Forum Dive Trek Group

Kupię - Jetfin Scubapro XL

Wojtek A. Filip - 04-05-2013, 22:05
Temat postu: Jetfin Scubapro XL
Hej.
SPro w rozmiarze XL wyprodukowane w US chętnie kupię.

Pozdrawiam,
Wojtek
Adam Jaworski - 04-05-2013, 22:29
Temat postu:
Tutaj masz gościa, co miał jedne, kiedy ja myślałem, że szukam właśnie tego rozmiaru.
arkac123 - 05-05-2013, 16:51
Temat postu: Re: Jetfin Scubapro XL
Wojtek Filip napisał/a:
Hej.
SPro w rozmiarze XL wyprodukowane w US chętnie kupię.

Moich nie sprzedam Wink, ale kupiłam je (made in USA, ale rozmiar X-large, nie X-L - o to chodzi?sprawdzałam przed chwilą) w Divemasterpro (teraz już chyba Hydrozagadka) w Katowicach.

http://www.frogfish.pl/pletwy-na-pasek/642-scubapro-jet-fin.html

I takie głupie pytanie (bo Adam też się pytał, jakie mam płetwy) - to oprócz zamieszania z rozmiarami jeszcze są różnice, jeśli chodzi o miejsce produkcji?

Doczytałam:
Yavox napisał/a:
I cannot find any new in the shops here, because what we get here in Poland are fins made in Taiwan, which are quite flexible - I am looking for old good heavy black jets made of stiff rubber, which I cannot find in my country.
Mr. Green
Wojtek A. Filip - 05-05-2013, 17:11
Temat postu:
Dziękuję za podpowiedzi.
X-large to XL Smile
arkac123 napisał/a:
I takie głupie pytanie (bo Adam też się pytał, jakie mam płetwy) - to oprócz zamieszania z rozmiarami jeszcze są różnice, jeśli chodzi o miejsce produkcji?
Pytanie wcale nie głupie. Od jakiegoś czasu Jetfiny SPro produkowane są na Tajwanie, a tamtejsi producenci jakoś tak zmieszali składniki, że płetwa wyszła wyraźnie bardziej miękka Confused. Być może posiadaczom to nie przeszkadza, ale ja muszę robić groźną minę żeby ktoś nie pomyślał że wymiękam... i twierdzić, że wszystko ma wpływ na... hmm wszystko Laughing więc wolę te twarde (chcę kupić drugą, zapasową parę).
Przy okazji weź do ręki taką tajwańską i potrząśnij nią - myślę, że bez kłopotu poczujesz różnicę.

Ciekawostka: na ostatnich targach Boot można było dostać tylko wersję "made in Taiwan".

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz