Marek Łącki napisał/a: |
Ponieważ tak rzadko bywasz w Egipcie nie wiesz co potrafią wyprawiać tam nurkowie. |
Czy w Austii nie korzystasz z pensjonatów w których pobierają kaucjię |
Czy tam też mają nas za debili? |
Czy byłeś choć raz w Colonie i wiesz jak tam jest traktowany ich klient? |
Bartek napisał/a: |
dopiero kiedy istnieja wyrazne do tego przeslanki |
martin napisał/a: |
Nie bylem i nie bede. Trzy lata temu proba przesuniecia mnie do Megawischa byla powodem zrezygnowania z uslug jednego biura podrozy. |
Cytat: |
Jeżeli powodem rezygnacji z usług Colony jest jakieś biuro podróży to dla mnie dziwna sprawa. |
W przeciagu ostatnich 5 lat nie spotkalem sie z kaucja za wynajem apartamentu lub pokoju - zarowno w Austrii jak i w Niemczech, Schwajcarii, Portugalli, Francji, Belgii, Hispanii, Holandii, Polsce, USA czy Indiach. A uwierz - podrozuje dosc duzo. |
Nie bylem i nie bede. Trzy lata temu proba przesuniecia mnie do Megawischa byla powodem zrezygnowania z uslug jednego biura podrozy. |
Odwrotnie - rezygnacja z biura nastopila po tym, jak chcieli mnie wcisnac do Megawisha - mimo ze w pierwszej ofercie byl inny hotel. |
zmienilismy regulamin.
wydaje mi sie, ze nie zostalem zrozumiany - ten zapis nigdy nie dotyczyl kazdego z naszych gosci (nie prosimy kazdego kto przychodzi wypozyczyc twina o to zeby oddal nam paszport, czy wplacil depozyt). idea bylo zostawienie sobie mozliwosci takiego postepowania w uzasadnionych przypadkach - dopiero kiedy istnieja wyrazne do tego przeslanki |
A jednak pobierają kaucjię. |
W przeciagu ostatnich 5 lat nie spotkalem sie z kaucja za wynajem apartamentu lub pokoju - zarowno w Austrii jak i w Niemczech, Schwajcarii, Portugalli, Francji, Belgii, Hispanii, Holandii, Polsce, USA czy Indiach. A uwierz - podrozuje dosc duzo. |
Plotek napisał/a: |
Bo zapewne podróżujesz z kartą kredytową. |
Martin czepiasz się zasad prewencji |
ci ktorzy sadza ... do nas nie trafia i fakt ten nie robi na nas wrazenia... |
Dorota napisał/a: |
Zasady są zgodne z ogłoszonymi niedawno przez CDWS zasadami nurkowania technicznego w Morzu Czerwonym |
Wygląda na to, że żyjemy w innej europie. Z pewnymi wyjątkami (ostatnio mały hotel w Austrii), w hotelu zawsze muszę się zameldować pokazując kartę, czasami robiąc rezerwację przez internet równeż muszę podać numer karty, i jest to jedyny moment kiedy jej potrzebuję bo za hotel płacę gotówką |
Beeker napisał/a: |
może to rodzaj/pochodzenie paszportu determinuje zachowanie obsługi hotelowej? |
a może to rodzaj/pochodzenie paszportu determinuje zachowanie obsługi hotelowej? |
grzegorz napisał/a: |
a może to Polacy kochają biurokrację? |
Szatan napisał/a: |
Kurcze, muszę obejrzeć mój paszport. Jeszcze nigdy nie płaciłem kaucji w hotelu i nikt mi nie "zabezpieczał" karty. Gdyby to zrobił, to bym się obraził i dał zarobić konkurencji. Może dlatego, że mam w zwyczaju płacić rachunki i widać to po oczach |
Może przychodząc do recepcji nie należy mieć brudnych znoszonych butów, dziurawych spodni, tłustych włosów, rzeczy w reklamówce... |
eston napisał/a: |
Od jakiegoś roku podczas zameldowania proszą o kartę kredytowa, na której robią blokadę na kwotę opiewającą na wartość noclegu. |
Z ciekawostek w temacie: |
W bazie mogę pokazać moje nurkowe kwity, nic im do paszportu- od tego jest pogranicznik/ambasada, prawo jazdy sprawdza policjant, a wymaz z ucha wykonuje służba zdrowia- nie zabierajcie sobie kompetencji. |
martin napisał/a: | ||
Z ciekawostek w temacie: weekend dwa tygodnie temu bralem samochod w Pradze do oddania w Norymbergii. Dzisiaj otrzymalem telefon od mojego banku, ze SIXT probowal zarezerwowac 1000€ (rachunek byl na niecale 250€), wobec czego wszystkie transfery w ich kierunku zostaly wstrzymane do potwierdzenia przezemnie. Jak widac, co kraj to obyczaj. |
Klaudiusz napisał/a: |
Hej, W Europcar ... taka praktyka jest rzeczą normalną |
Nie wydaje Ci się Plotek, że łatwiej napisać: nie obsługujemy byłych obywateli związku radzieckiego. Następni będą może wysocy bruneci, a potem grubi Włosi? |
aneksja paszportowa zniknęła z "technicznegocolonostandardu" ze 2 dni temu ... |
KrzyHo napisał/a: |
proponuje zmienić temat wątku na: standardy obsługi hotelowej w europie i zamknąć ten wątek, bo nic ciekawego nie wnosi |
nie uznaje dyskryminacji z uwagi na pochodzenie, płeć czy wygląd, |
Cytat: |
Szatan, wyluuuzuj Mr. Green - aneksja paszportowa zniknęła z "technicznegocolonostandardu" ze 2 dni temu ...
|