Oj tam, oj tam. Autostradą półtorej godzinki, a jak się dogadasz z Jackiem, to i koszt się podzieli...
Jacek Marek - 04-12-2012, 20:36
Temat postu:
Dokładnie Piotrek jak jesteś chętny to mogę cię z wawy zabrać i tak chce jechać więc nie ma problemu żebym kogoś zabrał.
bpiotrek - 04-12-2012, 22:59
Temat postu:
Przejazd nie jest problemem Problem to urlop.
Gdyby to była 18:00 to dałoby się urwać i dojechać z Wawy, ale o 16 nie ma szans bez urlopu.
Myślę, że jak nie tym razem to następnym, może chłopaki w Trójmieście znów będą robić. W końcu moje szkolenia mają raptem 2-3 lata i przed sezonem staram się przeglądać materiały
MaRkY - 05-12-2012, 22:15
Temat postu:
Zapraszam jeszcze raz serdecznie
Musi zgłosić się chociaż 10 osób do 7ego grudnia ze względów ekonomiczno-logistycznych.
MaRkY - 06-12-2012, 09:17
Temat postu: zmiana adresu
Witajcie, ze względu na okres Wigili firmowych zmuszony zostałem do zmiany lokalizacji.
Łódź, ul. Pomorska 88 - ostatnia klatka - na domofonie - klub płetwonurków
Natomiast otrzymałem dziś super wiadomość, że nie musimy zbierać 10 osób
Proszę wszystkie osoby zainteresowane uczestnictwem w szkoleniu o przesłanie danych na PW lub mailem activebhp(at)activebhp.pl takich jak:
Imię i nazwisko
data urodzenia
imię ojca
(dane potrzebne do wystawienia certyfikatów ze szkolenia)
w przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę o kontakt 605 150 608
Jarek Andrzejewski - 06-12-2012, 09:41
Temat postu:
Tajemnicze "Z" to ul. Zacisze.
ZielonySmok - 07-12-2012, 19:27
Temat postu:
1. Paweł Boruta
2. Jarek Andrzejewski
3. Sabina Dołęgowska
4. Łukasz Misztal
5. Joanna Masternak
6. TomG
7. ZielonySmok
8. Jacek Marek[/quote]
9. ZielonySmok +
MaRkY - 11-12-2012, 11:47
Temat postu:
Szkolenie zaczyna się o 16:00 do 20:00 udział w szkoleniu zadeklarowało 14 osób
Klub ma swoją siedzibę w dawnym schronie przeciwlotniczym, wejście przez klatkę schodową bloku przy Pomorskiej 88 B (rysunek powyżej)
Jacek Marek - 11-12-2012, 12:47
Temat postu:
Ja niestety muszę zrezygnować. Jednak muszę być w pracy. Zima zbiera swoje żniwa i część ekipy mi się pochorowała. Za problem przepraszam.
MaRkY - 14-12-2012, 15:02
Temat postu:
do zobaczena
Jarek Andrzejewski - 14-12-2012, 21:26
Temat postu:
Dzięki wszystkim organizatorom: Jankowi z łódzkiego klubu Moana, prowadzącym Marcie i... kurczę, zapomniałem imienia, Marky'emu za zwołanie ekipy i "dopięcie" wszystkiego. Szczególne dzięki Wojtkowi za wzięcie na siebie ciężaru finansowego imprezy
Fajnie było poznać ludzi znanych dotąd tylko z "nicków" no i oczywiście wchłonąć sporą dawkę solidnej wiedzy o ratowaniu ludzi z pierwszej ręki.
Pierwsze wrażenie zrobiła karetka ratownicza stojąca przed wejściem do klubu, a potem napięcie tylko rosło
ZielonySmok - 15-12-2012, 00:01
Temat postu:
Również przyłączam się do podziękowań.
Marek, poświęciłeś swój prywatny czas i zorganizowałeś nie tylko super szkolenie ale i fantastyczne popołudnie. Miałeś doskonały pomysł. Miejsce - klub Moana - też jest bardo fajne, tak samo jak i Janusz, który nas bardzo sympatycznie ugościł. Bardo miło było Was poznać. Szkoda, że nie mogliśmy się z nikim zabrać na kawę, ale dziecko czekało
Prowadzący też zasługują na słowa uznania - zapodali nam konkretny trening i informacje, poparte praktyką. Do tej pory szkolenia odbywałem pod okiem lekarzy lub instruktorów EFR/DAN - nigdy praktykujących ratowników, którzy jak wspomniał Jarek przyjechali karetką...
Dziękuję również wszystkim współuczestnikom za mile spędzony czas.
Na koniec zostawiłem podziękowania dla Wojtka. Zaskoczyła Nas informacja, że Wojtek zapłacił za szkolenie. Cena którą zorganizował Marek i tak była fantastycznie niska, jednak gest Wojtka zmniejszył ją do zera... To się nazywa aktywne promowanie bezpieczeństwa, nie tylko w nurkowaniu!
Paweł Boruta - 15-12-2012, 01:46
Temat postu:
Koledzy napisali wszystko co chciałem sam wyrazić - szkolenie rewelacyjne, masa wiedzy, sporo ćwiczeń, świetna atmosfera, kapitalni wykładowcy (z wielkim zaciekawieniem słuchałem praktyków !).
a
PS. Wojtek- szacun, nic dodać, nic ująć
Na koniec powiem tak - fajnie będzie zobaczyć Wasze buźki na BUR/część bałtycka, ale także wcześniej i później na wspólnych nurach
Lukciu - 15-12-2012, 13:31
Temat postu:
Podbijam, podbijam.
Szkolenie fantastyczne. Dziękuje Marek za organizację, dziękuję Wojtek, dziękuje Janek. Słowa uznania dla prowadzących.
Cóż więcej powiedzieć i dodać - wspaniałe miejsce wspaniała atmosfera. Osoby prowadzące kurs rewelacyjne. Porady z życia wzięte - bezcenne. Była teoria, praktyka na manekinach, podstawy prawne ratownictwa. Niesamowite jest to jak teoria nabiera rumieńców gdy wykład prowadzi praktyk. Rady - 'to dodać,' 'tu uważać' a tamto 'warto mieć' tworzyły jedną logiczną całość. Czas upłynął nam niepostrzeżenie i jakby zbyt szybko.
Marek, pomysł świetny jak i realizacja. Dziękuje jeszcze raz.
Lukasz.
MaRkY - 15-12-2012, 15:46
Temat postu:
Cieszę się bardzo, że Wam się podobało.
Po wpisach widzę, że było warto zorganizować te kilka godzin ćwiczeń.
Dziękuję jeszcze raz Wojtkowi, że wziął na sebie ciężar finansowy tego przedsięwzięcia.
Dziękuję jeszcze raz Jankowi, za udostępnienie lokalu.
I Wam moi drodzy, że dopisaliście umiejętność niesienia pierwszej pomocy jest niezwykle ważna, tym bardziej w naszym środowisku.
Zgadzam się z Wami kursy prowadzone przez praktyków są o poziom wyżej.
Nawet język taki mniej wysublimowany
Na następne szkolenie obiecuję bardziej przygotować się z tlenuv
zaraz umieszczę kilka zdjęć z kursu, przypominam o przesłanie aresu (PW), na który ma być przesłany certyfiat.
Adam Jaworski - 15-12-2012, 16:31
Temat postu:
Gratuluje, ze sie udalo. Zazdroszcze wszystkim, ktorzy mogli wziac udzial. Po takiej reklamie i opiniach chyba nie powinno byc problemow z drugim terminem np. w W-wie? Marek, dawaj zapisy! ))
Sabina Dołęgowska - 15-12-2012, 23:13
Temat postu:
Serdeczne podziękowania najpierw dla Marka za poświęcony czas i zorganizowanie całego szkolenia. Dziękuję również klubowi Moana, a szczególnie Jankowi za udostępnienie lokalu i zapewnienie dobrej atmosfery oraz oczywiście Wojtkowi.
Ogromne słowa uznania należą się samym prowadzącym szkolenie - świetnie przedstawiona teoria oraz bezcenne ćwiczenia praktyczne.
Pozdrawiam,
Sabina
Joanna Masternak - 15-12-2012, 23:31
Temat postu:
Podziękowania dla Marka Spiżewskiego oraz klubu Moana za organizację kursu.
Ratownikom Marcie i Michałowi za realizację szkolenia od strony teoretycznej ale przede wszystkim tej praktycznej.
Chapeau bas dla Wojtka Filipa za niespodziewany, aczkolwiek godny podkreślenia gest w stosunku do Uczestników.
Joanna
Darek Zaremba - 16-12-2012, 16:21
Temat postu:
Jak byłem niedawno na kursie pierwszej pomocy (niestety nie na tym co opisujecie bo z Gdańska trochę daleko) to prowadzący pokazał nam super filmik promujący ideę PPP.
Polecam
BTW: tempo piosenki Stayin the life, odpowiada właściwemu rytmowi prowadzenia masażu serca.
Posty związane z zasadnością stosowania manewru Heimlicha przeniosłem do działu medycznego - dyskusję można prowadzić w tym temacie: klik
Wojtek
MaRkY - 16-12-2012, 21:58
Temat postu:
trochę zdjęć
Jarek Andrzejewski - 22-12-2012, 13:44
Temat postu:
A propos: zapis zgłoszenia i akcji pomocy dziecku, które miało problemy z oddychaniem http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/725791,strazak-uratowal-2-letniego-patryka-nagranie-z-akcji,id,t.html
Jak dla mnie: pouczające.
Jarek Andrzejewski - 20-02-2013, 14:06
Temat postu:
Dzięki za "glejt" - wczoraj dotarł pocztą.
I a propos "czy warto się szkolić w EFR": 16-miesięczna dziewczynka się dławiła
ZielonySmok - 07-03-2013, 01:23
Temat postu:
Certyfikaty otrzymaliśmy - dziękujemy!
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group and little modified v 0.1 by Mariusz