ElBacio napisał/a: |
Marek Frenkel jest certyfikowanym nurkiem GUE (kolejny w szeregach polskich instruktorów SDI/TDI). |
Monika napisał/a: |
Chciałam więc bez cienia złośliwości czy insynuacji zapytać - jaki jest sens albo powód w charakterystyce Instruktora jednej organizacji odwoływać się do szkoleń odbytych przez tego Instruktora w innej organizacji? |
Oczywiście zgodność z wyznawanymi zasadami DIR/GUE/UTD (czy jak je nazwiemy), wyklucza szkolenie niektórych kursów (Solo, Deep, Extended Range), ale przy znakomitej reszcie - nie dochodzi do naruszeń. Bacio |
Chciałam więc bez cienia złośliwości czy insynuacji zapytać - jaki jest sens albo powód w charakterystyce Instruktora jednej organizacji odwoływać się do szkoleń odbytych przez tego Instruktora w innej organizacji? |
To dobrze czy źle, ze szkoli się w innej organizacji niż sam kształci swoich studentów? |
styx napisał/a: |
Z racji tego że lubię się czepiać, zapytam co z Adv Ntx i Deco procedury pod tym gułowym kątem? |
Marek Frenkel jest certyfikowanym nurkiem GUE (kolejny w szeregach polskich instruktorów SDI/TDI). |
Oczywiście zgodność z wyznawanymi zasadami DIR/GUE/UTD (czy jak je nazwiemy), wyklucza szkolenie niektórych kursów (Solo, Deep, Extended Range), ale przy znakomitej reszcie - nie dochodzi do naruszeń.
|
pawelw napisał/a: |
ale co po ?? |
slawek290 napisał/a: |
Dobrze bo kursanty mogły by CELIBATU W ZAKONIE nie wytrzymać a tak jak się nasłuchają to może i zdecydują się spróbować a na razie poziomeczki dla ludu grzecznie jedzą , jak będą starsi to i może celibat łatwiej
przyjdzie. |
A swoją drogą znam osobę która została WYRZUCONA z klubu nurkowego jak się dowiedzieli że była na warsztatach u WOJTKA ..... Wiec może dajmy spokój |
ciągle jest dla mnie kompletnie niezrozumiały |
Oznacza to przecież, że zasady DIR wyznaje również TDI podobnie jak GUE czy UTD. |
Skoro nurkowanie DIR jest zgodne z standardami TDI to to chyba jest wystarczająca rekomendacja. Oznacza to przecież, że zasady DIR wyznaje również TDI podobnie jak GUE czy UTD. Mam wrażenie, że to nieco uwłaczające dla TDI - dobrej organizacji z tradycjami, żeby jej autorytet podpierać innymi organizacjami na zasadzie "robimy to tak jak oni w GUE czy UTD". |
Liczy się CZŁOWIEK i to czy mu ufasz a nie organizacja w której szkoli i procedury |
A czym więcej przeszedł i głębiej nura tym lepszy. |
iwiki napisał/a: |
glebszym wraku na powietrzu |
slawek290 napisał/a: A czym więcej przeszedł i głębiej nura tym lepszy. |
bo Mam szacunek dla Twoich osiągnięć ale |
Wiem- traktujecie mnie jako TYPOWE OWD. Ale przemyślcie jedno, czytam to forum regularnie i wiedza na temat gazów i nie tylko rośnie . |
ważne abyś sie rozwijał |
Marek Ossowski jest bardzo doświadczonym trimiksowym nurkiem technicznym, więc liczę na jego szybką karierę także jako instruktora technicznego. |
Większość kursów TDI da się przeprowadzić bez naruszenia zasad DIR. |
Cytat: |
jaki jest sens albo powód w charakterystyce Instruktora jednej organizacji odwoływać się do szkoleń odbytych przez tego Instruktora w innej organizacji? |
Iwiki pochwal sie osiągnięciami nie bądz taki skromny ...
|
A gdzie ja napisałem na powietrzu ?
|
A gdzie ja napisałem na powietrzu ? |
u nas na J Żywieckim - kontra miejscowy chłopek roztropek, z ruskimi butlami na plecach , 20 letnim automatem , homontem albo bez. |
Jeśli tak się stanie, jako Instruktor GUE musiałbym rocznie wykonać 25 nurkowań w zakresie T2 |
Bartek napisał/a: |
Jako nurek T2 - musisz w ciagu 3 lat zrobic przynajmniej 25 nurkowan z zakresu T2
Jako instruktor GUE - musisz co roku wykonac 25 nurkowan z zakresu szkolenia jakie prowadzisz Miedzy tymi wymogami nie ma zwiazku, tzn. kazdy z nich jest wymagany "oddzielnie" czyli instruktor Fundamentals i nurek T2 w jednej osobie (z twojego przykladu) ma 3 lata na zrobienie swoich 25 nurow T2 i rok na wykonanie 25 nurkowan z poziomu Fundy (nitroks32, konfig. sprzetowa GUE, procedury GUE). |
Bartek napisał/a: |
Jako nurek T2 - musisz w ciagu 3 lat zrobic przynajmniej 25 nurkowan z zakresu T2
Jako instruktor GUE - musisz co roku wykonac 25 nurkowan z zakresu szkolenia jakie prowadzisz |
Ja bym chciał widzieć te wszystkie ( GUE- UDT -DIR i inne ) u nas na J Żywieckim - kontra miejscowy chłopek roztropek, z ruskimi butlami na plecach , 20 letnim automatem , homontem albo bez.
Ciekawe jakie procedury by były przyjęte. Wtedy okazało by się że ten cały "marketingowy bełkot" z organizacjami nic nie wart. Liczy się CZŁOWIEK i to czy mu ufasz a nie organizacja w której szkoli i procedury.A czym więcej przeszedł i głębiej nura tym lepszy. |
Co do osiagniec nurkowych to:
Nie posiadam takowych na pokaz, posiadam natomiast osiagniecia ktore wiele znacza dla mnie i tylko dla mnie. Nurkuje dla przyjemnosci ale niestety pracy mam tez duzo i rodzine ktora jest wazniejsza niz nurkowanie. Mistrzem nie jestem i mam wiele do nauki ale ciagle sie ucze i ciagle bede sie uczyl. salut |
Włodek K napisał/a: |
slawek290 napisał/a: Ja bym chciał widzieć te wszystkie ( GUE- UDT -DIR i inne ) u nas na J Żywieckim - kontra miejscowy chłopek roztropek, z ruskimi butlami na plecach , 20 letnim automatem , homontem albo bez. Ciekawe jakie procedury by były przyjęte. Wtedy okazało by się że ten cały "marketingowy bełkot" z organizacjami nic nie wart. Liczy się CZŁOWIEK i to czy mu ufasz a nie organizacja w której szkoli i procedury.A czym więcej przeszedł i głębiej nura tym lepszy. |
Chciałem przeprosić wszystkich którzy poczuli się dotknięci moją wypowiedzią -po prostu palnąłem głupotę , a najgorsze to ,to że wtedy myślałem że mam rację . |
Wybaczcie "chłopek roztropek " był moim pierwszym instruktorem i partnerem i do tej pory mam do niego szacunek . |
rossol napisał/a: |
No Sławek- to posypałeś głowę popiołem.Łzy mi pociekły.Nie martw się wszystko przed Tobą.Mieszkasz za siedmioma górami za siedmioma rzekami i masz zaje........e daleko do szkół nurkowych co by Cię wzięły porządnie w obroty.Nie odległość jednak jest przeszkodą a same chęci.Te zapewne masz.
PS poczytałem tu i tam i widzę że byłeś już na warsztatach u WF.Dobry kierunek.Stąd ta refleksja po lekcji pokory. |