Wojtek Filip napisał/a: |
Jeszcze wracając do obróbki - z powodu niemania czasu, staram znaleźć jakieś cudowne rozwiązanie, które pozwoliłoby na nagranie, i już . Na dodatek ma być skrajnie proste w obsłudze i jak najmniejsze |
redu napisał/a: |
No tak - oto twoje rozwiązanie Wojtek |
redu napisał/a: |
oto twoje rozwiązanie |
piotrkw napisał/a: | ||
Nie tylko Wojtka , przechodzimy z Jackiem na Apple , i to chyba wszystkie w domu , dosyć mamy już wieszających i nie współpracujących we wszystkich aspektach programowych ( grafika i foto ) platform Wind ... . Jedyny do tej pory posiadany Mac działa bezblędnie ze wszystkim . |
Adam Frajtak napisał/a: |
że produkty Apple to jedyne produkty jakie kupiłem i działają dokładnie tak samo jak w prezentacjach |
piotrkw napisał/a: |
Niby to samo , a jednak |
I nawet ostatnio kupowany Ipad mini , działał inaczej niż Sony , Samsungi , Acery i cała reszta |
ednak wolę komputery - może dlatego, że się nie znam na tym białym |
Tomek Płociński napisał/a: |
Wojtek przejdź na jasną stronę mocy |
Wojtek przejdź na jasną stronę mocy |
Szukam też na spokojnie jakiegoś telefonu, który godnie zastąpi obecny - z dużym prawdopodobieństwem będzie miał twór nazywany kiedyś "fizyczna klawiatura" Cool . |
/..jednak nie lubię, kiedy ktoś moją ulubioną muzykę ustawia wg siebie i na dodatek wymaga, że mam do niej dostęp, albo tak jak on chce, albo własnie tak... . |
Za to przy całej reszcie "dorosłego "sprzętu pozostanę nieugięty |
Nie wiem jak się to obsługuje i nie mam już czasu na zrozumienie, że to tak nie działa i że muszę sie tylko przestawić.
|
Apple to rozwiązanie całościowe i nie można go stosować wybiórczo i być zadowolonym |
IPhone to porażka, wyłącza się kiedy chce, przegrzewa itp., Tablet to IMHO bezużyteczny gadżet, |
Nawet jak komp ma już kilka lat na karku to system nadal działa, nie tak jak z oknami które stopniowo acz systematycznie spowalniają. |
Apple to rozwiązanie całościowe i nie można go stosować wybiórczo i być zadowolonym |
Jarek Andrzejewski napisał/a: |
Da się wyłaczyć transmisję, żeby koszty dostępu do internetu nie przewyższyły ceny helu ? |
Pewnie własnie dlatego nie stosuję go wcale - jest dla mnie jak nury solo, znam, bo próbowałem, ale mi nie odpowiadają. |
Ja na dziś patrzę na komputer domowy w kontekście całości sprzętu mulitmultimulitmedialnego Patrząc na Sony Vaio "Z" taki mam firmowy nie widzę jego zastosowania kompletnie do niczego poza odebraniem maila firmowego. Dla mnie iMac to początek strumienia filmów, wiadomości, zdjęć, muzyki cokolwiek robię wszystko stanowi całość - Przykład:
Robię fotkę, obrabiam ją wołam z pokoju do żony żeby rzuciła okiem a ona klika Apple TV i ogląda na całej ścianie fotę z wakacji i odkrzykuje że jest wpożo W zasadzie już wtedy wiem że moja mama za chwilę dostanie pinga że dodano nowe rodzinne foto na stronie domowej ... nawet jak nie ma jej w domu to pewnie obejrzy to zdjęcie na iPhonie |
Strumieniowanie jest też w Windows 7, mam też osobne "pudełeczko" z dyskami (nawet białe |
ZielonySmok napisał/a: |
Dane są dostępne po NFS i SMB, a dzięki DLNA wyświetlam je na telewizorach Sony TV i konsoli Sony. Czyli obrabiam na Sony "Z" z dwoma dyskami SSD (raid 0), a dane są od razu dostępne na TV, laptopach z linuxami, winzgrozami, telefonami... choć moja żona telefon ma tylko do dzwonienia i upiera się przy tym, ale ja nadrabiam Nokią, na której mam linuksy: Maemo i Debiana. Telefon rozumie SMB, NFS i DLNA. . |
ok. Poddaję się rozumiem że na nura pakujesz się .zipem i wysyłasz eftepem prosto do przerębla ? |
ZielonySmok napisał/a: |
tak samo jak i administratorzy znający tylko windows... |
Adam Frajtak napisał/a: | ||
|
czy FCP ma wtyczkę AVCHD |
nie. Działa tak "po prostu". |
Robert Gruca napisał/a: | ||
Akurat ja walczylem z protokolem DLNA /.../ sie poddalem. |
Paco napisał/a: |
FCPX czyta to bez żadnego problemu. |
Tomek Płociński napisał/a: | ||
Podejrzewam, że nie sprawdzałeś na jakimś bardziej amatorskim sofcie jak IMovie |
Cytat: |
U mnie iMovie też to widzi ale może to być spowodowane tym że podczas instalacji FCPX została dograna wtyczka AVCHD do QuickTime.
|
Nie przeszedł jednego prostego testu: intuicyjnej obsługi. |
jak wygląda użytkowanie iPhone'a w innych krajach? Da się wyłaczyć transmisję, żeby koszty dostępu do internetu nie przewyższyły ceny helu Smile? |
A jeśli się wyłączy, to w czym to przeszkadza? |
martin napisał/a: | ||
Ano przeszkadza - nie dzialaja mapy online, poczta, facebook, WhatsApp, kursy akcji, pogoda i wszystko inne co potrzebuje dojscia do netu zeby dzialac. |
Nie wyłączam korzystania z netu na iPhone w roamingu na terenie EU najczęściej koszt dostępu do netu za 14 dni pobytu to ok 100 zł |
Robert Gruca napisał/a: |
Akurat Wink ja walczylem z protokolem DLNA zeby polaczyc Windows XP (a pozniej 7) z telewizorem Samsunga |
czyli da się zadzwonić, SMSa wysłać i pograć w gry? |
A po połączeniu np. z WiFi w hotelu mamy już znowu pełną funkcjonalność? |
Nie wyłączam korzystania z netu na iPhone w roamingu |
Te_Pe napisał/a: |
w analogicznym wypadku kupiłem serwerek Zyxel NSA-310 |
martin napisał/a: |
Ja nie - wkladam miejscowe prepaidy, wychodzi miedzy 10...15€ na miesiac. W pl. nawet duzo taniej, prepaid 1..2GB kosztuje 20 PLN. Ale ja do bycia "osiagalnym" ma jeszcze druga komorke.... |
martin napisał/a: | ||
Jak ktos ma wiecej kasy, proponuje Qnap TS-869L - rozwiazuje wszystkie problemy, lacznie z mozliwoscia podpiecia go pod TV i puszczenia na nim Chrome albo XBMC. |