Forum Dive Trek Group

Forum Ogólne - Omnia II i GAP Lite

Polluks - 15-06-2010, 13:54
Temat postu: Omnia II i GAP Lite
Szukam kogoś, kto posiada lub testował oprogramowanie GAP na tym telefonie. Podejrzewam, że model telefonu nie ma tu znaczenia. Chodzi raczej o WM 6.5.
Polluks - 17-06-2010, 06:27
Temat postu:
Nikt nie odpowiada. Cóż nie dziwię się. Doczytałem, że GAP Lite działa do wersji PocketPC 2003, więc na OMNI II działać nie może.
W takim razie czy ktoś z Was używa tego oprogramowania, na palmtopie czy innym urządzeniu?
A! jeszcze jedno. Windows Mobile 5 to inaczej PocketPC 2003?
Konrad Dubiel - 17-06-2010, 07:45
Temat postu:
Polluks napisał/a:
GAP Lite działa do wersji PocketPC 2003, więc na OMNI II działać nie może.

Gdzie znalazłeś taką informację?
Polluks - 17-06-2010, 08:44
Temat postu:
Na stronie producenta. http://www.gap-software.com/downloads.html
Do tego próbowałem uruchomić GAP Lite na emulatorze WM 6.5 i nie poszło. Na emulatorze WM 5 już się udało.
Bardzo mi się podoba ten program, ale niestety występuje tylko na WM. Może ktoś wpłynie na programistów z GAP, żeby przekowertowali swój soft na Androida? Wink
Ktoś pisał na forum że WM nie nadaje się do obsługi smatphonów.
Kuba Jacewicz - 17-06-2010, 09:58
Temat postu:
Polluks napisał/a:
Windows Mobile 5 to inaczej PocketPC 2003?

Nie. PocketPC 2003 to WM 4.2.
Konrad Dubiel - 17-06-2010, 14:47
Temat postu:
Polluks napisał/a:
Może ktoś wpłynie na programistów z GAP, żeby przekowertowali swój soft na Androida? Wink

Wyszedł V-Planner na Androida. Nic innego chyba nie ma.

Polluks napisał/a:

WM do niczego się nie nadaje...
Kuba Jacewicz - 17-06-2010, 15:10
Temat postu:
Konrad Dubiel napisał/a:

Polluks napisał/a:

WM do niczego się nie nadaje...

Przesada blackeye

Sam WM jest rzeczywiście słaby, ale już WM 6.5 z nakładką TouchFLO 3D to szybki i funkcjonalny system.
Tylko warto wgrać świeży i czysty ROM, bo te od operatorów są przeładowane zbędnym softem.
Dacio - 17-06-2010, 15:29
Temat postu:
Jest jakis program na platforme OS Iphone?
Kuba Jacewicz - 17-06-2010, 15:42
Temat postu:
Dacio napisał/a:

Np. V-Planner
martin - 17-06-2010, 17:15
Temat postu:
Grzyb napisał/a:
WM 6.5 z nakładką TouchFLO 3D to szybki i funkcjonalny system

taaa... 25 sec. od momentu wybrania numeru mojej komorki do pierwszego dzwonka na tejze....
Kuba Jacewicz - 17-06-2010, 17:45
Temat postu:
Po wybraniu numeru telefon już nie ma wiele do roboty - może pomyśl o zmianie sieci... Smile
martin - 17-06-2010, 17:54
Temat postu:
Grzyb napisał/a:
Po wybraniu numeru telefon już nie ma wiele do roboty...

Mowie o telefonie ktory odbiera wchodzace polaczenie. Na WM trzeba odpalic pare aplikacji.
Kuba Jacewicz - 17-06-2010, 19:55
Temat postu:
martin napisał/a:
Grzyb napisał/a:
Po wybraniu numeru telefon już nie ma wiele do roboty...

Mowie o telefonie ktory odbiera wchodzace polaczenie. Na WM trzeba odpalic pare aplikacji.

U mnie to trwa 6 sek.

Akurat za obsługę modułu GSM/3G (i tylko za to) odpowiada nie WM, lecz tzw. radio ROM. Jak każdy ROM jest to bardzo szybka pamięć, co oczywiście nie znaczy, że nie można zwolnić jej działania "zagracając" cały system.
martin - 17-06-2010, 21:45
Temat postu:
Grzyb napisał/a:
Akurat za obsługę modułu GSM/3G (i tylko za to) odpowiada nie WM, lecz tzw. radio ROM.

Zgadza sie. Tyle ze RADIO ROM nie odpowiada za to co dzieje w warstwie WM. RADIO ROM jest systemem operacyjnym modulu GSM - jest ladowany w trakcie startu systemu.

Nie jest natomiast odpowiedzialny za to co sie dzieje powyzej OS. Problem z nieprzydatnoscia WM jako systemu operacyjnego dla telefonow tkwi w tym, ze sam OS jest wolny a wszystkie funkcje sa obslugiwane przez applety ktore trzeba uruchomic.
Grzyb napisał/a:
U mnie to trwa 6 sek.

jaki telefon?
Kuba Jacewicz - 17-06-2010, 22:25
Temat postu:
martin napisał/a:

Grzyb napisał/a:
U mnie to trwa 6 sek.

jaki telefon?

HTC Topaz, czyli Touch Diamond2.
Konrad Dubiel - 18-06-2010, 08:33
Temat postu:
Grzyb napisał/a:
Sam WM jest rzeczywiście słaby, ale już WM 6.5 z nakładką TouchFLO 3D to szybki i funkcjonalny system.

Niestety korzystam z tego g*** i kilka razy dziennie mam ochotę trzasnąć telefonem o ścianę.
Bo w zasadzie jest to PDA z niewygodnym systemem i dodanym modułem GSM.
Jako rysikowy PDA w miarę się sprawdza ale jako telefon to dramat. IMHO.
Konrad Dubiel - 18-06-2010, 08:34
Temat postu:
Dacio napisał/a:

Niedawno wyszło Baltic Deco.
Konrad Dubiel - 18-06-2010, 08:35
Temat postu: Re: Omnia II i GAP Lite
Polluks napisał/a:
Szukam kogoś, kto posiada lub testował oprogramowanie GAP na tym telefonie. Podejrzewam, że model telefonu nie ma tu znaczenia. Chodzi raczej o WM 6.5.

Na szajsungu z WM6.1 działa. Więc na 6.5 pewnie też.
Dokładnie przetestować nie można bo rzekomo 14-to dniowe demo od razu ryczy o rejestrację...
Marnypopis - 18-06-2010, 09:05
Temat postu:
Jesli chodzi o tematyke HTC, to polecam to forum : http://pdaclub.pl/forum/ Sam aktualnie uzywam Diamonda Touch z "gotowanym" romem. Faktem jest ze TouchFLO toche czasem zawisa, te 500 MHz to troche za malo. Ostatnio mialem w lapach HTC HD2 i musze powiedziec ze Omnia II, Iphone, moga sie schowac. Szybkosc dzialania - rewelacja.
martin - 18-06-2010, 18:58
Temat postu:
Konrad Dubiel napisał/a:
ale jako telefon to dramat. IMHO

Nie tylko IYHO. Moj nastepny telefon bedzie mial tylko funkcje telefonowania.

Marnypopis napisał/a:
Diamonda Touch z "gotowanym" romem.

Ktorym?
Wojtek A. Filip - 18-06-2010, 20:46
Temat postu:
martin napisał/a:
Moj nastepny telefon bedzie mial tylko funkcje telefonowania.

hehe...
Życzę powodzenia - jakiś rok czy 2 lata temu zadzwoniłem do salonu jednego z naszych operatorów z pytaniem o telefon bez dodatkowych funkcji i dowiedziałem się, że oczywiście są - mają tylko aparat 5mp, odtwarzacz mp3 i jeszcze kilka innych podstawowych funkcji - żadnych dodatków. Na moje pytanie czy jest coś z czego można tylko zadzwonić albo wysłać sms'a - w słuchawce zapadła kłopotliwa cisza Confused .
Jeżeli znajdziesz coś fajnego - daj znać, a póki co kilka informacji:

po co komu rozmawiać przez telefon

jak to jest z Nokią

Pozdrawiam,
Wojtek
koziolek - 18-06-2010, 21:22
Temat postu:
Dokładnie Wojtku jest tak nadal jak napisałeś.W ubiegłym tygodniu byłem u operatora sieci w salonie z zapytaniem co i jak?Zaznaczyłem że telefon ma słuzyć do telefonowania i ew wysyłania smsów,że nie chcę w nim nawigacji, internetu,radia i co tam jeszcze mają.
Koleś zapytał jakiego aparatu używam więc pokazałem mój wysłużony aparacik na co otrzymałem odpowiedź że nie ma nic lepszego niż to co mam i on chętnie też by taki zakupił Shocked
mk - 18-06-2010, 21:25
Temat postu: Telefony
Pojawiły się ostatnio na rynku telefony służące prawie wyłącznie do telefonowania:

> Tutaj

> I tutaj
koziolek - 18-06-2010, 21:31
Temat postu:
A tak widziałem w salonie ten dla seniorów.
Jakoś jeszcze się nie zdecydowałem.. Very Happy
Polluks - 18-06-2010, 21:46
Temat postu:
Marnypopis napisał/a:
Jesli chodzi o tematyke HTC, to polecam to forum : http://pdaclub.pl/forum/ Sam aktualnie uzywam Diamonda Touch z "gotowanym" romem. Faktem jest ze TouchFLO toche czasem zawisa, te 500 MHz to troche za malo. Ostatnio mialem w lapach HTC HD2 i musze powiedziec ze Omnia II, Iphone, moga sie schowac. Szybkosc dzialania - rewelacja.

Od Lipca na naszym rynku będzie dostępny Samsung Galaxy S. Na pokładzie będzie miał Androida 2.1 (albo nowszego). To będzie dopiero sprzęt! Żeby tylko oprogramowanie nurkowe na niego się pojawiło.
Marnypopis - 19-06-2010, 14:23
Temat postu:
martin napisał/a:
Marnypopis napisał/a:
Diamonda Touch z "gotowanym" romem.

Ktorym?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=649841 dokladnie ten, w wersji light, bodaj 2.4. Widze ze juz wyszla nowa wersja.
martin - 19-06-2010, 16:58
Temat postu:
Dzieki, zobacze jak sie bedzie zachowywal.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz