| TomS napisał/a: |
| płyta do twina rev.6.1.T
bazująca na takim samym rozmiarze i układzie szczelin jak singlowa, tyle że ma otwory do szpilek zamiast szczelin dla taśm |
| Dzięki rysunkom Martina odblokował mi się mózg i oto nowsza, lepsza, poprawiona płytka górna: |
| wodzu napisał/a: |
| A czy możnaby zamówić taką płytę z otworami do szpilek i ze szczelinami na taśmy? |
| wodzu napisał/a: |
| Czemu na dole płyty jest po 4 szczeliny na taśmy? |
| PrzybylakMarcin napisał/a: |
| Zastanawia mnie do czego służą śrubki u Steava. Czy aby nie po to żeby przykręcić pasy naramienne? |
| Studiując filmy doszedłem do wniosku, że ma dwie blaszki i między nimi taśmę jak kanapkę, |
| Steve Bogaerts napisał/a: |
| The Razor Harness is simplicity and elegance personified with only 2 continuous pieces of webbing and 1 closure point. |
| W opisie elementów uprzęży jest "1 Delta Shoulder Plate (DSP) ", czyli 1 sztuka. |
| Czyli są dwa kawałki taśmy: |
| z 4ma otworkami do trytytek |
| Cytat: |
| Trytytka Twój wróg! |
| [Górna i dolna do "Brzytwy"] |
| Poproszę po polskiemu. |
| Forest Gump napisał/a: |
| Zbyt wiele mozliwosci troche utrudnia wybor |
| martin napisał/a: | ||
Razor |
| czy jest mozliwosc poprowadzenia jednego pasa od dolnej plytki ktory bedzie tworzyl wszystko oprocz pasa krocznego? |
| Po co gornej plytce az 5szczelin w dolnej czesci? Nie wystarcza trzy?
|
| Dlaczego ostatnia plytka i lacznik nie maja szczelin na pas biodrowy? |
|
2A. Boczne "D-ringi" (po lekkim podgięciu) pozwolą na montaż butli na modłę Armadillo |
| Ricardo napisał/a: |
| Lepiej założyć normalne D-ringi ze stoperami na taśmę przy płytce |
| TomS napisał/a: | ||
Myślisz o taśmie biodrowej czy krótkiej, dodatkowej w poprzek pośladków? |
| Martina projekt fajny, ale jego blaszka robi się zdecydowanie za duża. |
| martin napisał/a: |
| niz go potem pogrubasic |
| Ricardo, a co myślisz o łączniku w celu zmiany sztywności taśm?
Czy taśma na plecach powinna być bardzo sztywna czy może nie ma to znaczenia i można po całości puścić miękką jak na pas kroczny przystało? |
| Jak dla mnie jest to też zbyteczne, ja w płycie stosuję jeden rodzaj taśmy, w pasie krocznym taśma tak samo sztywna jak do uprzęży |
| Zastanawiam sie tylko nad adapterem. Z czego on sie sklada? Myslisz ze gdybym wszyl dwa gumowe weze, to takie rozwiazanie sprawdziloby sie? |
| No to wycięte, jeszcze ciepłe |
| Jak już będzie nas wielu - sajdmonterów - to wrócę do rozmowy z Wojtkiem o specjalnym kąciku dla nas, tu na forum. Kącik będzie gdzieś z boczku, a nawet z obu |
| jacekplacek napisał/a: |
| To może jakieś spotkanko z wymianą doświadczeń itp? |
| Brak dodatkowych okuć (D-ringów itp...) |
| Tomek Tatar napisał/a: |
| A co do okuć - ile ich zaplanować? |
| Czy przypięcie górnym karabinkiem nie byłoby pewniejsze? Jakoś nie mam zaufania do tej gumy, zwłaszcza przy złożeniu butli do przodu. Nie wysmyknie się to z gumy? |
| Dlaczego właściwie w sidemount butle zaczepia się tylko jednym dolnym karabinkiem |
| TomM napisał/a: |
| z tyłu karabinek, ale nie stejdżowy, tylko sajdmałntowy, mocowany na bardzo krótko do pasa na gumie |
| jacekplacek napisał/a: |
| Mam normalny, tłokowy na krótkim sznurku. Możesz dać fotkę, jak masz zrobione? |
| Jeśli nie, to jaka siła utrzymuje butle negatywne powyżej punktu ich mocowania? |
| Mam jeszcze dwa komplety płytek SM-1 + SM-2 Kto pierwszy ten lepszy |