Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - Pożar na Koparkach

Wojtek A. Filip - 31-08-2011, 07:34
Temat postu: Pożar na Koparkach
Witam.
Właśnie rozmawiałem z Mirkiem Kierepką - wczoraj około północy w budynku administracyjnym (ten drewniany domek gdzie był m.in. sklepik i automaty z napojami) wybuchł pożar. Budynek uległ całkowitemu zniszczeniu. Nikomu nic się nie stało.

W tej chwili na Koparkach nie ma prądu, w dniu dzisiejszym baza będzie zamknięta.
Pod koniec tygodnia Koparki powinny być czynne, ale Mirek prosił żeby przed przyjazdem kontaktować się z jego żoną - Krysią w celu potwierdzenia czy baza pracuje.
Telefon Krysi: 660 433 831

Wojtek
Fatboy - 31-08-2011, 09:30
Temat postu: Re: Pożar na Koparkach
przykra sprawa, kolejny ciezar Mirek przyjął na klatę, mam nadzieję że da radę
btw. dobrze, że toalety ocalały, dzięki temu Koparki dalej zachowują konkurencyjną przewagę nad Zakrzówkiem
Wojtek A. Filip - 31-08-2011, 20:07
Temat postu:
Kilka zdjęć

TomM - 31-08-2011, 22:39
Temat postu:
Wojtku,

Czy masz jakieś info jak można Mirkowi pomóc?
Pracą rąk?
Kasą?
Przejrzałem stronę Orki, ale poza zawiadomieniem o pożarze nie ma tam za wiele.
Wiele osób korzysta z tej bazy, oczywiście, że jest płatna i komercyjna, ale w okolicznościach które zaistniały uważam, że powinniśmy wesprzeć Mirka.
Wojtek A. Filip - 31-08-2011, 22:47
Temat postu:
Pytałem go o to rano.
Podziękował za chęć pomocy - na razie sobie radzą.
To co stanowiło główny kłopot to spalone przyłącze prądu i... kasa fiskalna, bez której nie można formalnie nikogo wpuścić (chyba, że każda osoba otrzyma fakturę Smile ).
Mienie było ubezpieczone, więc teraz wycena, odszkodowanie, odbudowa. Nie zmienia to faktu, że fajnie nie jest Confused .
Tomek Płociński - 02-09-2011, 11:51
Temat postu:
Info o Koparkach

"Podajemy informacje z ostatniej chwili na temat działalności bazy po pożarze:

Ogarnęliśmy się już wstępnie z pogorzeliskiem, na bazie jest ponownie prąd. Do normalnego użytkowania powróciły domki, punkt pompowania butli oraz inne nieuszkodzone pożarem zabudowania.

Sama baza również jest już czynna w normalnych godzinach.

Niestety jednak nie będzie możliwe w najbliższym czasie wypożyczanie żadnego sprzętu, poza butlami.

Z pozdrowieniami,
Orka Team"

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz