Tomek Kalbarczyk napisał/a: |
A Polska posiada największe złoża helu w UE , tylko że PGNiG sprzedało kopalnię Messerowi. |
Konrad Dubiel napisał/a: |
PGNiG większość produkcji sprzedaje Messerowi.
No i mamy hel po 1700 PLN za flaszkę... |
Cytat: |
Professor Richardson believes the price for helium should rise by between 20- and 50-fold to make recycling more worthwhile. |
Professor Richardson also believes that party balloons filled with helium are too cheap, and they should really cost about $100 (£75) to reflect the precious nature of the gas they contain. |
Piotr(G) napisał/a: |
Jeśli regulacje UNESCO ograniczą nurkowanie do wraków nie starszych niż 100 lat to za czterdzieści lat i tak nie będzie po co nurkować głębiej niż na 40 m. |
Bogen napisał/a: | ||
Jakiego helu ? |
nie będzie można na nim nurkować bez zezwoleń ze względu na nowe regulacje wprowadzone przez UNESCO. |
Konrad Dubiel napisał/a: | ||||
4.6 |
TomM napisał/a: |
Przynajmniej w formie otwartego obiegu. |
Paweł Seweryniuk napisał/a: |
zrobilismy dokładnie tak samo jakiś miesiąc temu, mamy killka do 200, kilka do 300 ale widzę ze trzeba jeszcze dokupić. |
TomM napisał/a: |
albo rebreather będzie właściwie jedyną opcją nurkowania na głebokości narkotyczne. |
Marcin Tracz napisał/a: |
a co wy nato
Cena helu 4.6 65 zł za m3 |
No to ja na to, że na takim pociemniałym pasku jest napisana data
"poniedziałek, 10 stycznia 2011 21:44 " |
Marcin Tracz napisał/a: |
a co wy nato
Cena helu 4.6 65 zł za m3 |
http://www.unesco.org/new/en/culture/themes/underwater-cultural-heritage/world-war-i/ |
Bogen napisał/a: |
Nie wiem w jakiej cenie ostatecznie kupujesz i ile helu potrzebujesz ale na moje oko powinieneś nawiązać kontakt z kimś kto ma bardziej atrakcyjną umowę.
Hel, jeszcze ( nie wiem jak długo) można kupić lekko poniżej 1000zł. |
Marek Cacaj napisał/a: | ||
Tyle to kosztuje teraz , od pierwszego marca cena wzrasta do 1700 |
Bogen napisał/a: |
Wprowadzasz w błąd użytkowników forum. W Szczecinie nadal można kupić hel poniżej 1000zł. |