CMAS - CMAS i SM Krzysztof Starnawski - 11-05-2012, 14:04 Temat postu: CMAS i SM
Jeszcze jedno szkolenie SM które się odbyło w Polsce przed wyjazdem do Meksyku. Tym razem szkoliła się mocna grupa instruktorów z CMAS z którą jestem związany od początków swojego nurkowania.
Szkolenie było rozszerzone o wiele dodatkowych elementów mocno wybiegających poza program szkoleniowy. Głównie chodziło o znalezienie optymalnych metod wejścia do wody oraz autoratownictwa. Oczywiście 80% czasu spędzonego w wodzie to ćwiczenie poprawnej techniki pływania, obrotów, ułożenia butli oraz podstawowych i awaryjnych technik nurkowych takich jak pływanie na jednym automacie, strzelanie boi, przypinanie i odpinanie butli no i oczywiście wejścia i wyjścia z wody które w niektórych sytuacjach są trudniejsze niż z butlą na plechach ( statek na wzburzonym morzu ).
jak zwkle więcej zdjęć z tego szkolenia na stronie www.dualrebreather.com w galerii nr 21 lub pod bezpośrednim linkiem http://www.dualrebreather.com/galeria/index.php#21_kursSM_cmas_04_2012
Krzysiek Starnawski
Adam Jaworski - 11-05-2012, 14:17 Temat postu:
No ładnie. Czy CMAS ma / będzie miał oficjalny program i CMAS SM Instruktorów? Tomek - 12-05-2012, 10:46 Temat postu:
z tego co mi wiadomo juz ma Tomek Płociński - 12-05-2012, 22:31 Temat postu:
Zdaje ze się ze również Chochor robil kurs instruktorom SM w CMAS. KARLOS - 13-05-2012, 21:16 Temat postu:
Tomek Płociński napisał/a:
Zdaje ze się ze również Chochor robil kurs instruktorom SM w CMAS.
Od kiedy Chochor jest instruktorem od SM ? Tomek Płociński - 13-05-2012, 21:59 Temat postu:
KARLOS napisał/a:
Od kiedy Chochor jest instruktorem od SM ?
Pewnie trzeba go zapytać KARLOS - 13-05-2012, 22:15 Temat postu:
Tomek Płociński napisał/a:
KARLOS napisał/a:
Od kiedy Chochor jest instruktorem od SM ?
Pewnie trzeba go zapytać
Jasne, mysle o kursie na SM a chodzi mi o doswiadczenie jakie posiada bo chciałbym wyssać jak najwięcej wiedzy .