Forum Dive Trek Group

Kupię - kompas suunto na gumki!

amigo - 26-08-2011, 16:03
Temat postu: kompas suunto na gumki!
witam
chetnie odkupię kompas suunto na gumki!
poz
loozerka - 28-08-2011, 14:55
Temat postu:
to ja się podczepię Smile

ja również kupiłabym chętnie suunto, ale SK 6 konkretnie, badź samą obudowe elastomerową do tego modelu. Ta do suunto Sk7 zdaje sie nie pasuje.

a może ktos natknął sie w necie na obudowę do Sk6, ja mimo poszukiwań nie znalazłam ..
TomM - 28-08-2011, 15:07
Temat postu:
loozerka napisał/a:
badź samą obudowe elastomerową do tego modelu

Nie ma czegoś takiego. SK6 to małe szare plastikowe pudełko z kompasem, obudowa skręcana wkrętami ma wyżłobienia na gumki i fabryczny pasek. Wystarczy usunąć pasek, odkręcić wkręty, założyć gumki i skręcić pudełeczko.
Elastomerowe alternatywne obudowy na gumki od DeapSeaSupply są dedykowane do Digitala, Suunto Vyper/Vytec/Gekko oraz do kompasu SK7. Do tych trzech obudów pasuje wprawdzie kilka innych urządzeń (nowsze Aladyny i jakiś kompas), ale dedykowane są do wymienionych.
loozerka - 28-08-2011, 18:45
Temat postu:
aaa, to dziękuję Smile)

sobie ten Sk6 wymysliłam, widziałam go raz na żywo i jest mały poręczny, swietny Smile

ale potem szukając znajdowałam wyłącznie wersję z paskami i osobno obudowy do sk7..

to drogą dedukcji doszłam, ze w Sk 6 na tej samej zasadzie montuje się gumki ... Razz

dziękuję za rozwiązanie zagadki Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz