Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - Anhinga - nowy przedstawiciel na Polskę

Wojtek A. Filip - 07-09-2010, 16:24
Temat postu: Anhinga - nowy przedstawiciel na Polskę
Hej.
Od pewnego czasu warszawskie Vertigo jest wyłącznym przedstawicielem firmy Anhinga na Polskę.

Ciekawostka:
Anhinga to ptak (po polsku Wężówka Amerykańska) charakteryzujący się niską produkcją tłuszczu którym pokrywane są pióra. W wyniku tego ptak ten może dosyć swobodnie nurkować...

Halcyon (czyt. halsjn) to inny ptasi gatunek na rynku sprzętu nurkowego. "Halsjn" to nasz zimorodek - ptak znany z dalekich i bardzo stabilnych przelotów na stałej wysokości.

Pozdrawiam,
Wojtek
slawek - 07-09-2010, 19:02
Temat postu: Re: Anhinga - nowy przedstawiciel na Polskę
Wojtek Filip napisał/a:
Hej.
Halcyon (czyt. halsjn)

Nie potrafię przeczytać i trudno mi sobie wyobrazić jak to wymówić.

Nie zgubiłeś przypadkiem "o"?
Wojtek A. Filip - 07-09-2010, 19:29
Temat postu:
Smile
Nie nie zgubiłem.
Amerykanie zjadają to "o" i stosują krótkie "n".
W Polsce i tak większość osób mówi "halkjon", więc jeżeli k wymienić na s to i tak będzie super salut.

Pozdrawiam,
Wojtek (specjalista językowy od siedmiu boleści Laughing Rolling Eyes Wink)

PS.
Jest kilka innych niespodzianek językowych czyhających na naszych rodaków w krainie za wielką wodą. "Dirowcy" to określenie znane w zasadzie tylko w PL. DIR w US wymawia się jako "di aj ar" a dirowiec w rozumieniu polskim to diajar dajwer.
Skafandry DUI to wcale nie dui tylko di ju aj... i tak dalej i coraz bardziej do góry nogami Smile.
Jak o Halcyonie mówi jego twórca będzie się można przekonać na Konferencji w 3M.
Piotrek Ginter - 08-09-2010, 00:00
Temat postu: Re: Anhinga - nowy przedstawiciel na Polskę
Wojtek Filip napisał/a:
Od pewnego czasu warszawskie Vertigo jest wyłącznym przedstawicielem firmy Anhinga na Polskę.

A co z YD ?
Juz nie sa przedstawicielami Anhingi w Polsce ?
Wojtek A. Filip - 08-09-2010, 04:36
Temat postu:
kangur napisał/a:
A co z YD ?

Trzeba pytać panów z YD - przedstawicielstwo stracili, a jako, że nikt inny nie był nim akurat zainteresowany, to stosowną umowę z Anhingą zawarło Vertigo.

Wojtek
okoń - 08-09-2010, 17:51
Temat postu:
Witam

Nadal sprzedajemy Anhingę, detalicznie jak i w hurcie. Mamy duże stany magazynowe. Zapraszamy Very Happy
Piotrek Ginter - 07-10-2010, 22:11
Temat postu:
A co sie dzieje ze strona
www.yellowdiving.pl ?
Tabs - 07-10-2010, 22:41
Temat postu:
czyli mam rozumiec ze YD zrobi teraz mega promocje i wyprzedaze?? jelsi tak to chetnie nabede to i owo:)
a tak na marginesie zastanawialem sie dlaczego bodaj czeska anhinga ma w ofercie o wiele wiekszy wybor workow i nie tylko niz wlasnie YD.
pozdrawiam
Piotrek Ginter - 12-10-2010, 13:31
Temat postu:
Dzwoniłem, rozmawialem z Arturem. Zyje Smile
Mają kłopot z serwerem i dlatego tez stona sie nie wyswietla.
Przyjmują zamówienia, sprzedają - czyli jest OK.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz