... takie fajne uroki naszego miasta, mamy takie hasło " uśmiechnij się jesteś w Gdyni"
Przepraszam, miało być nie drążone
Grzegorz Sierak - 28-11-2013, 10:31
Temat postu:
Dla mnie Baltictech był miłym zaskoczeniem. Byłem pierwszy raz a po poprzednich edycjach różne opinie słyszałem. W mojej ocenie na pewno warto rozwijać część targową (wystawienniczą). Myślę, że prezentacje były bardzo nierówne jeśli chodzi o poziom - ale ich ilość sprawiła, ze pewnie każdy znalazł kilka wartych przyjazdu...
waterman - 28-11-2013, 16:14
Temat postu:
Napiszcie jak wypadli w tym roku "jaskiniowcy"?
Michał Piechocki - 28-11-2013, 21:45
Temat postu:
Witka
Baltictech minął szybko, nie całkiem oficjalnie prezentowałem moją oddycharkę mccr HALITUS, zainteresowanie satsfakcjonujące, po wykładzie Kevina Gurra : Każdy może zbudować rebreather: mój przyjaciel Maciej Jurasz zaprosił Go do obejrzenia mojej oddycharki, Jego opinia była wyjątkowo pochlebna co do całości konstrukcji a w szczególności do scrubera, określenie "perfect" było wyjątkowe. Przez te kilka lat projektowania, budowania rebów i ich użytkowania mogę powiedzieć, jest OK !
ziemia - 28-11-2013, 22:40
Temat postu:
Moim zdaniem prelekcje o jaskiniach były świetne. Minusem było, że momentami były po trzy wykłady na raz i ciężko było wybrac, chociaż jaskiniowe nie nakładały się na siebie. W fajnych miejscach ludzie nurkują, ale wszystko bardzo daleko i z utrudnioną logistyką, dużo spaleo-nurkowania. Chyba warto nauczyc się jakichś podstawowych technik linowych.
Maciek Orłowski - 29-11-2013, 10:07
Temat postu:
Obie prezentacje jaskiniowe, tzn J2 Phila Shorta z krótkim udziałem Marcina Gali i Dmitriego Gorskiego o kompletnie odjazdowej eksploracji Bjuralven były w mojej opinii najmocniejszymi punktami konferencji.
Oba projekty swoim rozmachem i determinacją uczestników pokazują jak mocna może być miłość do swoich pasji ludzi, którzy kochają to co robią. Dla mnie czapki z głów.
2 tygodniowy podziemny marsz do syfonu 4 w J2 czy odkopywanie 5 metrów śniegu i kucie metra lodu, żeby dostać się do jaskini, w którą ledwo można się wcisnąć w sidemouncie w Szwecji to tylko 2 zajawki tego, o czym była mowa
Dla tych, którzy nie byli 2 linki:
https://www.facebook.com/ExpeditionBjuralven
http://www.usdct.org/j2_2013.php
Marcin Micek - 03-12-2013, 12:18
Temat postu:
Kilka fotek z Baltictech oraz ze zwiedzania KOMH:
Galeria
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz