slawek290 napisał/a: |
Chodzi mi o baseny dotowane z naszych pieniędzy czyli podatników o baseny mosir.
Bo to my płacąc niemałe podatki je utrzymujemy. |
Często się tłumaczą że ktoś może sobie coś uszkodzić o naszą butlę |
A swoją drogą stłukłeś kiedyś kafelek ? |
Marcin13736 napisał/a: |
chyba że admin zachęci na forum |
Wojtek Filip napisał/a: |
Baseny przyjazne nurkom -> klik |
atego815 napisał/a: |
Ja natomiast słyszałem że głownie chodzi o zanieczyszczanie wody basenowej. W sensie że na naszych sprzętach, skafandrach wnosimy do basenu wszystko co pływa w otwartych... |
beroduar napisał/a: | ||
Ja to sie raczej boje o to, co przynosze na sprzecie z basenu - zawsze dokladnie i dlugo plucze moje dobra nurkowe. Skafander mi na ten przyklad wyblakl po kilkunastu basenach i nie jest taki ladny rozowy, a kwiatkow juz prawie na nim nie widac... |
Ciekawe jaka jest stawka graniczna którą jesteście w stanie zapłacić za godzinę basenu ? |
Jeżeli miałbym wskoczyć do wody i wisieć na murku - szukałbym najtańszego z możliwych. |
Po trosze jest to dla mnie porównywalne z "najtańszymi kursami": płacimy grube tysiące za wypasiony sprzęt, ale robimy wszystko, żeby nie płacić za dobre szkolenia... |
basen to dla mnie miejsce treningowe |
zapłacę tyle, ile zażyczy sobie pani w kasie . |
Cytat: |
Wojtku a jak robiłeś prawo jazdy to pewno szukałeś najdroższej oferty ? |
Z tym się zgadzam w 100% tylko 2 razy w tygodniu po 90 zeta x 4 tygodnie k......... trochę drogo mam żonę 2 dzieciaków .... |
Myślę że to jest tak -robisz szkolenie szukasz tanio bo chcesz mieć glejt a potem ........ |
ale podejmuję prostą decyzję: nie mam tyle kasy, więc może zajmę się czymś innym? |
kupiłem najtańszy, nie wiem czy dobry sprzęt - ale na pewno się nie utopię" |
"kochanie poszedłem na byle jaki kurs,". |
Stawiałbym na Klaudiusza jak będzie miał ochotę i trochę czasu w końcu on GUE szkoli DIR a ja chciałbym Aowd i głębokie może jeszcze coś... |
Plotek napisał/a: |
(caly czas czekam aż zrobi uprawnienia ) |
Klaudiusz napisał/a: |
A możesz mi wierzyć, takie sytuacje to nie wymysł instruktorów chcących wyciągnąć kasę gadaniem o zamarzających automatach, pękających wężach czy wydmuchanych o-ringach... To się naprawdę zdarza i to w najmniej odpowiednich momentach... |
Wracając do tematu jak to ciężko nurkom na basenach. |
nie mogą wystawić nogi poza wyznaczony tor + inne niefajne "dodatki". |
w czasie swoich zajęć kilkukrotnie zderzyła się z pływakami wynurzając się w niekontrolowany sposób co stworzyło realne zagrożenie dla trenujących. |
Po zajęciach ekipa nie chciała zapłacić za czas spędzony na basenie wyliczając, że wcale nie byli tyle, ile byli... |
prowadzący grupę poinformował, że prawdziwe zagrożenie to stwarzają ci, którzy pływają w suchych skafandrach, bo te nie nadają się do nurkowania w basenie i żeby na takich szczególnie uważać... |
co nie zmienia faktu, że to my - nurkowie |
Będę dzwonić do dyrektora aby nurkujący mieli imienne wejścia i jak ktoś coś zapieprzy to żeby się nie odbijało na pozostałych nurkach .. |
arkac123 napisał/a: |
Przecież tor wynajmuje IMIENNIE dany instruktor. Po takim zdarzeniu konkretny instruktor nie powinien już w przyszłości móc wynajmować toru, a dla innych nurków takie incydentalne zdarzenie nie powinno mieć konsekwencji - i moim zdaniem, to powinien być jeden z postulatów. |
Ja natomiast słyszałem że głownie chodzi o zanieczyszczanie wody basenowej. W sensie że na naszych sprzętach, skafandrach wnosimy do basenu wszystko co pływa w otwartych...
|
Ja jak idę na basen to zawsze czyszczę sprzęt pod czystą wodą |
Jastak napisał/a: |
Tym bardzie powinniśmy zrobić wszystko, żeby tego basenu nie tracić. |
AndrzejT napisał/a: |
Może więc oprócz karty opracujmy sposób szybkiego czyszczenia naszego sprzętu, jakiś sposób dezynfekcji |
ElBacio napisał/a: |
który ma właściwości bakterio- i grzybobójcze. |