Forum Dive Trek Group

Kursy i szkolenia - Nitroksowe soboty

hubert68 - 17-09-2011, 20:09
Temat postu: Nitroksowe soboty
Wraz z Jackiem Biernackim, mam przyjemność zaprosić do udziału w cyklu szkoleń pod nazwą "Nitroksowe soboty". W każdą pierwszą sobotę miesiąca na nurkowisku Jaworzno - Koparki, odbędzie się - w promocyjnej cenie 199zł/osobę - cykl szkoleń na stopień "TDI - Nitrox Diver" - nitroks podstawowy. Celem szkoleń jest promocja nitroksu jako podstawowej mieszanki oddechowej, zarówno wśród nurków, jak i - poprzez popularyzację i upowszechnianie uprawnień - zwrócenie bazom uwagi na sens i opłacalność posiadania nitroksu w ofercie podstawowej i traktowania go na równi z powietrzem.
Kurs "TDI - Nitroks Diver" upoważnia absolwenta do używania nitroksów o zawartości tlenu od 22 do 40% w zakresie posiadanych uprawnień. Czyli: daje niezbędną wiedzę o sprzęcie, procedurach, korzyściach i zagrożeniach, aby komfortowo korzystać z tej mieszanki.
Kurs "TDI - Nitrox Diver" jest kursem czysto teoretycznym, więc nurkowania nie są wymagane a zalecany przez federację czas zajęć to ok. 3 godziny, zakończone egzaminem. Egzamin ma na celu zorientowanie się wykładowców, czy temat zostały w należytym stopniu zrozumiany i zapamiętany a w razie ewentualnych braków: omówienie ich i uzupełnienie.
Cena kursu zawiera koszt certyfikatu. Cena kursu nie zawiera ceny wejścia na bazę Jaworzno-Koparki.
Dlaczego Koparki? Ponieważ baza jest w centrum największej aglomeracji w Polsce, ponieważ jest najlepiej zorganizowaną i prowadzoną bazą w Polsce, ponieważ w przerwach można zanurkować w jednym z najpiękniejszych polskich nurkowisk, ponieważ jest dostępny nitroks, ponieważ baza socjalno-noclegowa jest na miejscu, ponieważ przejrzystość wody rzadko spada poniżej 7m... itd.
Najbliższy termin: 01 październik 2011, godzina 11-00. Zgłoszenia na priv do mnie lub do hubert68.
Pozdrawiam. Hubert Urbańczyk
instruktor SDI/TDI 15659
TomS - 18-09-2011, 10:03
Temat postu:
hubert68 napisał/a:
Zgłoszenia na priv do mnie lub do hubert68
Też mi wielka alternatywa.. Very Happy
busi - 18-09-2011, 11:21
Temat postu:
Fajna inicjatywa.
PadreKris - 18-09-2011, 12:04
Temat postu:
Też mi wielka alternatywa..

Oj tam, oj tam TomS

Pociągnął chłopak ogłoszenie JackaPlacka z Nurasa tylko nie wszystko zmodyfikował Mr. Green A że wspólny projekt to chyba dobrze. Laughing
WojtekC - 18-09-2011, 16:25
Temat postu:
Świetna inicjatywa panowie Smile
hubert68 - 19-09-2011, 18:29
Temat postu:
hubert68 napisał/a:
Zgłoszenia na priv do mnie lub do hubert68.

Oczywiście, tak jak napisał
PadreKris napisał/a:
ogłoszenie JackaPlacka z Nurasa tylko nie wszystko zmodyfikował
Mój błąd, przepraszam.
Inicjatywa jest nasza wspólna i takież będzie wykonanie. Jacka nie ma tym forum, więc ogłoszenie publikuję ja. Jak ktoś woli, może kontaktować się z Jackiem na FN.
Tomek Płociński - 19-09-2011, 21:36
Temat postu:
wojtek_r napisał/a:
A idea kursu fajna

Idea zacna i już promowana tutaj

Tymek Podgórczyk napisał/a:
wszystkim którzy będą brali czynny udział w projekcie i jedynym kryterium stojącym na przeszkodzie będzie brak certyfikacji nitroxowej będziemy robić kursy nitrox w cenie certyfikatu

Dyskusję na temat zasadności prowadzenia kursów nitroksowych w sposób teoretyczny przeniosłem do działu TDI - klik
Wojtek

hubert68 - 26-09-2011, 19:12
Temat postu:
Miło mi powiadomić, że do naszej akcji postanowili dołączyć Instruktorzy Jacek Trembowelski i Piotr Płucienik. Zajęcia będą prowadzić w rejonach Polski, w których mieszkają. Szczegóły Jacek i Piotr podadzą sami.

Przypominam, że w najbliższą sobotę o 11.00, na Koparkach, rozpoczynamy naszą akcję.
hubert68 - 01-10-2011, 19:07
Temat postu:
Dzisiaj z Jackiem Biernackim (Jackiemplackiem) rozpoczęliśmy naszą akcję na Koparkach. Pierwszych trzech szczęśliwców (w tym dwie panie Very Happy) ukończyło szkolenie. Sewis fotograficzny jeszcze nie dotarł ale jest w drodze Wink
Wojtku przepraszamy za turbulencje z wiatą, myślałem rezerwując, że nikt nie wpadnie na pomysł dwóch różnych kursów w jednej wiacie Sad
Wojtek A. Filip - 01-10-2011, 19:12
Temat postu:
hubert68 napisał/a:
Wojtku przepraszamy za turbulencje z wiatą,

No problem - zaczęliśmy wcześnie, więc część teoretyczną przenieśliśmy do okolicznej jadalni Smile.
Głód nie pozwolił na racjonalne myślenie, więc jak dzikus nie powiedziałem nawet "do widzenia" - przepraszam.

Pozdrawiam,
Wojtek
Jacek Trembowelski - 03-10-2011, 23:45
Temat postu:
hubert68 napisał/a:
Miło mi powiadomić, że do naszej akcji postanowili dołączyć Instruktorzy Jacek Trembowelski i Piotr Płucienik. Zajęcia będą prowadzić w rejonach Polski, w których mieszkają. Szczegóły Jacek i Piotr podadzą sami.

(...)

Heja

Zapraszam na kursy basic nitrox według standardów IANTD.

Koszt kursu wynosi 199 pln obejmuje wykłady (2 spotkania), podręcznik i licencję.

Spotkania w Gdyni.

Pierwsze spotkanie 7 października 2011 - piątek godzina 18.00
Drugie spotkanie (powtórka i egzamin) 13 października 2011 - środa godzina 18.00

Zainteresowanych zapraszam do ustalania szczegółów mailowo jtrembowelski@gmail.com

Pozdrawiam

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz