Wojtek Filip napisał/a: |
Jakoś nie umiem dostrzec niczego niejasnego w całym tym temacie. Jaskiniowo nurkuję 4 rok - |
Temat wydzieliłem z wątku o tym jak zostaje się instruktorem jaskiniowym w TDI (klik)- jako całkowicie niezwiązany z pierwotnym.
|
Jakoś nie umiem dostrzec niczego niejasnego w całym tym temacie. Jaskiniowo nurkuję 4 rok - staram się wykorzystywać każdą nadarzającą się okazję na wlezienie w jakąś dziurę. Nie udało mi się wykonać jeszcze 100 nurkowań "full cave" - ciekaw byłem ile czasu zajęło to Andrzejowi, tym bardziej, że w żaden sposób nie kojarzę go jako nurka jaskiniowego, więc musiał działać gdzieś w tle. |
Nie lubię ciasnych dziur bez widoczności, przez które trzeba przeciskać nos żeby wyczuć co dalej . |
WojtekC napisał/a: |
Mam nadzieję, że to zwykły wypadek przy pracy admina. Jeśli zaś było to działanie celowe (oczywiście jestem pewien, że nie) to zaczyna na tym forum dziać się coś dziwnego. Swoją drogą bardzo niefajnego |
TomM napisał/a: |
Zanim więc rozliczycie i mnie od razu napisze, że nurkowalem w jaskiniach dzięki Tomkowi Wójcikowi na długo (2 lata?) przez tym, zanim Robert zaproponował mi kurs we Francji |
Konrad Dubiel napisał/a: |
No to się Ciebie rozliczy za nurkowanie bez uprawnień |
WojtekC napisał/a: |
Cóż Adamie, skoro jako "zwykły użytkownik tego forum" nie dostrzegasz braku konsekwencji w pewnych działaniach, w tym przypadku akurat dzielenie wątku w ten sposób, który według mojej skromnej opinii właśnie utrudnia merytoryczną ocenę wątku jako całości... to nie mam pytań. I wybacz, ale nie nazwałbym próby zwrócenia uwagi Wojtkowi, że być może pochopnie podzielił wątek "mąceniem". |
Konrad Dubiel napisał/a: |
No to się Ciebie rozliczy za nurkowanie bez uprawnień |
Paco napisał/a: |
Upss, to co mają powiedzieć ci co nurkowali w jaskiniach tatrzańskich na długo przed tym nim stopnie jaskiniowe w nurkowaniu w ogóle się pojawiły (lata 70 i 80 ubiegłego wieku). Piszący te słowa sam miał okazję brać udział w "banalnych" nurkowaniach np w ciągu syfonów Wielkiej Śnieżnej (syfony bodajże -700m od otworu) na początku lat 80 |
Cytat: |
mają opowiedzieć jak to było ... Sławku nie daj się prosić. |
Adam Jaworski napisał/a: |
bo jak się na siłę szuka kija i mrowiska, to w końcu zawsze da się coś gdzieś wsadzić, tylko po co? Skoro "jesteś pewien", że nie było to "działanie celowe", po co mącisz? |
loozerka napisał/a: |
Wystarczy dysponować guziczkami scalaj, przesuń, wyodrębnij i nikt po godzinie nie zorientuje się, że informacja, którą czyta, nie jest tą informacją, którą umieścił jej autor. A ta nowa sugeruje jeszcze zupełnie inne oceny, niż te, które chciał autor przekazać. |
Albo pilnujcie tego forum tak, by nikt przynajmniej nie widział tych przetasowań. |
Naprawdę, Adam, takie sytuacje nie mają wpływu na Twoją ocenę „merytoryczności” treści zawartych na tym forum?
Oczywiście są osoby, które w świecie zmanipulowanym świetnie się odnajdują i w zasadzie nie czują potrzeby odkrywania jego prawdziwego oblicza, ale mam nadzieje, że wśród inteligentnych ludzi takich jest mało. |
Co niewątpliwie ucieszy Admina , który w korespondencji prywatnej, w formie nieco odbiegającej ( określając to eufemistycznie ) od reguł grzeczności i jowialnego języka używanego publicznie dał mi do zrozumienia, ze moja aktywność w ostatnio założonych wątkach, jest mało pożądana |
Cytat: |
Ale przy okazji jakiegoś spotkania chętnie opowiem jak to naprawdę było
|
Paco napisał/a: |
Upss, to co mają powiedzieć ci co nurkowali w jaskiniach tatrzańskich na długo przed tym nim stopnie jaskiniowe w nurkowaniu w ogóle się pojawiły (lata 70 i 80 ubiegłego wieku). Piszący te słowa sam miał okazję brać udział w "banalnych" nurkowaniach np w ciągu syfonów Wielkiej Śnieżnej (syfony bodajże -700m od otworu) na początku lat 80 |
Marek Cacaj napisał/a: |
Pozostają opowieści przy dobrym winku. |
Adam Jaworski napisał/a: |
też bym Cię opierd0lił. |
Adam Frajtak napisał/a: |
jakie to ma znaczenie od kiedy i gdzie kto nurkuje? Ważne jest chyba to żebyśmy nurkowali wszyscy jak najdłużej |
AsiaJ napisał/a: |
wykazali bardzo cenną inicjatywę, kontrolując poprawność procedur certyfikacyjnych |
Jeśli o mnie chodzi, to udało się tylko ustalić, że wypowiedzi jednego z kolegów w obszarze nurkowań jaskiniowych należy traktować jako zdanie relatywnie świeżo upieczonego nurka jaskiniowego, co zresztą dobrze koresponduje z ich treścią. |
slawek290 napisał/a: |
wszyscy nurkowie jaskiniowi to koloryści |
Jeśli o mnie chodzi, to udało się tylko ustalić, że wypowiedzi jednego z kolegów w obszarze nurkowań jaskiniowych należy traktować jako zdanie relatywnie świeżo upieczonego nurka jaskiniowego |
bigplik napisał/a: |
bo nie rozumiem |
jak wiele osób ma tutaj, na tym forum doświadczenie większe niż 10-15lat nurkowania w jaskiniach |
pamiętasz jak nie chciałeś mi powiedzieć o lokalizacji jaskiń kiedy przyjechałam do Roberta na kurs |
nie ma co słuchać Ciebie bo w porównaniu z nim chyba mało co wiesz o jaskiniach |
Ty przypierniczasz się do innych choć sam takiego doświadczenia nie masz? |
AsiaJ napisał/a: | ||
Mylisz się Adamie. |
Tomek Płociński napisał/a: |
Panowie, porponuję aby przerośnięte ego, urażoną dumę oraz inne tego typu dolegliwości leczyć stosując systematycznie ale w niewielkich dawkach wiadomości prywatne. |
Oczywiście. Dziś zrobiłbym PRZED kursem dokładnie tak samo w stosunku do kogokolwiek. Jak rozumiem Pascal B. zaprosił Cię na wspólne nurkowanie jaskiniowe mając świadomość faktu, że przyjechałeś właśnie na kurs? |
wiem, że niczego nie zmienię i nie wyeliminuję Nikosia Dyzmy, ale przynajmniej zaprotestuję... |
Ja wiem, że niczego nie zmienię i nie wyeliminuję Nikosia Dyzmy, ale przynajmniej zaprotestuję... |
AsiaJ napisał/a: |
TomM i Wojtek wykazali bardzo cenną inicjatywę, kontrolując poprawność procedur certyfikacyjnych w organizacjach nurkowych. [ ... ] Mnie cieszy, że ktoś wziął na siebie tą poważną i niewdzięczną robotę: Panowie, pełen szacunek! |
Ja wiem, że wielu rzeczy nie rozumiesz, ale nie martw się, nawet inteligentni ludzie niektórych rzeczy nie rozumieją. |
mała jest szansa coś w tej kwestii w skali globalnej zmienić na szybko |
TomM napisał/a: | ||
Oczywiście masz rację. Nie niosę sztandaru i nie chcę palić na stosie. Jeśli uda mi się zwrócić uwagę na pewne zjawisko to i tak osiągnę cel. Nie jestem w żadnym stopniu zaangażowany w tzw. świat szkoleń, z czego cieszę się coraz bardziej. A dziwne rzeczy się ostatnio w tym światku dzieją - prawdziwy rozplem rozmaitych guru. Szczególnie guru od wszystkiego... PS. Zwróć uwagę, że wątek powołał do życia byt wirtualny, choćby romantyczno-sentymentalny, ewidentnie trollujący. Naprawdę chcesz się wpisywać w ten kontekst? PS2. Szczególnie przypada mi do gustu teza, że można być dobrym instruktorem nurkowania kwalifikowanego nie będąc w ogóle nurkiem... |
Swoją drogą to ciekawe, że środowisko adwokatów to jak jeden mąż beneficjenci uprawnień trenerskich lekko skrytykowanego kolegi. Godna podziwu lojalność. |
PS. Zwróć uwagę, że wątek powołał do życia byt wirtualny, choćby romantyczno-sentymentalny, ewidentnie trollujący. Naprawdę chcesz się wpisywać w ten kontekst? |
Fox. napisał/a: |
Instruktorem to on nie byl. |
jake nie sa osiagalne z tego forum przez kogo kolwiek tutaj piszacego.A nie mam pojecia o nauczaniu innych . i nie slyszalem wymyslnych nazw umiejetnosci moim zdaniem ksiazkowych i internetowych . |
pomorzanka napisał/a: |
który z tych panów |
Chyba nie rozumiesz. Chodzi o postać, która powstała w kontekście tych wątków i służy do odgrzewania kotleta, zwanego również trollowaniem. |
pomorzanka napisał/a: |
nie natknęłam się w nich na żadne posty nowego usera |
pawelw napisał/a: | ||||
wyznawał myśl zostań "instruktorem przestaniesz nurkować"
pewnie jest jeden taki , Starnaś zwą go Masz chłopie racje wiele razy słyszałem w świecie Polacy maja bardzo dobrych nurków , ale "my mamy starych" |
Tego co po niektorym brakuje , tej skromnosci wlasnie. |
PS. Zwróć uwagę, że wątek powołał do życia byt wirtualny, choćby romantyczno-sentymentalny, ewidentnie trollujący. Naprawdę chcesz się wpisywać w ten kontekst? |
Crowley, jak wyobrażasz sobie "konstruktywną krytykę" w tym konkretnym przypadku? |
crowley napisał/a: |
i nigdy nie będzie taki zajebisty jak ja |
Dobre. Możesz wskazać na której z moich wypowiedzi opierasz tą opinię? |
slawek290 napisał/a: |
Sądzę iż wydzielenie nowego postu w sposób inteligentny robi ze mnie " gówniarza " którego interesuję rzeczy które nie powinny . Interesowało mnie tylko zamieszczenie poprawionej i prawdziwej informacji , i nic ponadto . |