Tomek Płociński napisał/a: |
Santi nie patrzy "pod nogi" |
Adam Frajtak napisał/a: |
Tomek Płociński napisał/a:
Santi nie patrzy "pod nogi" W jakim sensie? Chyba coś mi umknęło |
Tomek Kalbarczyk napisał/a: |
Chyba chodzi o to, że średnio dogląda rynków lokalnych. Ja to tak zrozumiałem. |
Chińczycy zadbają szybko o polski rynek Xianti bz 400 |
Mając tak takie rynki zbytu na horyzoncie nic dziwnego, że Santi nie patrzy "pod nogi" wkraczając w wielki świat |
Wojtek Komocki napisał/a: |
Ja nie widzę aż takiej zmiany w sposobie działania Santi na krajowym rynku. Podwyżka ceny ? Hmmm wykreowali markę zrównali ceny w Europie i tyle. |
znając życie Chińczycy zadbają szybko o polski rynek Xianti |
crowley napisał/a: |
i prawie zrównali ceny z DUI... jak dla mnie przegięcie... |
Zobaczymy gdzie będą za kolejne 5 lat - ja życzę Tokowi aby mu się układało. |
crowley napisał/a: | ||
|
W świetle powyższych refleksji rzeczywiście powinien cieszyć fakt, że ludzie pochodzący z kraju zalewającego "tańszczyzną" świat, kupują polskie produkty |
Marcino napisał/a: |
podobnie jak wiele innych marek, które każą sobie dopłacać 300% extra za "naszywkę" |
crowley napisał/a: |
i prawie zrównali ceny z DUI... jak dla mnie przegięcie... |
Marcino napisał/a:
podobnie jak wiele innych marek, które każą sobie dopłacać 300% extra za "naszywkę" Tego nie bardzo kumam |
Z tym się nie zgodzę, DUI jest 20-40% droższy |
Wojtek Komocki napisał/a: | ||
też się zastanawiam - może o czymś nie wiemy a Santi podstępnie działa z kimś do spółki jako zakamuflowana opcja .... Wojtek |
Tomek Płociński napisał/a: | ||||
Tego nie bardzo kumam
Z tym się nie zgodzę, DUI jest 20-40% droższy http://www.ccr.com.pl/CennikSkafandryDUI.pdf |
Ale to już są indywidualne preferencje konsumenckie z którymi nie ma co dyskutować |
póki co nie potrafię znaleźć lepszego, wygodniejszego i cenowo bardziej konkurencyjnego produktu choć przez chwilę szukałem czegoś "świeżego" |
tak wybrałem DUI po prostu pasuje mi ich wykonanie |
[...]Ostatnio chyba pojawiła się jakaś firma z nowym ocieplaczem[...] |
crowley napisał/a: | ||
|
Daria Boruta napisał/a: | ||||
No Gravity. Wyglądają super... |
Widziałem widziałe w galeri na Twoje WWW |
Ostatnio chyba pojawiła się jakaś firma z nowym ocieplaczem, zapytaj Jacka Trembowelskiego ... nawet fajny filmik nakręcili .... ładne dziewczyny w mokrych .... ocieplaczach itp |
Marcino, tutaj chyba nikt oprócz Ciebie się nie oburza, jest to wyłącznie kwestia "preferencji konsumenckich" |
Andysky napisał/a: |
Wojtek jeden skafander wciśnięty między ekspres do kawy a stolik z forlderami biura podróży nie jest powaznym kierowaniem oferty.. |
Daria Boruta napisał/a: |
No Gravity.
Wyglądają super... |
Fox. napisał/a: |
Kto DUI nie uzywal oczywiscie nie takìego po starszym bracie , ten nie powinien tego produktu porownywac do innych skafandrow . |
Daria chłopaki ocieplacze czy dziewczyny z filmu ? |
A wracając do tematu, nie miałam nigdy okazji pływać w DUI, ale te tańsze (he he he, DUI i tańsze) skafandry nie wyglądały jakoś rewelacyjnie. Wierzę na słowo, że mogą być wygodne, ale prezencja wora mnie osobiś cie odstrasza. |
santi załatwiło sprawę błyskawicznie i na swój koszt, mimo, że wina leżała po mojej stronie. |
Nie chodzi o to aby porównywać DUI vs SANTI ale aby porównać 1:1 dwa produkty nie opierając się na mitach lub wyimaginowanym poziomie cenowym |
jest tak samo skazana z góry na porażkę jak pytanie na forum fotograficznym co lepsze canon czy nikon Twisted Evil Twisted Evil |
piotrkw napisał/a: | ||
Wcale nie jest skazana , pewnie , że Canon |
Adam nie każdy jest sławnym instruktorem i dostaje na wejściu 20% |
Tamta galeria jest bardzo stara i już od tamtej pory zajechałem 2 suchacze teraz mam takiego śliczniutkiego |
Mi się w ciągu trzech lat udało zajechać częściowo Santi Enduro - zamek metalowy front zip = jest już do wymiany. Wymieniłem już kryzy i manszety, wymieniłem skarpety na kalosz, trzeba już wszędzie podkleić taśmy na szwach ale zrobiłem próbe szczelności i póki co daje radę Widac już przetarcia od uprzęży - zostawiam go na beckup i idę w stronę światła = S Pozdrawiam Wojtek BTW - oczywista że Nikon, do dzisiaj używam D80 i daje radę |
Mi się w ciągu trzech lat udało zajechać częściowo Santi Enduro - zamek metalowy front zip = jest już do wymiany. Wymieniłem już kryzy i manszety, wymieniłem skarpety na kalosz, trzeba już wszędzie podkleić taśmy na szwach ale zrobiłem próbe szczelności i póki co daje radę Smile Widac już przetarcia od uprzęży - zostawiam go na beckup i idę w stronę światła = S |
ziemia napisał/a: |
Wojtek, ileż Ty nurkujesz, ze w 3 lata zajechałeś Santi Enduro? Manszety co jakiś czas trzeba wymieniać, to się nie liczy do zajechania. |
ziemia napisał/a: |
A też kordurowy? |
Nie wiem, nie liczę, nie prowadzę logbooka |
Jacek Marek napisał/a: |
Wojtek podaj przybliżoną ilość nurkowań to napewno cenna informacja dla przyszłych nabywców endura, w 3 lata można zrobić 50 a można zrobić 500 nurkowań. |