Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - z kim w okolicach San Francisco?

Tomek Płociński - 04-03-2010, 15:27
Temat postu: z kim w okolicach San Francisco?
W kwietniu spędzę kilka dni w okolicach San Francisco, i mam nadzieję, że znajdę wolną chwilę na nurka. Czy możecie polecić jakieś CN i miejsca nurkowe w okolicy?
MADRAFi - 04-03-2010, 15:59
Temat postu:
scignij mnie to po weekendzie postaram sie znalesc hamerykanska gazetke nurkowa z lista centrow nurkowych.
lobster - 04-03-2010, 17:21
Temat postu:
Po prostu pojedz do Monterey i zapytaj jak dojechac do breakwater. Zaraz obok breakwater jest sto tysiecy sklepow nurkowych czynnych od 7 rano. Najbardziej udirowiony to Bamboo Reef. Na polnoc od SF nurkowanie zaczyna sie dopiero za san francisco i wymaga zlazenia z linami po klifie, badz prywatnej lodki. Najblizsze jezioro to zbiornik retencyjny w Folsom, ale za ciekawie to tam nie jest.
hubert68 - 05-03-2010, 15:06
Temat postu:
Właśnie jestem w SF ale po rozmowie miesiąc temu z Maćkiem - jeszczeraz dzięki za wspólnego nura na Catalinie - tym razem nawet nie wziąłem gratów.
Tomek Płociński - 06-03-2010, 21:13
Temat postu:
lobster napisał/a:
Najbardziej udirowiony to Bamboo Reef.

W necie znalazłem tylko właśnie to centrum, gdzie oferują nurki w Monterey Bay, plus jakieś dalsze wyjazdy, ale mnie interesuje bardziej "coś na szybko" w pobliżu a nie dalszy wyjazd.

link

Możecie coś więcej napisać o Monterey Bay, warto?
Tomek Płociński - 06-03-2010, 21:16
Temat postu:
Cytat:
tym razem nawet nie wziąłem gratów.

Dlaczego, nie warto?
hubert68 - 07-03-2010, 00:14
Temat postu:
Plotek napisał/a:
ale mnie interesuje bardziej "coś na szybko" w pobliżu a nie dalszy wyjazd /.../
Możecie coś więcej napisać o Monterey Bay, warto?

W samym SF, z tego co mówił Maciek to wydaje mi się, że nie ale może On sam odpowie.
lobster - 07-03-2010, 22:16
Temat postu:
Na szybko o to masz z brzegu w Moneterey. Blizej do SF nie ma nic ciekawego i latwo dostepnego.
Tomek Płociński - 07-03-2010, 23:07
Temat postu:
lobster napisał/a:
Na szybko o to masz z brzegu w Moneterey. Blizej do SF nie ma nic ciekawego i latwo dostepnego.

Dzięki za info.

lobster napisał/a:
Po prostu pojedz do Monterey i zapytaj jak dojechac do breakwater.

To breakwater to jest coś co można wpisac w GPS'a? Czy np. bamboo reef w Monterey tez sa w tej okolicy?
Tomek Płociński - 08-03-2010, 17:30
Temat postu:
Czy oprocz np. kolowrotka Halcyona, są jeszcze jakieś standardowe prezenty nurkowe warte do przywiezienia z USA?
Tomek Tatar - 08-03-2010, 18:14
Temat postu:
Prawdopodobnie wszystko do fotografii podwodnej...

Serdecznie pozdrawiam.
lobster - 08-03-2010, 18:15
Temat postu:
Plotek napisał/a:
To breakwater to jest coś co można wpisac w GPS'a? Czy np. bamboo reef w Monterey tez sa w tej okolicy?

Mozliwe Smile. Wbij sobie: 32 Cannery Row, Monterey, CA

http://maps.google.com/maps?hl=en&source=hp&oq=&q=lighthouse+street+monterey,+ca&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Lighthouse+Ave,+Monterey,+CA&gl=us&ei=HTCVS6WLBY_2sgOO7eT8Aw&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CAsQ8gEwAA
lobster - 08-03-2010, 18:16
Temat postu:
Tomek Tatar napisał/a:
Prawdopodobnie wszystko do fotografii podwodnej...

Oh yeah. W monterey, zwizytuj Backscatter. To jest sklep fabryczny Light&Motion.
Tomek Płociński - 08-03-2010, 21:36
Temat postu:
Ciekawe czy znają w tej okolicy firmy takie halcyon Razz

Tutaj jest sporo info o tej okolicy.
lobster - 09-03-2010, 00:50
Temat postu:
www.baue.org
MADRAFi - 12-03-2010, 18:08
Temat postu:
Diving USA http://www.dtmag.com/dive-usa/divingusa.html
Tomek Płociński - 20-04-2010, 06:56
Temat postu:
W końcu skorzystałem z usług BambooReef, sprzęt mają trochę leciwy ale widać że sporo osób miesza u nich gazy.

Plaża w Monterey wygląda na dość mocno obleganą, głównie przez kursy OWD, równie trudno jest znaleźć miejsce parkingowe w pobliżu zejścia na plaże. Trochę to przypomina Hańczę, brak jest specjalnych stołów czy wiat, wszyscy się rozkładają na trawie a później w sprzęcie zaiwaniają do wody. Jeden wielki piknik.

Pod wodą jest sporo krabów, kilka lwów morskich no i takie brązowe roślinki rosnące od dna do powierzchni.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz