Sprzedam - mccr megaGlon Michał Piechocki - 29-11-2013, 17:51 Temat postu: mccr megaGlon
Witam
sprzedam rebreather mccr megaGlon z pomiarówką rEvodream
601 772 114 kindofblue - 29-11-2013, 20:07 Temat postu:
Cena ?
Do 1999 biorę . Adam Jaworski - 29-11-2013, 21:08 Temat postu:
Mam pytanie - jak wygląda kwestia kursu na taki sprzęt? Na przykład, jak ktoś nigdy nie pływał na rebie i chciałby sobie na początek sprawić coś takiego?
Kupując innego reba (także składanego w garażu, tylko nieco większym i pod jakimś mocnym logo) mam instruktora, który krok po kroku może mnie wszystkiego nauczyć. Bywa, że trwa to podobno dosyć długo, bo chodzi nie tylko o składanie i rozkładanie ale także o wszystkie możliwe procedury radzenia sobie z awariami itp. Otrzymuję po tym jakiś świstek poświadczający ukończenie kursu na jakiś model jakiejś federacji (a jak pamiętamy z niedawnej awantury z Hammerhead'em Alexa - bywa, że dopiero wtedy otrzymuję PIN umożliwiający samodzielne użycie urządzenia).
Co dzieje się w przypadku zakupu takiego megaGlona? Na jakie wsparcie producenta dotyczące konstrukcji, serwisowania oraz używania reba pod wodą można liczyć? Pytam, bo w przypadku zakupu z kursem jest to coś, co w sposób oczywisty jest zawarte chyba w cenie. Czy zakup megaGlona jest równoważny z tym, że jego producent spędzi ze mną X dni pod wodą do momentu, aż będę w stanie bezpiecznie na tym pływać? Daniel Łanczkowski - 29-11-2013, 21:26 Temat postu:
czy kupując samochód producent musi spędzić z tobą x godzin patrząc jak uczysz się jeździć? zastanów się. od tego są instruktorzy Adam Jaworski - 29-11-2013, 22:04 Temat postu:
Jasne, ale z tego co pamiętam, to kursy są najczęściej na konkretny model, no chyba że się mylę? Gdzie zrobić zakończony plastikiem kurs ot tak, "na reba"? Co w razie wypadku na to później ubezpieczyciel? Sorry, że pytam o to przy okazji wątku sprzedażowego, pewnie trzeba to gdzieś stąd przenieść, ale po prostu przy tej okazji mi się właśnie skojarzyło. Michał Piechocki - 30-11-2013, 09:36 Temat postu: mccr megaGlon
Sprzedam rebreather mccr megaGlon z pomiarówką revoDream
cena 8000,00 zł