kace napisał/a: |
W odniesieniu do pańskiego maila informuję, że zgodnie z opisem, jest to sprzedaż prywatna bez wymiany i gwarancji |
Krzysztof Szalast napisał/a: |
Jesli skorzystasz z "Ustawy oszczegolnych warunkach sprzedarzy konsumenckiej" |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
Tak, rękojmia w tej sytuacji obowiązuje (ale autor wątku chyba o tym wie, bo powołał się na odpowiednie przepisy). |
martin napisał/a: |
Czytales opis? Prawie jak 10 letni volkswagen golf igla z garazu od ksiedza z jedynymi 12tys km. Jak naiwnym trzeba byc, zeby sie na cos takiego pokusic? |
Jarosław Futro napisał/a: |
Lepiej wydrukować aukcję z opisem i fotami i całą korespondencję, załączyć ekspertyzę z serwisu i iść na policję zgłosić oszustwo. Sprawa karna będzie prowadzona z urzędu bez twojego wysiłku, a ewentualnie po jej zakończeniu dopiero baw się w na drodze cywilnej. Dodatkowo zeznaj, że skafander ode dałeś przy kimś z rodziny kogo wskażesz jako światka i niezwłocznie zawiozłeś do serwisu do przeglądu i ekspertyzy. Mając zaświadczenie z policji wystąp do Allegro o zwrot pieniędzy z programu ochrony kupujących. Sprzedający nauczy się rzetelności opiśów, to ci gwarantuję. |
kace napisał/a: |
chodzi mi raczej aby to nagłośnić, w końcu to jeden z "Nas"
Więc mni miejmy baczenie i nie ufajmy nikomu kto ma 100% pozytywów i jest nurkiem, a jego instruktor to nasz znajomy albo mamy z nim 20 wspólnych znajomych na FB |
Cytat: |
Z drugiej strony, już nie tak społecznikowskiej a Twojej prywatnej:
Domyślam się, że skoro pokusiłeś się na suchara za 800 pln to nie masz w tylnej kieszeni spodni 4-5tys na kolejny ( zignoruj mój post jeśli się mylę). Pytanie czy chcesz zamrażać kolejne pieniądze w sprawie sądowej a suchara trzymać na kołku. Do wygrania, prócz satysfakcji, masz 200-300 złotych bo jak od 800 odejmiesz cenę checkupów, które i tak byś musiał kupić to niewiele zostanie. W końcu kupiłeś go w cenie zaworów i rękawic. A do stracenia masz x nurkowań. |
Piotr(G) napisał/a: |
Pewnie Cię to nie pocieszy ale kiedyś kupiłem maskę pełnotwarzową "rarytas kolekcjonerski" za 69 pln.
W zasadzie wszystko się zgadzało. W końcu to moja wina, że uznałem, że to maska nurkowa tylko na podstawie faktu, że była umieszczona w dziale "sprzęt nurkowy". No i mam. Fajna przeciwpyłowa maska górnicza. |
tomasz3city napisał/a: | ||
Piotr(G) napisał :
dzieki wyjąłes mi to z ust, a jakoś nie chiało mi się już tego komentować choć z drugiej strony nurkowie na allegro trochę przesadzają ( często to ich hobby - handel starymi gratami ) "butle tlenowe" z lat 70tych i inne podobne ogłoszenia |
zetoriush napisał/a: |
Podczas procesu karnego można już przy okazji prowadzić postępowanie cywilne o odszkodowanie tzw "Postępowanie adhezyjne". |
Jarosław Futro napisał/a: | ||
|
tomasz3city napisał/a: |
"butle tlenowe" z lat 70tych i inne podobne ogłoszenia |