Forum Dive Trek Group

Kursy i szkolenia - Warsztaty sprzętowe - konserwacja, drobne naprawy

bpiotrek - 26-08-2011, 13:03
Temat postu: Warsztaty sprzętowe - konserwacja, drobne naprawy
Mamy wolne 1 miejsce na warsztaty sprzętowe Konserwacja i drobne naprawy u Wojtka.

Termin: 12-13.09.2011 od rana do nocy Mr. Green
Miejsce: Warszawa, CN Vertigo ul. Stoczniowców

Program mniej-więcej:
- konserwacja i proste naprawy automatów: jak nie zepsuć, co można
samemu naprawić doraźnie, a czego zdecydowanie nie ruszać
- własne butle, czyli jak nie zepsuć kawałka stali
- BCD, czyli ABC armatury sanitarnej: kolanka, spłuczki i inne rury
- suche skafandry: abc konserwacji, co samemu można zrobić, awaryjne naprawy

i inne tematy które podrzuci Wojtek lub uczestnicy.
Wojtek A. Filip - 26-08-2011, 13:22
Temat postu:
Hej.
bpiotrek napisał/a:
inne tematy które podrzuci Wojtek lub uczestnicy.

Mając na uwadze wagę tematu, już teraz proponuję dołożyć:
1. Technika oddychania pod wodą
2. Pokrętła w automacie - jak się nimi posługiwać
3. Automat - źródło narkozy?

Zabieramy cały swój sprzęt - w Vertigo mamy różne pilniki, piły, młotki, palniki - będziemy naprawiać Twisted Evil na różne sposoby Wink.

Do zobaczenia,
Wojtek
Halszka - 26-08-2011, 15:56
Temat postu:
Ja bym była zainteresowana, ale ostatecznie potwierdzić mogę w połowie tygodnie, jeśli to nie problem.
bpiotrek - 26-08-2011, 16:05
Temat postu:
Nie ma problemu, jest jeszcze chwila. Poczekamy 8)
Halszka - 31-08-2011, 07:29
Temat postu:
Niestety jednak nie będę mogła Sad I też mi przykro Sad
bpiotrek - 31-08-2011, 09:14
Temat postu:
Wobec tego miejsce ciągle wolne.
Andrzej Piekarski - 31-08-2011, 09:22
Temat postu:
Piotrek poproszę bliższe info na priv Laughing

pozdrawiam
Andy
Adam Jaworski - 31-08-2011, 12:09
Temat postu:
A jak takie warsztaty wyglądają z punktu widzenia liczby uczestników, kosztów itp. ?
Wojtek A. Filip - 31-08-2011, 15:34
Temat postu:
Organizatorem tych warsztatów jest Piotrek, więc detale załatwiajcie proszę z nim.
Co do kwestii formalnych: koszt - standardowo 500zł/dzień pracy do podziału pomiędzy biorących udział. Nie ma kosztów dodatkowych, bo zajęcia są w Warszawie.

Warto dodać, że są one kontynuacją zajęć "Jak dobrać, dopasować i używać sprzęt".
Standardowo w warsztatach bierze udział maksymalnie 3 uczestników. Te mają mniej zajęć praktycznych, więc uczestników może być więcej, ale to już kwestia decyzji Piotra.

Na zajęcia warto przyciągnąć swój sprzęt - będziemy wtedy działać na każdym z osobna - unikniemy tym samym sytuacji "mam to samo, ale trochę inne Wink "

Do zobaczenia,
Wojtek
bpiotrek - 31-08-2011, 16:03
Temat postu:
Mniej więcej to samo napisałem na PM Smile

Co do ilości osób to ogranicza nas salka w Vertigo. Nie chciałbym żebyśmy sobie wydłubali oczy śrubokrętami cyclops

Cytat:
Te mają mniej zajęć praktycznych, więc uczestników może być więcej

Mógłbyś napisać coś więcej na temat proporcji praktyki do teorii?
Wojtek A. Filip - 31-08-2011, 16:21
Temat postu:
bpiotrek napisał/a:
Mógłbyś napisać coś więcej na temat proporcji praktyki do teorii?

Miałem na myśli to, że zajęcia odbywać się będą przy stole, więc będzie mniej kombinacji niż np. przy suchym s-drill'u.
3 osoby to grupa idealna, myślę, że 4-5 to skrajne maksy. Trzeba pamiętać, żeby uniknąć pomysłu więcej osób->niższy koszt. To oczywiście prawda, ale więcej osób = także mniej czasu dla każdej z osobna.

Piotrek, myślę, że nikt się nie obrazi, jeżeli zamkniesz grupę 3 osobami - warsztaty zawsze można powtórzyć.
bpiotrek - 31-08-2011, 16:34
Temat postu:
Na razie rezerwację do piątku trzeciego miejsca ma Andy i zostajemy przy zespole trójkowym salut

Jeśli zbierze się grupa to potwierdzam, że warsztaty łatwo i szybko się z Wojtkiem organizuje alien
bpiotrek - 04-09-2011, 20:51
Temat postu:
Na dziś lista zamknięta. Ewentualni chętni mogą się umawiać już z Wojtkiem na kolejne edycje. Zdamy relację jak było Twisted Evil

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz