Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - Praca Divemastera

SalamPampaLam - 08-02-2007, 19:46
Temat postu: Praca Divemastera
witam.
chciałbym się czegoś dowiedzieć na temat pracy divemasterów mianowicie od pewnego czasu chodzi mi po głowie chęć zrobienia takich uprawnień i tu zaczynają się moje wątpliwości Question
nie ukrywam ze chciałbym (z resztą jak większość nurkujących) w niedalekiej przyszłości właśnie utrzymywać sie z nurkowania jako np: divemaster nie wiem czy w polsce czy to za granicą w każdym bądź razie nie liczę na jakieś kokosy z tego tytułu ale powiedzcie mi czy ciężko znaleźć taka posadę czy może już nurkowanie weszło w taką fazę że co drugi nurek to instruktor lub własnie divemaster a centra nurkowe przebierają kandydatów jak rękawiczki? Dodam że akurat nie jestem w temacie i nie wiem jak to się odbywa z tą pracą jeżeli gdzieś to już było opisane to poproszę tylko o odnośnik. dziekuję i pozdrawiam
Dorota i Wojtek - 08-02-2007, 23:37
Temat postu:
Witaj:)

Temat był już poruszany. Na początek zajrzyj tutaj

Dodatkowo poczytaj także relację Sardyny ze szkolenia DM - tutaj

A także - zerknij na FN (i trzeba będzie w wyszukiwarce wpisać hasło DM;)) oraz SK (i tam w dziale "wyjazdy - relacje", tekst pt. Byłem DM w Egipcie)

No a jeżeli pojawią się dodatkowe pytania - to pisz, postaramy się w miarę naszej wiedzy odpowiedziećSmile
SalamPampaLam - 09-02-2007, 19:26
Temat postu:
witam.
dzieki za pomoc o coś takiego mi własnie chodziło
fajnie wygląda pomysł zrobienia DM a potem go odpracować
uważam ze wtedy człowiek śweżo po kursie zdobywa szlify praktyki
co moim zdaniem czyni go pewniejszym a spędzony czas z tak wieloma ludźmi
o różnych stopniach nurkowych i charakterach pozwala na nauczenia sie czegos od nich samych chociażby poprzez same rozmowy na temat nurkowania

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz