda-usb. Czasem chinczycy robia jakies dziwne rzeczy Wink
Jarek - 09-06-2010, 09:51
Temat postu:
Ja mojego Mac'a też bardzo lubię i kiedyś nie chciałem instalować Parallelsa, ale zostałem zmuszony w pracy. Teraz jest to po prostu kolejny program który pomaga obsługiwać mój komputer nurkowy Very Happy Działa naprawdę bardzo dobrze.

Madrafi --czy widziałeś kiedyś Mac'a?
Michał Iwicki - 09-06-2010, 11:05
Temat postu:
MADRAFi napisał/a:
moze czas zmienic komputer na tkai ktory obsluguje usb ?

No coś Ty? IMHO Mac jest super....jak do tej pory, ale może kiedyś zmienię zdanie.

Jarek napisał/a:
Ja mojego Mac'a też bardzo lubię i kiedyś nie chciałem instalować Parallelsa, ale zostałem zmuszony w pracy. Teraz jest to po prostu kolejny program który pomaga obsługiwać mój komputer nurkowy Działa naprawdę bardzo dobrze.

Jak się taki program nazywa? scratch
MADRAFi - 09-06-2010, 11:33
Temat postu:
Mialem na mysli zmiane komputera nurkowego co by podlaczyc do Maca przez usb, jak czlowiek a nie archaiczne irda Smile
Konrad Dubiel - 09-06-2010, 12:22
Temat postu:
MADRAFi napisał/a:
mozesz tez probowac poszukac jakiejs udziwnionej przesciowki irda-usb.

Dongla IrDA z wtyczką USB dostaniesz bez problemu - tyle, że sterowników do Maca nie ma.

MADRAFi napisał/a:
Mialem na mysli zmiane komputera nurkowego co by podlaczyc do Maca przez usb, jak czlowiek a nie archaiczne irda Smile

Za to interfejs USB to straszna kicha jak chcesz podłączyć komputer nurkowy do smartfona albo pda gdzie nie ma hosta USB.
MADRAFi - 09-06-2010, 15:21
Temat postu:
sa urzadzenia PocketPC z obsluga hosta USB. Ale takze brak sterownikow Wink

Ale my tu mamy przypadek podlaczenia komputera nurkowego do komputera Mac.
Jedyny problem to poprosic producenta danego "dongla" o skompilowanie sterownika dla Maca Wink
Adam Frajtak - 09-06-2010, 17:52
Temat postu: Re: IrDa na MacBooka
iwiki napisał/a:
Witam,
Czy ktoś może się orientuje czy jest jakaś IrDa na Maca? Chce sobie profile zrzucać ale nie wiem czy jest taka możliwość na Macu. Uwatec ma J-Traka na Mac ale nie wiem czy można IRda zainstalować.
Dzięki.

Pod MacOS hula irda od Jtraka irda
Michał Iwicki - 09-06-2010, 19:26
Temat postu:
Adam Frajtak napisał/a:
Pod MacOS hula irda od Jtraka irda

Super Adam.Dzięki wielkie. Wrzuciłem sobie Parallelsa. Można VirtualBox który jest darmo. scratch

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz