nie wiem, jak Twoj angielski (i portfel...), ale gdy na amazon.com w dziale ksiazkowym wpiszesz "red sea", to wyskakuje 495 tytulow.
niestety, zadnego z nich nie wydalo PWN...
Mirka Żytkowska - 05-06-2006, 19:28
Temat postu:
Obawiam się, że ciężko będzie Tobie znaleźć książki, które trafią "w punkt", jeśli chodzi o potrzeby zakreślone zakresem pracy licencjackiej...
Ale spróbuj tego (wszystkie są dostępne w lepszych księgarniach):
1. Bergbauer, M. / Kirschner, M. / Gobel, H. "Egipt. Morze Czerwone. Przewodnik Dla Nurków",
2. Massimo Bicciato, Giorgio Mesturini "Hurghada. Morze Czerwone. Przewodnik podwodny"
3. Alicja I Janusz Dramińscy "Morze Czerwone".
Wszystkie te książki to raczej wydania albumowe - dużo ładnych zdjęć, nie potrafię powiedzieć, czy znajdziesz tam interesujące Ciebie informacje.
Kolejna pozycja:
4. Wojciech Kmiciewicz "Egipt. Morze Czerwone" - typowy przewodnik po egipskich rafach: mapy raf + krótki opis.
A jeśli chodzi o faunę:
5. Helmut Debelius "Morze Czerwone. Przewodnik po rafie" - typowy atlas ryb i innych podmorskich stworzeń, w dodatku w tej chwili nieosiągalny na polskim rynku wydawniczym (chyba że z drugiej ręki). Ta książka to chyba jedynie pomocniczo mogłaby się przydać...
Powodzenia, Mirka
Amra24 - 06-06-2006, 21:41
Temat postu:
Bardzo dziekuje za pomoc.
Czesc z wyzej wymienionych ksiazek juz mam,ale pojawily sie nieznane mi dotad pozycje.
Postaram sie je jakos zdobyc.
Jestem wdzieczna za okazana pomoc i szczerze powiedziawszy mile zaskoczona tak szybkim odezwem na moj post.
Dzieki Waszym odp,bardzo mi pomogliscie.
Pozdrawiam cieplutko
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz