Forum Dive Trek Group

Kursy i szkolenia - gasblending szkolenie

Andrzej Skotnicki - 14-09-2010, 17:16
Temat postu: gasblending szkolenie
cześć!
nie mogę odnależć na Forum tematu "gasblending", interesuje mnie kurs "na max'a" - czyli mieszanie prawie wszystkiego z prawie wszystkim, ale w ramach mieszanek oddechowych Smile
był gdzieś na Forum wątek zachwalający jakąś firmę szkoleniową za wiele cennych rad dotyczących gospodarki gazami w sprężarkowni, budowy sprężarkowni; kurs był pełen ponadnormatywnych informacji, proszę o link, albo walcie od razu namiar na prawdziwą sprężarkownię !

AS
ElBacio - 14-09-2010, 20:17
Temat postu:
cejka78 napisał/a:
nie mogę odnależć na Forum tematu "gasblending", interesuje mnie kurs "na max'a"

Forumowy "styx" robi takie kursy w Warszawie - polecam. Mnie wymęczył wystarczająco mocno Smile

Bacio
Sebastian Mroczkowski - 16-09-2010, 07:39
Temat postu:
ElBacio napisał/a:
cejka78 napisał/a:
nie mogę odnależć na Forum tematu "gasblending", interesuje mnie kurs "na max'a"

Forumowy "styx" robi takie kursy w Warszawie - polecam. Mnie wymęczył wystarczająco mocno Smile

Bacio

A dziękuję - popatrzyłbym też łaskawym okiem na forumowego Aliena - nie na darmo w temacie ITDA się dopisał !

~S
Cyborg - 16-09-2010, 10:39
Temat postu:
Zapytaj też kurka z tutejszego forum. Bardzo ciekawie prowadzi taki kurs.
Tomasz Pawęska - 17-09-2010, 00:23
Temat postu: kurs u kurka
Hej
Ty robileś gas blending u Kura????

opowiedz w skrócie ile h poświęciliscie na jakie zagadnenia???
Cyborg - 17-09-2010, 07:10
Temat postu:
Ano zrobiłem EANx Gas Blender Very Happy
Czas: 3 popołudnia do późnej nocy, na koniec egzamin praktyczny, później zaoczny egzamin teoretyczny, nad którym trzeba było trochę posiedzieć (chyba niektórzy do tej pory go nie oddali Mr. Green )
Tematy, o ile pamiętam: właściwości tlenu, kompatybilność i czystość tlenowa, serwis butli, zaworów i automatów (praktyka), sporządzanie EANx różnymi metodami, ogóle zasady prowadzeniea sprężarkowni, obsługa banku gazów, ekonomia pracy, logistyka zaopatrzenia w mieszanki i takie tam...

A, i jeszcze niebezpieczeństwa związane z tym procederem (bardzo sugestywna prezentacja) i omówienie obowioązujących przepisów w tym temacie.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz