Wojtek A. Filip napisał/a: |
rozczarowanie nowym otwarciem europejskim Halcyona.
|
Tomek, szpiegu .
Kiedy zrobiłeś to zdjęcie ? |
Tomasz Wciórka napisał/a: |
niestety nie pojechałem na Boot |
czekam zatem na więcej informacji o automacie i jakieś zdjęcia z mniejszą pikselozą |
SANTI - nowy Elite + skafander wart dokładnego oglądnięcia. |
Tomek - espeszyli for ju |
Obrazki małe i duże :)http://www.divetrek.com.pl/foto/boot2018/v2second.jpg
Tomek - espeszyli for ju Już niebawem wszystkie pierwsze stopnie dostępne w TecLine będą łączone tylko z 2 drugimi stopniami. Różnią się trochę wielkością i rodzajem materiału użytego na obudowę, ale wnętrze jest dokładnie to samo: nowa, całkowicie zmodyfikowana konstrukcja. |
Już niebawem wszystkie pierwsze stopnie dostępne w TecLine będą łączone tylko z 2 drugimi stopniami. Różnią się trochę wielkością i rodzajem materiału użytego na obudowę, ale wnętrze jest dokładnie to samo: nowa, całkowicie zmodyfikowana konstrukcja. |
SANTI - nowy Elite + skafander wart dokładnego oglądnięcia. Znacie kaptury K01? Wszyscy znają - sprawdźcie jaki jest nowy kaptur SANTI dołączany do EL+ |
piotrkw napisał/a: |
Podobno ma sporo zmian i nowych rozwiązań. Miałem go niedawno w rękach ale... nie było czasu oglądać pod kątem innym niż fotografia ... Trudny do oświetlania ale ... chyba się nam udało ...
https://www.jacekkwiatkowski.pl/produkt/ |
Sławomir Kuich napisał/a: |
Latarki nie wystawialiście? |
ten po lewej wygląda po prostu ładniej tylko ta krótka kierownica wydechu... |
no i różowy worek jest ważnym elementem wystawy widzę, |
bpiotrek napisał/a: |
Czy może celem była niezawodność i prostota Apeks TX w mniejszym ciele XTXa? |
Marcin Gajewski napisał/a: |
Wojtku, wyjaśnij proszę:
1. Co oznacza "łączenie tylko z 2 drugimi stopniami"? |
Cytat: |
Już niebawem wszystkie pierwsze stopnie dostępne w TecLine będą łączone tylko z 2 drugimi stopniami. |
2. Czym różni się automat pokazany po lewej stronie zdjęcia od tego pokazanego po prawej stronie? |
3. Czym jest "nowa zmodyfikowana konstrukcja - wady, zalety, cechy? |
4. Jaka jest cena? |
5. Gdzie i kiedy można przetestować ten automat? |
Nie, nie wszyscy znają K01.
Na czym polega nowość?. |
Stare worki D22SE oraz D30SE, pomimo wielu akcji w najprzeróżniejszych warunkach są w idealnym stanie - chłopaki nie chcą ich wymieniać . |
Ewentualnie może to moja własna obserwacja nie mająca odbicia w rzeczywistości |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
Z ciekawości: są na poparcie tych trendów jakieś liczby, wyniki tych badań? Czy to tylko producenci widzą?
|
okres w Twoim przypadku to 8 lat, nie 4. |
To co mnie osobiście mocno interesuje, to rozgrywki zakulisowe np. sprzedaż jednego z największych producentów sprzętu nurkowego: Hollis Industries . |
trudno będzie myśleć o poziomie sprzed 6-8 laty... |
Adam Frajtak napisał/a: |
Zgadzam się w ogólnym ujęciu z tym co napisałeś o trendach ale imho pominąłeś jeden element który według mnie jest ważny a mianowicie terroryzm, wojny, niepokoje społeczne.
Przy analizie trendów należałoby spojrzeć na temat wartościowo i ilościowo. Dotychczas wartość rynku spadała ale ilość nurków rosła- podstawa ekonomi. To jak z piłką nożną grają w nią "wszyscy" bo nic nie kosztuje. |
Ogólnie traktuję nurkowanie jako rozrywkę za którą płacę, niż biznes na jakim zarabiam, więc cały temat traktuję jako interesującą ciekawostkę |
Jeszcze chodziło mi o porównanie Polska vs Europa? Świat? |
Adam Frajtak napisał/a: |
Pierwsze słyszę, kto ich kupił? |
-największą obecnie organizacją skupiającą nurków i instruktorów na świecie jest FB Divers |
-chciałbym aby organizacje naukowe miały wsparcie wśród nurków w obszarach związanych z pozyskiwaniem danych do badań nad środowiskiem wodnym |
To bardzo ciekawa inicjatywa, bo właściwie każdy nurek, a nawet i snorkler może pomóc. |
Wybierz 10 najlepszych polskich instruktorów i IT - kryterium najlepszości absolutnie dowolne.
Teraz spróbuj dotrzeć do opublikowanych przez te osoby materiałów związanych z pracą nad środowiskiem wodnym. |
W biznesie nurkowym (zarówno tym związanym ze szkoleniem jak i sprzedażą sprzętu) obserwuje się dosyć charakterystyczny cykl sinusoidalny z okresem 4 letnim. |
Piotr Głoskowski napisał/a: |
Czy branżę niepokoi spadek rentowności, czy spadek obrotu "total"? |
Tereny do ścigania lepsze, pogoda nie przeszkadza. |
wspomnę o Wigrach, które tak bardzo lubię i inicjatywie Ewy, Emila, Łukasza, Huberta, Miłosza (mam nadzieję, że nie pominąłem nikog?) - (Wy)nurzeni. |
Ekipa na Wigrach robi super robotę! |
I tu dochodzę to tezy. Może macie do czynienia z niemożliwą do zatrzymania wymianą pokoleniową i coraz mniejszy odsetek ludzi ma potrzebę robienia czegoś naprawdę. |
A ci którzy jeszcze mają dostaja dużo większą ofertę aktywności niz to było kiedyś.
|
piotrkw napisał/a: |
Wysiłek mniejszy , nie trzeba się ubierać , gdzieś podejść czy podjechać .. wystarczy uruchomić komputer i usiąść w fotelu .... Wysiłek na poziomie zerowym . Niestety , wielu z dzisiejszego pokolenia nastolatków wybiera świat wirtualny który jest im bliższy .. |