przemeknurek napisał/a: |
Wchodzimy na http://www.skyscanner.pl/ i wybieramy termin i porty docelowe. |
HOTEL |
polecam wynajęcie auta poprze porównywarkę |
Osobiście rezygnuję też z dodatkowego ubezpieczenia bo staram się jeździć bezwypadkowo. |
W Europie to idzie z OC. |
Zawsze jest jasno opisany maksymalny udział własny, jeżeli wypadek będzie z naszej winy |
Różne rodzaje ryzyka każdy postrzega odmiennie. |
nie kupuję też polisy AC na własne auto |
martin napisał/a: |
moje OC zabezpiecza do 100.000.000€. |
martin napisał/a: | ||
Ja mam wrecz odmienne zdanie - n.p. nie szkoda mi zaplacic 250€ rocznie za AC samochodu wartego ~40.000€. |
Ale pewnie - jeżeli ktoś nie chce ponosić żadnego ryzyka to ubezpiczenie dodatkowe można sobie wykupić, bo pakiet OC jest obowiązkowy i we wszystkich krajach w miarę cywilizowanych jest w cenie wynajmu. |
Cytat: |
Trzeba się postarać, żeby spowodować szkody większe niż 500 000 EUR |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
naprawdę niemieckie ubezpieczalnie biorą tylko 1/160 wartości auta (0,625%) i to pokrywa ryzyko spowodowania szkód swoją nieuwagą i utraty wskutek kradzieży? |
Warto tez zwroci uwage na serwisy typu choicehotels.com. |
Po dwudziestu paru latach bezwypadkowej jazdy tak. Place cos w okolicy 20..30 procent stawki. |
2-3% wartości auta to i tak bardzo niewiele. |
W PL chyba tylko przy zakupie nowego auta można takie warunki w pakiecie dostać, ale nie każdy co 2-3 lata zmienia na nowe |
Dlaczego musial bys zmieniac samochod na nowy? Warunki umowy pozostaja takie same, jesli nie zmieniam ubezpieczyciela lub warunkow polisy. Umowa przedluza sie sama na poczatku roku, jedyne co sie zmienia to premia za jazde bezwypadkowa - co roku troche taniej. W zasadzie sa dwie premie - OC i AC liczy sie osobno. |
aleXandra napisał/a: | ||
Powiedziałabym, że USA to kraj w miarę cywilizowany... Jednak byłam w kilku wypożyczalniach i w ŻADNEJ nie było OC w cenie wynajmu. . |
Dla rozluźnienia atmosfery w pracy kilka przykładów co może się stać, jak jakiś kraj wpada na pomysł systemu prawnego zbudowanego na precedensach:
....... |