Forum Dive Trek Group

Kursy i szkolenia - co czwartek.2008 Ćwiczenia basenowe, Gorzów Wlkp.

dzinks - 05-01-2008, 13:35
Temat postu: co czwartek.2008 Ćwiczenia basenowe, Gorzów Wlkp.
Uzyskałem możliwość wejścia na basen Słowianka ze sprzętem nurkowym dzięki uprzejmości Piotra Raginia, który jest właścicielem firmy Marlin Plus. Ma zarezerwowane 2 tory, na których nurasy spotykają się na podciągnięcie kondycji lub Piotr prowadzi kursy basenowe.

Natomiast ja byłem w ostatni czwartek ze szpejem i zacząłem ćwiczenia basenowe podnoszące moje zdolności w poruszaniu się. W związku z tym poszukuję partnera do ćwiczeń, gdyż nie mogę znaleźć chętnego na basenowe zabawy.

Program:
- doskonalenie backick'a
- helikopter
- symulowane deco przy kafelkach
- sytuacje OOA
- doskonalenie trymu.

Jestem otwarty na propozycje.
Dorota i Wojtek - 05-01-2008, 17:16
Temat postu:
Hej Dżinks Smile

Jeżeli tylko znajdę się w okolicy, to z całą przyjemnością dołączę Smile
Jak wygląda sprawa gazów czy ewentualnego twina?
Można wypożyczyć, naładować gdzieś w okolicy?
Jaki głęboki masz tam basen?

Pozdro,
Wojtek
Marzyciel - 05-01-2008, 18:43
Temat postu:
Witam,

opis obiektu i wszyskich atrakcji znajdziesz tutaj: http://www.slowianka.pl/

... ale ze Gorzowianie Ciebie tam nie zaprosili Rolling Eyes - straszna to rzecz Very Happy
Jak bedziesz trzeba bedzie naprawic to niedopatrzenie, a ze Szczecin teraz zrobil sie blizej (lepsza droga, obwodnice - w planie na ta chwila) to i moze szczecinianie przyjada.

pozdro
M.
Marzyciel - 05-01-2008, 18:47
Temat postu:
Dzinks,

napisz prosze o ktorej godzinie Piotr ma rezerwacje.

pozdr
M.
dzinks - 06-01-2008, 02:45
Temat postu:
Dorota i Wojtek napisał/a:
Jeżeli tylko znajdę się w okolicy, to z całą przyjemnością dołączę Smile

Świetnie Smile zapraszam.
Dorota i Wojtek napisał/a:
Jak wygląda sprawa gazów czy ewentualnego twina?
Można wypożyczyć, naładować gdzieś w okolicy?

W Gorzowie wchodzi w rachubę wyłącznie ładowane powietrza. W ciągu dnia 10:00-18:00 można ładować w Marlinie www.marlin.profit.pl i to wyłącznie w ciągu tygodnia. Lepiej wcześniej zadzwonić. Mają sprzęt do wypożyczenia, ale wchodzą w rachubę wyłącznie rekreacyjne zestawy jacketowe.

W innych dniach i godzinach można ładować w Straży Pożarnej na ulicy Strażackiej TEL. 957280762
Jakby były kłopoty dzwonić/pisać do mnie.

Cytat:
napisz prosze o ktorej godzinie Piotr ma rezerwacje.

Rezerwacja jest od 19:30 do 21:30. Oczywiście można zostać dłużej, ale już bez rezerwacji torów i trzeba samemu dopłacić.
Bogen - 06-01-2008, 15:57
Temat postu:
Marzyciel napisał/a:
Jak bedziesz trzeba bedzie naprawic to niedopatrzenie, a ze Szczecin teraz zrobil sie blizej (lepsza droga, obwodnice - w planie na ta chwila) to i moze szczecinianie przyjada.

W Szczecinie nie ma dostępnych basenów tak więc ćwiczymy obecnie w wodach baseno podobnych o tem. 1-2 st santa
dzinks - 08-01-2008, 22:06
Temat postu:
Coś nie widać, chętnych z okolic Gorzowa Confused

Pozostaje samemu się moczyć Mr. Green
Beeker - 08-01-2008, 22:42
Temat postu:
właśnie nadaję z hotelu w GW, ale szpeju nie wziąłem i do czwartku tu nie wytrzymam Laughing
dzinks - 09-01-2008, 08:47
Temat postu:
Beeker napisał/a:
właśnie nadaję z hotelu w GW, ale szpeju nie wziąłem i do czwartku tu nie wytrzymam

Bywasz częściej w Gorzowie? Może coś zaplanujemy... Jezior u nas nie brakuje
Tomasz-Szeryf - 09-01-2008, 11:54
Temat postu:
Marzyciel napisał/a:
ale ze Gorzowianie Ciebie tam nie zaprosili

Pilanie zapraszają - Gorzowianie dojadą!
Ze swojej strony bicie - zapewnione, basen do dogadania ( max, gł. 1,9 m real - 2m teoretic) zaiteresowanych - listę możemy otwierać inne sprawy do dogadania.!
Nastawienie - optymistyczne - uwaga - zaraźliwe.!
dzinks - 09-01-2008, 14:01
Temat postu:
Cytat:
Pilanie zapraszają - Gorzowianie dojadą!
Ze swojej strony bicie - zapewnione, basen do dogadania ( max, gł. 1,9 m real - 2m teoretic) zaiteresowanych - listę możemy otwierać inne sprawy do dogadania.!
Nastawienie - optymistyczne - uwaga - zaraźliwe.!

Dzięki Tomku, wiem że zawsze mogę liczyć na Twoją pomoc i dobre rady. Po ostatnich warsztatach z Tobą, zauważyłem błąd backkick'a. Na razie poćwiczę na swoim basenie, a później zajadę do Ciebie na weryfikację.
Tomasz-Szeryf - 09-01-2008, 14:54
Temat postu:
Ale ja serio mówiełm o tych warsztatch z Wojtkiem (na razie gadamy trochę za jego plecami ale grunt to mieć gdzie a poźniej proponowac kadrę) w Pile. Jeśli masz z tym jakichś problem to możemy to razem dopiąć u mnie. Poza Tobą jest więcej chętnych - za dużo nie może być ale to juz ustali mam nadzieję Wojtek.
Wojtku co Ty na to.!
dzinks - 09-01-2008, 15:13
Temat postu:
Trochę nie zrozumiałem twojego poprzedniego postu. Teraz już tak Very Happy

Choć mam zaplanowany na wiosnę kurs, podnoszący stopień nurkowy u jednego z instruktorów IANTD, to coraz bardziej myślę również o wymienionych przez Ciebie warsztatach.
Dorota i Wojtek - 09-01-2008, 15:16
Temat postu:
Tomasz-Szeryf napisał/a:
Wojtku co Ty na to

Zawsze chętnie Smile

Jest jedno całkiem nieduże "ale":
ciągle jeszcze daleko mi do normalnej formy - uzyskałem zgodę na nurkowanie na basenie (albo raczej w "kontrolowanych warunkach") i powoli się do tego zabieram.

Nie umiem jeszcze poruszać sprawnie stopą (techniki pływania) i nie mogę obciążać prawej dłoni - noszenie czegokolwiek... a jakoś nie widzę tego, że ktoś za mnie butle ciągnie... Wink

Można oczywiście zadziałać "połowicznie", czyli siedzę w wodzie i nagrywam komentuję/podpowiadam, ale nie wiem czy to Wam wystarczy scratch ?.
Zdecydowanie zamiast gadać wolę pokazać jak zadziałać, a tu klapa związana z moją fizycznością...

Warto też prześledzić daty w kalendarium, żeby przygotowując coś nie uraczyć kogoś jakąś terminową kolizją Wink.

Wojtek

PS.
Z Tomkiem działamy m.in. na zasadzie "filmik - komentarz - drugi filmik zrobiony w oparciu o komentarz " 8).
Jeżeli to może komuś pomóc - służę złośliwymi Wink uwagami.
Tomasz-Szeryf - 09-01-2008, 15:31
Temat postu:
No to może za mocno przyspieszyłem ale jak zobaczyłem, ze coś się kroi w okolicy to nie żebym to przegapił. Stąd samodopowiedzenie, że czujesz się już prawie dobrze. Jednak niestety widać, ze prawie znowu robi dużą różnicę a szkoda - znaczy się się szkoda, ze się źle czujesz bo warsztaty nie uciekną i mogą poczekać.!

Zatem Dzink nasze zajęcia nadal się odbywają co niedziela, Jednak jak byś chciał to umówmy się na dłuższe nuranie face to face wieczorkiem na conajmniej 2h. Z Leszkiem popływamy ponakręcamy i damy do oceny Wojktowi, na którego szybki powrót do zdrowia będziemy oczekiwać!.
dzinks - 16-01-2008, 21:13
Temat postu:
Przypominam się o cotygodniowej możliwości moczenia szpeju na gorzowskiej słowiance
Wojtek A. Filip - 26-10-2008, 07:27
Temat postu:
Dżinksu, czy sprawa jest nadal aktualna?
dzinks - 26-10-2008, 15:59
Temat postu:
Jak głosi info na stronie marlinPLUS:

Cytat:
Od dnia 24 09 zajęcia na basenie Słowianki będą odbywały się w każdą środę od godz: 19,30 do 22,00. Zmiana dnia została podyktowana nowym grafikiem zajęć. Piotr.

więc można szpej zabierać do basenu Smile.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz