offshore napisał/a: |
Masy musza ciezko pracowac od switu do nocy , placic podatki, zusy itp. aby melomani mogli chodzic na koncerty |
Wojtek Filip napisał/a: |
Nie wiedziałem też, że płacę podatki i zus, żeby inni mogli chodzić na koncerty . |
Mówisz o Filharmonii i Operze Narodowej w 2002, a ja kombinuję kto to jest ten nie płacący podatków "meloman".
Jeżeli wspomniana kwota pochodziłaby z moich podatków to chętnie bym coś dołożył - bardzo zależy mi na podniesieniu świadomości szczególnie u ludzi młodych, a koncertów organizowanych dla nich jest coraz więcej, choć moim zdaniem ciągle o wiele za mało . |
Jarek czy wiesz w jakim celu założyłem ten wątek? |
Niestety, nie zawsze to co mnie interesuje jest za free, więc wykombinowałem drugi patent oszczędnościowy: podliczyłem ile mógłbym wypić piwa, wina, wódy, wypalić papierosów w ciągu roku. Wyszło całkiem sporo, przeliczyłem to na $ - okazuje się, że kwota jest naprawdę niezła.
Więc mogę już wybierać co mnie interesuje bo mam na to kasę salut . Wymyśliłem dodatkowo, że jeżeli to co przeznaczałem na słodycze dołożę do tej kupki, to uwaga: raz w miesiącu mogę pójść na dobry koncert siedząc na I miejscu |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
państwo powinno zajmować się minimum zadań |
i jeszcze: ile to jest minimum |
Przyznam się, że jeszcze nie dociekłem, gdzie jest mowa o nurkowaniu |
Tomek Karski napisał/a: |
Jeszcze parę razy przejedź na czerwonym, ale żeby nie było kamer i policji w pobliżu - i już masz parę stówek ekstra |
Wojtek Filip napisał/a: | ||
|
Tomek Kalbarczyk napisał/a: |
może problem tkwi w tym, że za mało ludzi kojarzy kogoś takiego jak Joshua Bell |
no cóż, przyznaję, lubię używać konkretów w dyskusji |
Wojtek - może problem tkwi w tym, że za mało ludzi kojarzy kogoś takiego jak Joshua Bell [ja na ten przykład nie słyszałem]? |
|
Wojtek - może problem tkwi w tym, że za mało ludzi kojarzy kogoś takiego jak Joshua Bell |
Sebastian Popek napisał/a: |
Przenosząc to na grunt nurkowy można powiedzieć (a w zasadzie napisać), że goniąc za różnymi superaśnymi (jakby to napisał Wojtek) wrakami, widokami, rekordami głębokościami zatracamy często sens nurkowania i radość którą może ono nieść. |
Uff, ale poważnie mi to wyszło. |
... goniąc za różnymi superaśnymi (jakby to napisał Wojtek) wrakami, widokami, rekordami głębokościami... |
... zatracamy często sens nurkowania i radość którą może ono nieść. |
Tomek Płociński napisał/a: |
W tym przypadku experyment był trochę nie trafiony, bo przeciętny pasażer metra jest nieczuły na piękno muzyki poważnej, bo zresztą mało kto jest. Trzeba być koneserem aby dostrzec jego piękno. |
atego815 napisał/a: |
Chyba zapalił mi czerwone światełko. Może faktycznie idziemy drogą życia, przeoczając to co w nim na prawdę piękne i wartościowe. Może czasem jednak trzeba zwolnić, na dłużej przy czyś się zatrzymać? |
Paweł Boruta napisał/a: |
A wiesz co jest najlepsze? Zgadzamy się z tym, kiwamy głową ze zrozumieniem, a potem wracamy do naszych obowiązków, pośpiechu, korporacji... |
Paweł Boruta napisał/a: |
potem wracamy do naszych obowiązków, pośpiechu, korporacji... |
Monika napisał/a: |
Chyba najgorsze... |
Hej.
Poniżej opis ciekawego doświadczenia "społecznego". Obrazek SKRZYPEK NA STACJI METRA tłum. AspenTrees78 W waszyngtońskim metrze usiadł pewien człowiek i zaczął grać na skrzypcach. [...] |
gmizerka napisał/a: |
Wyobraźmy sobie, że w miejscu grajka stoi ktoś kto pięknie gra utwór, który jest naszym ulubionym kawałkiem. |
gmizerka napisał/a: |
To każdy z nas indywidualnie definiuje piękno o czym pisał bodajże Krzysiek |
Wtedy doświadczenie mijałoby się z celem, bo zwykle zwracam uwagę na to co lubię 8). |
Piotr Szewczyczak napisał/a: |
Filozofuje sorki |
Piotr Szewczyczak napisał/a: |
potrafimy być mistrzami w udowadnianiu swoich racji bo są nasze |