Wojtek Filip napisał/a: |
Hej.
Jestem chory na nos, więc będąc na chorobie postanowiłem uatrakcyjnić sobie pobyt przez obejrzenie serialu "Podróż za jeden uśmiech" . Oglądając cz.1 zauważyłem na dworcu PKP w Krakowie napis "Kasy Wojskowe". Jakoś w mojej młodości ten element mi umknął - na małym dworcu w miejscowości z której pochodzę nie było takich kas. Może ktoś coś podpowiedzieć w tej sprawie? Pozdrawiam, Wojtek |
Hej.
Jestem chory na nos, więc będąc na chorobie postanowiłem uatrakcyjnić sobie pobyt przez obejrzenie serialu "Podróż za jeden uśmiech" . Oglądając cz.1 zauważyłem na dworcu PKP w Krakowie napis "Kasy Wojskowe". Jakoś w mojej młodości ten element mi umknął - na małym dworcu w miejscowości z której pochodzę nie było takich kas. Może ktoś coś podpowiedzieć w tej sprawie? Pozdrawiam, Wojtek |
Hej.
Jestem chory na nos, więc będąc na chorobie postanowiłem uatrakcyjnić sobie pobyt przez obejrzenie serialu "Podróż za jeden uśmiech" . Oglądając cz.1 zauważyłem na dworcu PKP w Krakowie napis "Kasy Wojskowe". Jakoś w mojej młodości ten element mi umknął - na małym dworcu w miejscowości z której pochodzę nie było takich kas. Może ktoś coś podpowiedzieć w tej sprawie? |
Adam Frajtak napisał/a: |
Wojtek bo w Twojej miejscowości były przewozy na kopalnię |
piotrkw napisał/a: |
Kasy wojskowe istniały (...) |
Przewozy na kopalnię były (dla niezorientowanych: chodziło tu o zakładowe linie autobusowe dowożące pracowników kopalni z miejsca zamieszkania do pracy) |