Jacek Majek napisał/a: |
Po chwili zawrocono samolot z pasa startowego i wysadzono go. |
Tak jak mowie, jego puscili do samolotu choc przy bramkach byla dyskusja na temat waznisci, zawrocono dopiero jak samolot byl na pasie... |
Na bilecie wyraznie bylo napisane, waznosc paszportu musi byc dluzsza niz 6 miesiecy... |
Sluchaj, jak bym chcial wyssac historie z palca to bym napisal ze ja mialem taka przygode... |
Cytat: |
Einreisebestimmungen Reisedokumente Reisepass: Ja Vorläufiger Reisepass: Ja Personalausweis: Ja. Es wird eine spezielle Einreisekarte ausgestellt. Hierzu muss ein Passfoto mitgebracht werden Vorläufiger Personalausweis: Nein Kinderreisepass: Ja (mit Foto) für Kinder unter 16 Jahre Anmerkungen: Ausweisdokumente müssen sechs Monate über die Reise hinaus gültig sein. |
teraz odprawiam sie online, |
tam niunia odrywa czesc biletu |
Hmm kurde nie dadze by w wizzair bilety byly juz przez tel, ale to sprawdze. |
A moze co przewoznik to inna opcja? |
ale hmm nie widzialem (wiem ze tez to powinno dzialac) by czytala kod z telefonu. |
martin napisał/a: |
Moge ci podpowiedziec: jesli podrozujesz w strefie Szengen to nigdzie |
U mnie aplikacja na iPhona zadziałała tak, że w jak chciałem wsiąść do samolotu w Genewie, na dalszy etap, to mi powiedzieli, ze sorry ale nie przyleciałem z Warszawy i ponieważ mnie w Genewie nie ma, to sprzedali moje miejsce komuś kto akurat był. |
Warszawa jest schengenowym wyjątkiem potwierdzającym regułę. |
Hehe zabawne, ktos mi wpiera ze klamie czy koloruje jakas historie tylko dlatego ze komus sie taka przygoda nie przytrafila... |
ElBacio napisał/a: |
Ale rzeczywiście - w Niemczech 100% skuteczności podróżowania bez dokumentów. |
slawek napisał/a: |
Samolot ma kłopoty techniczne, coś trzeba wymienić itp. to się szuka kozła ofiarnego do wywalenia z samolotu. Pasażerowie się nie denerwują że coś im się wymienia przed startem, tylko czekają aż odnajdą bagaże w lukach samolotu kozła ofiarnego. No bo przecież bagaż nie poleci bez pasażera. I mamy obsuwę o 2 godziny. W oczach innych pasażerów winny jest kozioł i wszyscy szczęśliwy oprócz pechowca który niewiele ma do powiedzenia. |
Z tym z ja juz wspominalem wczesniej ze przed jego wejsciem na poklad "niunia" sie czepiala daty i mieli na ten temat rozmowe. |
Wiec Twoje upieranie sie ze poleci do egiptu i wroci z biletem w telefonie czy tez z konczacym sie paszportem moze byc przykra niespodzianka. |
"Wymien paszport" a nie "odpraw sie telefonem". |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
wystarczy przejąć telefon, żeby incognito polatać samolotem? |
W zasadzie karte kredytowa - trzeba zaplacic za lot. Ale jaka roznica, czy latasz incognito czy nie? |
Ale gdyby zechciał polecieć jakiś zamachowiec, o którym służby specjalne wiedzą i którego mogliby wyłapać |
martin napisał/a: | ||
Nie zrozumiales ani polowy tego co napisalem. Niestety. |
I tak jest najlatwiej napisac... |
A prawda jest taka ze z tego co napisales nic, ale absolutnie nic nie wnosisz do tematu paszportu/lotu/egiptu... |
Z ciekawosci napisalem do Servisum ....
Aktualny stan gdy chcesz leciec do Egiptu:... |
chyba za malo latasz |
Mi w Stockholmie |
Pomimo Twojego obeznania z lotami/lotńiskami/biletami ludzie jednak przygody maja, |
Dopisek: dowód osobisty wystarczy, by wylecieć z UE, wlecieć do EG i poruszać się po terytorium tego państwa? |
martin napisał/a: | ||
Ogladasz za duzo amerykanskich seriali.... |
Czy np. mógłbyś dać mi swój telefon i rzeczywiście bez przeszkód doleciałbym na teren innego państwa bez konieczności legitymowania się po drodze? |
Tomek Płociński napisał/a: | ||
Wewnątrz shengen jest to możliwe, niekoniecznie z telefonem, wystarczy check-in w automacie albo w domu przez internet. Obsługa lotniskowa sprawdza tylko boarding passy, /.../ |
Ale Egipt był podany jako cel podróży, więc jednak chyba się nie da "na telefon" tam dotrzeć (dla czytających w przyszłości: ten temat jest wydzielony z wątku "Egipt - termin wazności paszportu"). |
Tomek Płociński napisał/a: |
Ja na dowód nie odważyłbym się pojechać do egiptu, więc to co cytuje Martin zweryfikowałbym w odpowiednim biurze. Być może w niemczech jest to możliwe, ale w pl bardzo wątpię, a już na pewno w przypadku czarteru by nie przeszło |
Dla mnie EOD - dyskusje z kims, kto nerwowo klepie nie rozumiejac tego co czyta do niczego nie prowadza. |
A wizę w Egipcie to gdzie się wkleji? obok zdjęcia w dowodzie? |
Być może w niemczech jest to możliwe |
Bez względu na formę odprawy, przy nadawaniu bagażu mogą poprosić o dowód tożsamości. |
A bez metafor? |
Jak jest to zabezpieczone, by telefonem nie posłużył się ktoś inny niż osoba zgłoszona jako pasażer? |
2.) Watpie ze odpowiednie sluzby znaja wszystkich terrorystow i ze wylapuja kogokolwiek poprzez kontrole paszportow. |
"No Fly" dotyczy tylko i wylacznie lotow z i do USA. |
/.../odpowiedź na zadane pytanie czy wskazanie rozwiązania problemu/.../ |
rozwiązanie zostało podane: paszport ważny co najmniej pół roku od planowanego terminu opuszczenia Egiptu |
Konrad Dubiel napisał/a: |
Wymień i już. W czym problem?
|