Sebastian Zieliński napisał/a: |
Tą małą flagę robiliśmy razem z synem. W planach chcemy zostawić ją pod grobem nieznanego żołnierza. |
Wojtek A. Filip napisał/a: |
Jarek - po kiego grzyba wyjaśniasz w tym temacie co to jest imigracja?
Naprawdę nie potrafisz się powstrzymać? |
1. Jestem dumny z tego że jestem Polakiem 2. Jestem dumny, że mamy w Polsce tak wielu fenomenalnych ludzi 3. Za granicą zawsze podkreślam skąd jestem* 4. Uważam, że Polska jest jednym z ładniejszych miejsc do życia (...) Być Polakiem to powód do dumy, a nie wstydu. |
Być Polakiem to powód do dumy, a nie wstydu. |
Sławek Hałka napisał/a: |
I pewnie ten "osad" leży u podstaw deklaracji typu "jestem Polakiem i jestem z tego dumny". To tak jakby obcym deklarować "nie jestem przecież tak cienki, jak sądzicie", znajdując oparcie we własnej "dumie" narodowej podpartej starymi kompleksami. |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
Polska jest rzeczywiście wyjątkowym (w pozytywnym sensie) miejscem i ze względu na ludzi i piękno. I historię też. |
Polska jest rzeczywiście wyjątkowym (w pozytywnym sensie) miejscem i ze względu na ludzi i piękno. I historię też. |
aleXandra napisał/a: |
Wszystkim, którzy uważają że to co nasze polskie jest najlepsze, dedykuję:
https://www.pola-app.pl/ Zeskanuj kod kreskowy z dowolnego produktu i dowiedz się więcej o firmie, która go wyprodukowała. Pola powie Ci, czy dany producent opiera się na polskim kapitale, ma u nas swoją produkcję, tworzy wykwalifikowane miejsca pracy, jest częścią zagranicznego koncernu. |
Adam Frajtak napisał/a: |
Polska to piękny kraj któremu najbardziej szkodzi polski nacjonalizm i "patrioci" z racami i szalikami na ulicach 11.11 |
Argumenty podane przez Adama pokazują, że warto wybierać "polskie" z powodów racjonalnych, a nie tylko emocjonalnych (jeśli ktoś takie preferuje), więc może rozpoznawanie "swoich" to żaden nacjonalizm a najzwyklejszy zdrowy rozsądek? |
Adam Frajtak napisał/a: |
Zdajesz sobie sprawę że gdyby inne kraje w UE zrobiłyby swoją "Polę" To nasz piękny i przedsiębiorczy kraj przestałby istnieć ekonomicznie w ciągu roku? |
Adam Jaworski napisał/a: | ||
Ależ robią, tylko mają ją w głowach a nie w smartfonie. Zobacz, ile amerykańskich firm podkreśla, że produkt jest made in US. A moje refleksje z ostatniej wizyty z Francji (tam, gdzie się w bazie o brak możliwości wypożyczenia twina awanturowałem) - praktycznie wszystko na półkach to lokalne produkty. Kilkanaście dni temu w Pradze, taka fotka ze sklepu: Obrazek |
Adam Frajtak napisał/a: | ||
Jarek wszystkie produkty są tak samo słuszne patriotycznie te niepolskie też. Dzięki konkurencji stajemy się lepsi a dzięki braku nacjonalistycznych pobudek mamy dostęp do nieograniczonego rynku. |