Kupię - maska do nurkowania mati030195 - 09-08-2010, 10:16 Temat postu: maska do nurkowania
Witam
Czy może ktoś z was ma na sprzedaż maskę nową lub używaną ???
Ofertę proszę pisać na pw lub email mati030195@o2.pl wraz z cenami. wujo - 09-08-2010, 11:32 Temat postu:
Hmm a jak chcesz kupić maskę bez przymierzania? mati030195 - 09-08-2010, 19:32 Temat postu:
mniej więcej wiem jakie modele mi pasują beroduar - 29-08-2010, 03:59 Temat postu:
Modele nie maja mniej wiecej pasowac. Dana maska ma pasowac do Twojej twarzy. Oczywiscie mozesz kupic jakakolwiek maske, za jakiekolwiek pieniadze bez przymierzania. Gwarantuje, ze ja wymienisz. Przeciekajaca maska jest upierdliwa lub krancowo upierdliwa w czasie nurkowania, co przklada sie tez na Twoje bezpieczenstwo i bezpieczenstwo zespolu , w ktorym nurkujesz.
Idz do sklepu, gdzie bedziesz mial wybor 20-30 modeli. Przymierz maske jednym z podanych na tym forum sposobow (ja preferuje prosty - lekko przyciskam (przysysam) maske do twarzy (bez zaciagania powietrza nosem), nastepnie wsadzam 2 paluchy do geby - jesli maska sie rozszczelni i odpadnie - to zla maska byla... )
Jak znajdziesz 2-3 maski, ktore nie odpadaja po wsadzeniu paluchow, sprobuj sie dodatkow usmiechnac/skrzywic. Wybierz te maske, ktora mozesz utrzymac na twarzy za pomoca lekkiego zaciagania powietrza nosem.