Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem Rozmowa na forum nie pozwala na pełną ekspresję. Nie traktuj tego jako zaczepki, ataku czy coś takiego.
Po prostu pytałem z czystej ciekawości. Daleki jestem od kłótni, spierania się itp.
Każde forum traktuję po prostu jak skarbnicę wiedzy z której czerpię ile się da.
A wszelkie wypowiedzi traktuję zawsze z nastawieniem pozytywnym.
To tyle w kwestii wyjaśnień, mojej wypowiedzi, mojego charakteru i mojego nastawienia.
Wracając do tematu - czyli robić P2 gdziekolwiek się da? Wybrać lepszego instruktora, lepszą ścieżkę (LOK-KDP, KDP-LOK). A jak dostanę plastik P2 to obojętne czy LOK, czy KDP wszędzie i przez wszystkich będzie jednakowo traktowany?
Sebastian Dobrowolski - 11-05-2013, 14:51
Temat postu:
Wybór lepszego instruktora zawsze jest najlepszym wyjściem - bez znaczenia jaką federację reprezentuje. Nie powinieneś mieć żadnego problemu z akceptowaniem zdobytych uprawnień w wymienionych organizacjach jeżeli będą one poparte właściwymi dla nich umiejętnościami. Nawet najbardziej wypasione plastyki będą podważane po pierwszym nurkowaniu jeżeli nie będą stały za nimi adekwatne umiejętności nurkowe.
Optymalnie będzie jeśli instruktor jednocześnie prowadzi Klub zrzeszający ludzi, z którymi będziesz potem mógł jeździć na nurkowania. Dzięki temu czerpanie wiedzy nie skończy się na kilkudniowym kursie a będzie następowało ewolucyjnie.
Co do lepszych i gorszych ścieżek - różnią się one na tyle kosmetycznie i prowadzą w gruncie rzeczy do tego samego efektu, że nie powinny być głównym faktorem w podejmowaniu decyzji.
To pisałem ja,
Instruktor KDP/CMAS
Adam Joka - 11-05-2013, 15:17
Temat postu:
Dziękuję bardzo Bocianowi i Sebastianowi za wyjaśnienie spraw związanych zarówno z CMAS, CMAS Polska i szkoleniem.
Pozdrawiam i do zobaczenia nad i pod wodą.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz