Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - Bagaz podreczny - co moge tam zapakowac ze sprzetu nurkowego

magnes - 20-07-2010, 15:33
Temat postu: Bagaz podreczny - co moge tam zapakowac ze sprzetu nurkowego
Lece juz jutro do Sharm na leniuchowanie i nurkowanie - kolejnosc dowolna. Zabieram ze soba dlugo kompletowany sprzet i nie sadzilem ze juz na etapie pakowania pojawia sie problemy. Wszystko to wazy sporo i probuje to jakos porozmieszczac tak zeby nie doplacac za nadbagaz. Po kilku wariantach i ukladach rozmieszczenia bagazu - wpadlem na pomysl zabrania automatow do podrecznego - co zapewne nie bedzie stanowic problemu i na dno walizki podrecznej ulozenie plyty z uprzeza oraz zwinietego worka. Mam jednak obawy czy przejdzie to przez kontrole - nie mam tu co prawda ostrych krawedzi i broni nie przypomina, ale lepiej byc pewnym niz nie poleciec.
Pomoze ktos i podzieli sie wlasnymi doswiadczeniami przy przewozie sprzetu?
Lece liniami egipskimi Koral Blue z Lodzi

Pozdrawiam
koziolek - 20-07-2010, 15:46
Temat postu:
Płyta,worek,uprząż,płetwy,skafander do walizki-nie ma problemów.
Automaty,latarki,komputery do podręcznego-nie ma problemów
magnes - 20-07-2010, 16:01
Temat postu:
A plyta i worek w podrecznym (elegancko sie to miesci w mojej sprytnej wazlizeczce)? Bo to mi odciaza bagaz glowny a podrecznego nie waza....
busi - 20-07-2010, 19:27
Temat postu:
Może prościej zgłosić bagaż nurkowy i nie bawić się w dziwne kombinacje. Na początku lipca za pakiet sprzętu nurkowego - 20 kg zapłaciłem 60 zł.

PS.
w zeszłym roku w HRG ważyli również podręczny.
svenka - 20-07-2010, 19:37
Temat postu:
Płyty do podręcznego na bank nie zabieraj, cofną cię żebyś nadał ją w głównym.
Tomek Płociński - 20-07-2010, 20:47
Temat postu:
busi napisał/a:
Może prościej zgłosić bagaż nurkowy i nie bawić się w dziwne kombinacje. Na początku lipca za pakiet sprzętu nurkowego - 20 kg zapłaciłem 60 zł.

Zależy jakie linie. Bagaż nurkowy może kosztować nawet 70 Euro.
Sebastian Mroczkowski - 20-07-2010, 22:59
Temat postu:
Ja zabierałem różne rzeczy włączając w to suchara, akumulatory do latary i głowice (rozłączone), 5xAO i płytę z uprzężą. Nigdy mnie nikt nie zawracał choć musiałem niemal zawsze pokazywać to na kontroli hm. osobistej. Ale tylko PL --> EG Wink

Tak czy siak pakiet warto brać bo mniej nerwów, ale najlepiej na kilka osób, nie Plotek ? :>

~S
magnes - 20-07-2010, 23:48
Temat postu:
Koral Blue bieze w obie strony 65euro za sprzet nurkowy. Zwaze wszystko finalnie i zobaczymy. Jak bedzie za duzo w plusie to wykupie pakiet i po sprawie. Chociaz kazda kasa ekstra z kieszeni to bol...
Tomek Płociński - 21-07-2010, 08:37
Temat postu:
styx napisał/a:
Tak czy siak pakiet warto brać bo mniej nerwów, ale najlepiej na kilka osób, nie Plotek ? :>

Dokładnie Styx, mniejszy ból dla kieszeni salut
Warto wiedzieć, że jak się wybuli te 65 Euro, to można wrzucić sporo na wagę. Nam powiedzieli, że nie ma limitu wagi i ilości sztuk bagażu, chociaz pewnie tona by nie przeszła, ale 20, 40 czy 60 kg nie ma wówczas znaczenia.
My ze Styx'em mieliśmy ponad 40kg nadbagażu w pięciu pakunkach alien

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz