Wojtek Filip napisał/a: |
...a oferta pojawi się bardzo niedługo. |
Wojtek Filip napisał/a: |
Jak skorzystać z mojej oferty? -Zastanowić się czy warto wydawać na nią pieniądze? -Jeżeli odpowiedź brzmi "nie" to proponuję dokładnie zapoznać się z moimi artykułami w dziale "Suche skafandry" -> klik - na pewno pomogą w zakupie. -Jeżeli odpowiedź brzmi "tak" to: 1. Skontaktuj się ze mną via: email, sms, skype, Facebook, telefonicznie i podaj swój numer telefonu - ustalimy wygodną porę na rozmowę o Twoim zakupie - upewnij się, że jestem w takim miejscu na świecie, gdzie mogę się z Tobą skontaktować. 2. Wypisz na kartce: -Jakie są Twoje plany nurkowe? -Jak często i gdzie nurkujesz? -Dlaczego chcesz kupić suchy skafander? -Czego spodziewasz się po suchym skafandrze? -Co budzi Twoje wątpliwości? 5. Pierwsza rozmowa potrwa ok. 3 minut, na kolejną przygotuj notatnik i więcej czasu - skafandra nie można dobrać "na szybko". |
Wojtek A. Filip napisał/a: |
Zmiana położenia zaworu upustowego - to najczęstsza przeróbka jaką zlecałem w tym roku u moich klientów, ale także najczęstsze życzenie osób zamawiających nowy skafander. |
Marcin Gajewski napisał/a: |
Albo jest tak, że producenci skafandrów nie wiedzą gdzie powinien być zawór upustowy albo szyją skafandry według szablonu, bez uwzględnienia realiów i uwarunkowań osobniczych czyli: bezmyślnie. |
Skafander po prostu musi być dopasowany do konkretnego nurka. Nie za duży nie za mały, musi pasować do konkretnego człowieka - nie powinien być "z wieszaka".
Wtedy zawór będzie działał tam gdzie jest |
Jednakże jeśli istnieje konieczność przenoszenia zaworu w skafandrze w szytym na miarę, |
Wojtek A. Filip napisał/a: |
Marcinie, mam nadzieję, że Cię nieco uspokoiłem?
...ale jeżeli będziesz gdzieś w okolicy, zapraszam do wody, chętnie zerknę na położenie Twojego zaworu. Zakładam, że jest ok, ale gdyby nie, a byłbyś moich gabarytów - zapraszam na nura w moim skafandrze - ciekaw jestem czy poczujesz różnice. |
Z zaworem upustowym zawsze jest problem ponieważ na ogół SS mają źle skrojone i/lub wszyte rękawy. |
Ostatecznie, pod wodą rękaw "skręca się" i zawór źle działa - o ile działa. |
Wojtku, bardzo przepraszam Ciebie i Wszystkich Użytkowników, dopiero teraz zauważyłem, że piszę w dziale komercyjnym - nie powinienem tego robić |
P.S II. wybacz proszę ale w przyszłym tygodniu nie dam rady |